ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:554/1234)

sernik gotowany 3399

Bardzo lubię serniki, problem w tym, że nie bardzo chcą ze mną współpracować - lubią opadać i zwykle nie są takie, jak bym oczekiwała. Na dodatek ostatnio

babka w formie
Babka trójkolorowa 130

Moja propozycja na babeczkę Wielkanocną. Wykonanie – jajka z cukrem utrzeć na puch. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Następnie dodawać mąkę, olej

Kuchnia Pokoleń
tarta "paryska" z jabłkami... 180

Składniki: mąka pszenna 20 dag, masło lub margaryna 10 dag, cukier 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, jabłko winne 6 sztuk, cynamon 1 łyżka, cukier 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
Windbojtle (Ptysie) 181

żech niy zagl ōndoł do tyj staryj ksiōnżki ze receptami 1 , kero mi pożyczōła kōmratka 2 od moji Mutry 3 . Ksiōnżka ta moł w tym roku 90 lołt i bez to werciōłoby 4 sie cojsik z ni upiyc, tym barzi, że nawet Pani Truda- bo tak sie nazywo ta kōmratka- gołdała mi, że sie mōm zrobić te windbojtle. Robi(...)rojś, to sie Wōm posklejajōm. Te blachy nojlepi piyc osobno. Wkłodejcie do pieca na 20 minut, a potyn mogecie trocha uchylić dwiyrze 14 łod bratruły i je posuszić 15 . Pamiyntejcie, że czas pieczynia zależy łod pieca. Jak już te piyrsze bydōm upieczōne, to zajś rozgrzyjcie ta bratruła (bez ta uchylōnoł klapa mōg nōm kajś 16 uciyc

Chop w kuchni
Sernik na spodzie brownie 181

połączenia. Dodać przesianą mąkę i zmiksować. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Na spód przelać masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 – 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową. Masa serowa: - 750 g twarogu; - 3 jajka; - puszka mleka skondensowanego słodzonego; - opakowanie cukru wanilinowego(...)serową. Łyżką wykładać na górę masę czekoladową, w odstępach (kleksach), masa jest gęsta, ale nie tonie w masie serowej. Łyżka lub szpatułką zrobić mozaikę na wierzchu sernika. Piec w temperaturze 150ºC (bez termoobiegu) przez około 60 minut z naczyniem wypełnionym gorącą wodą na spodzie piekarnika. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą

dom-agi.pl
Jak upiec idealny biszkopt 174

wielu czarna magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta na biszkopt, poznasz moje sposoby na idealny biszkopt. Mój biszkopt jest puszysty, mało słodki, nie opada, nie zawiera tłuszczu czy proszku do pieczenia, zawsze wychodzi. Możesz przełożyć go kremem i powstanie tort, możesz też użyć go do rolady biszkoptowej(...)blacie. forma – może być tortownica z odpinanym rantem, może być zwykła blaszka, może być blacha od piekarnika (w przypadku biszkoptu na roladę). Dno formy do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, boków formy niczym nie smaruj, bo biszkopt ma rosnąć przyklejając się do boków formy, jeżeli boki będą wysmarowane tłuszczem, biszkopt urośnie w części środkowej, boki będą niższe

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 540

wielu czarna magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta na biszkopt, poznasz moje sposoby na idealny biszkopt. Mój biszkopt jest puszysty, mało słodki, nie opada, nie zawiera tłuszczu czy proszku do pieczenia, zawsze wychodzi. Możesz przełożyć go kremem i powstanie tort, możesz też użyć go do rolady biszkoptowej(...)blacie. forma – może być tortownica z odpinanym rantem, może być zwykła blaszka, może być blacha od piekarnika (w przypadku biszkoptu na roladę). Dno formy do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, boków formy niczym nie smaruj, bo biszkopt ma rosnąć przyklejając się do boków formy, jeżeli boki będą wysmarowane tłuszczem, biszkopt urośnie w części środkowej, boki będą niższe

moj przepis na
Ekspresowe muffinki czekoladowe 897

Niedziela, większość dnia przed telewizorem i nic słodkiego. Więc naszło mnie na muffinki czekoladowe Szybkie przeszukanie googli i nowy fajny blog, szybki przepis Kuchni na obcasach

W kuchni bez szafek
Muffiny pączkowe z cukrem cynamonowym 190

mnie łyżką do lodów o średnicy 6 cm). Ciasto powinno sięgać do 2/3 wysokości formy. Muffiny wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 20 - 25 minut, aż staną się złociste. Upieczone muffiny wyjąć z piekarnika i odstawić na około 10 minut do lekkiego przestygnięcia.  Lekko przestudzone muffiny wyjąć z blachy(...)temperaturze pokojowej, przez okres do 1 tygodnia. Muffiny są idealne do zamrożenia. Wystarczy jedynie po upieczeniu oraz obtoczeniu w maśle i cukrze cynamonowym, jak i również same tj. bez maślanej otoczki cynamonowej, włożyć do przeznaczonych do kontaktu z żywnością woreczków strunowych (u mnie z Ikea ), umieścić w zamrażalniku i przechowywać w ten sposób przez okres do 1 miesiąca

Gospodyni Miejska
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, PIANKĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 358

szkl * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * cukier drobny – 3/4 szkl * cukier ze skórką cytrynową Dr.Oetkera – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CYTRYNOWY: * sok z cytryny – 0,5 szkl * budyń śmietankowy bez cukru – 2 szt * żółtko – 2 szt * woda – 1,5 szkl * drobny cukier – 1 szkl * cukier ze skórką(...)BEZA WŁOSKA: * drobny cukier – 150 g * białko – 2 szt * woda – 30 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, nie przerywając ubijania wsypujemy cukier i cukier ze skórką cytrynową. Pojedynczo dodajemy żółtka, miksujemy, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy

Ostra na Słodko
Ciasto Pani Walewska ( Pychotka ) 115

MIEJSCU , stąd znalazł się na zdjęciach. Przejdźmy do Pani Walewskiej   Składniki na ciasto: - 500 g mąki tortowej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - pół szklanki cukru pudru - torebka mała cukru wanilinowego -200 g masła -6 żółtek - pół łyżki kwaśnej śmietany 18%   Składniki na bezę: - 8 białek - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej - półtorej szklanki cukru pudru(...)ciasto , zagnieść w pośpiechu kulę i podzielić na dwie równe części. Jeśli masz dwie jednakowe blachy o wymiarach mniej więcej 22 x 23 cm, to fajnie, wyłóż je papierem do pieczenia. Jeśli nie masz- to trzeba będzie piec ciasto jedno po drugim i osobno. Placki posmaruj dżemem i piecz w temperaturze 175 stopni około 20 minut. Teraz przygotuj masę

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z bananami – banoffee 173

śmietana, które doskonale łączą się w cieście banoffee . Jest to szybkie ciasto bez pieczenia, na zrobienie którego nie potrzeba wielu składników. Kompozycja składająca się z naszych ulubionych składników nie doczekała się na wstawienie do lodówki, dwa solidne kawałki od razu zostały spałaszowane. Składniki na ciasto z bananami – banoffee 250 g ciastek zbożowych digestive 100 g masła(...)Wykonanie Masło rozpuścić, przestudzić. Ciastka rozdrobnić w melakserze, wlać masło, zmiksować. Dno tortownicy (23-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać rozdrobnione ciasteczka, wylepić nimi dno i boki formy na wysokość ok. dwóch centymetrów. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na spodzie rozprowadzić masę kajmakową, na niej ułożyć pokrojone w dość grube plastry banany, posmarować

niecodziennikpary
Gofry czyli wafels 123

możecie przygotować z bitą śmietaną, owocami, czekoladą, dżemem, frużeliną, budyniem, karmelem… Możliwości bez liku Składniki do przygotowania około 10-12 gofrów (moja gofrownica wydaje gofry w rozmiarze 13×13 cm): 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli ½ litra mleka 3 jajka 100 g masła Uwaga(...)szczyptą soli na puszystą masę. Dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na zmianę z mlekiem. Wszystko dokładnie miksuję. Do masy dodaję rozpuszczone masło i ponownie miksuję. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy i delikatnie mieszam łopatką. Rozgrzewam gofrownicę i zalewam ciastem. Piekę około 4 minut, aż zrobią się rumiane. Po wyjęciu układam gofry na kratkę, żeby

Słodki sentyment
Ciasto Poduszkowiec czyli murzynek z masą serową 476

bez cukru 40g -2 jajka  -0,5 szkl cukru Blaszkę wykładamy papierem d pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno,  dodajemy żółtka, cukier i wszystko chwilę miksujemy na mniejszych obrotach. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier waniliowy i olej.  Całość miksujemy na małych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Powstałe ciast wylewamy(...)suchy i masa wyjdzie gęsta, można dodać do niej trochę mleka. Masę serową przekładamy d rękawa cukierniczego i wyciskamy ją na masę kakaową tworząc kratkę. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. (podczas pieczenia na powierzchni ciasta tworzą się urocze poduszeczki) Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przechowujemy w lodówce. Można je jeszcze polać lukrem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczka maślane 179

robotem ręcznym na jednolitą masę. Kiedy składniki ciasta połączą się, dodać zółtko oraz ekstrakt waniliowy. Ciasto wyrabiać przez kolejnych kilka sekund po czym wyjąć z miski, przełożyć do rękawa cukierniczego . Na koniec rękawa nałożyć końcówkę z szerokim wyjściem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia po czym na papier wyciskać dowolnej wielkości ciasta, pozostawiając w środku małą dziurkę. Formę włożyć(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 25 minut. Upieczone ciastka wyjąć z piekarnika i wystudzić. Czekoladę rozpuścić, dodać mleko i wymieszać. Jedną połówkę każdego z ciastek zanurzać w płynnej czekoladzie. Część ciastek posypać płatkami migdałów, część pozostawić tylko z samą czekoladą. Ciasteczka maślane Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ciastka maślane. Ciasteczka maślane Masło możecie zastąpić margaryną jednak

mecooks

Proponowane wyszukiwania