ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:558/1234)

sernikowiec jogurtowy bez tłuszczu... 167

Składniki: 4 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 800 ml jogurt wiśniowy gęsty, 2 opakowania budyń śmietankowy, 200 gram biszkopty, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Mini gofry-zrobiłam je po powrocie z urlopu 130

Gofry najlepiej mi przypominają czas spędzony nad morzem .A teraz czas do powrotu zwykłego szarego dnia . Pierwsza rada za każdym razem kiedy nalewacie ciasto na gofrownicę

Moje Wyroby
Sernik straciatella z malinami 197

Kolejny sernik bez pieczenia tym razem pyszna strac i atella Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych   100 g masła 20 g mlecznej czekolady

Kolorowa kuchnia Elki
W humory: ciasto owocowe 224

Tym razem przepis na super proste ciasto z owocami. Jest niezwykle wyrozumiałe dla umiejętności kulinarnych i błyskawicznie znika z formy Zapraszam! SKŁADNIKI: ok. 600g drobnych owoców

Kuchnia w biegu
Wielkanocna babka rodzynkowa 148

Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez drożdżowej babki polanej dużą ilością polewy kakaowej. Moją ulubioną babką jest taka z ogromną ilością rodzynek - zawsze robi ją

sierotka maRysia w kuchni
Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami 141

się zastanawiać o ile przyciąć cukier, bo ciasta po prostu nam smakują - tak jak są - bez przerabiania i zmian. Podam Wam dzisiaj przepis na babeczki, które chętnie jemy na drugie śniadanie . Są wilgotne (bo z cukinią), nie za słodkie i pożywne, dzięki rodzynkom i orzechom. Cukinii do babeczek, ani do ciasta czekoladowego nie obieram ze skórki i nie usuwam(...)rodzynki. W drugiej misce ubijać 2-3 minuty jajka z cukrem i olejem aż masa będzie gładka. Dodać cukinię i krótko zmiksować. Dodać zawartość drugiej miski i zmiksować na małych obrotach tylko do momentu aż składniki połączą się ze sobą. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nałożyć ciasto do 3/4 wysokości. Piec 20-25 minut. Wyjąć i wystudzić na metalowej

Posadzone i zjedzone
Sernik na zimno Oreo 367

mini-ciasteczek Oreo. Zaczynamy od przygotowania chrupiącego spodu ciasta. Suchary zmielić w blenderze na "piasek". Przesypać do miski i odstawić. Nutellę podgrzać na parze, do momentu aż stanie się płynna. Przelać do zmielonych sucharów. Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.  Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Przesypać suchary z Nutellą do formy(...)bez masy. Podzielić je pół - czyli 40 sztuk do masy serowej i 40 sztuk do kruszonki na boki. Do małego garnuszka wlać śmietanę kremówkę. Dodać nadzienie z ciasteczek Oreo i żelatynę. Podgrzewać (cały czas mieszając)  (fot.3)  do momentu rozpuszczenia się nadzienia i żelatyny - tak żeby nie było żadnych grudek. Odstawić do przestudzenia na około 30 minut

Świat Ciasta
Jabłecznik bez tłuszczu 139

Weekend trwa. Może coś upiec? Polecam jabłecznik bez tłuszczu. Robi się go ekspresowo a i przyjemnie smakuje. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 7 jabłek 150 g cukru

Smaki Ewy
Sernik z morelami i kruszonką 351

Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru 1 op. cukru waniliowego 1 jajko 125 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 puszka moreli w syropie (480 g po odsączeniu) 750 g tłustego sera, może(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy do połączenia składników. Następnie owijamy ciasto folią i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu 2/3 ciasta rozwałkować (moje było dość klejące, więc starałam się rozwałkować je między dwoma kawałkami folii lekko podsypane mąką) na okrąg większy od średnicy tortownicy. Tortownicę wysmarować tłuszczem (u mnie olej) i wylepić ciastem spód i dość wysoko

UgotujmyTo.pl
Rogale świętomarcińskie 135

Wyrośnięte ciasto odgazowałam uderzając w nie pięścią. Wyrobiłam i rozwałkowałam na kształt prostokąta. Masło wyjęłam z lodówki i rozłożyłam je na cieście na 2/3 części ciasta, zostawiając 1/3 pustą. Teraz zaczęłam składać ciasto w ten sposób, że najpierw 1/3 część ciasta bez masła złożyłam do środka. Następnie od góry 1/3 części ciasta przykryłam pozostałe ciasto tworząc prostokąt(...)warstwami ciasta i 2 warstwami masła. Docisnęłam i ponownie rozwałkowałam ciasto na kształt prostokąta. Złożyłam je tak, jak poprzednio i włożyłam na pół godziny do lodówki.   Ten proces składania i wałkowania powtórzyłam jeszcze dwukrotnie i schładzałam je w lodówce. W ten sposób otrzymałam 81 warstw ciasta.     Ostatni raz rozwałkowałam ciasto na kształt prostokąta na grubość około

Kuchnia u Krysi
Mini pizza w 4 smakach (część III) 196

solą, oliwą i rozpuszczonymi drożdżami. Ciasto wyrabiać powoli przez około 15 minut, a następnie przykryć czystą ścierką i odstawić do wyrośnięcia na 1-2 godziny (w ciepłe miejsce). Sos pomidorowy: Na oliwie podsmażyć pokrojoną w mała kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Pomidory (bez skórki) pokroić w kostkę – dodać(...)dynią i cebulą: Dynię obrać, wydrążyć środek i pokroić na cienkie plastry. Wysmarować oliwą i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 – 20 minut w 200 stopniach. Cebulę pokroić w krążki i smażyć na patelni z dodatkiem oleju. Po przewróceniu cebuli posypać ją lekko cukrem lub miodem

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku 135

minut do lodówki. 6. Przed wyciągnięciem ciasta z lodówki, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, a formę do pieczenia smarujemy margaryną. 7. Ciasto rozprowadzamy dłońmi na dnie formy, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu, schładzamy je w lodówce. 8. Żelatynę rozpuszczany w gorącej (nie wrzącej) wodzie i odstawiamy do przestudzenia. 9. Ser przekładamy(...)przechowywać go w lodówce! I oczywiście serwować na zimno A Wy lubicie serniki?   Smacznego! Polecam też inne moje przepisy na ciasta: Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Szarlotka bezglutenowa Domowe ptasie mleczko bez pieczenia   Artykuł Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki

Okiem Blondynki by McBlondi
Brownie jogurtowe z kawałkami czekolady 64

super czekoladowe ciasto. Nieraz piekę je z dodatkiem niewielkiej ilości mąki. Smakuje wtedy jak pieczona czekolada. Do dzisiejszego brownie dodałam nieco więcej mąki, ale ciasto wciąż jest wilgotne i jakby lekko ciągnące. Poza tym łatwiej kroi niż brownie “mniej dopieczone” . To kwestia smaku z czym takie brownie chcę podać. Dzisiaj delektowaliśmy samym ciastem bez dodatków. Było(...)mąkę, jogurt, mieszając po dodaniu każdego składnika. Na koniec posiekać grubo czekoladę i dodać do masy, lekko przemieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ciastem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut. Upieczone brownie ostudzić. Lekko ciepłe brownie podaję z lodami. Natomiast schłodzone brownie świetnie smakuje z bitą śmietaną. Smacznego! The post Brownie jogurtowe

codojedzenia
Muffinki z orzechami i nutellą 73

szklanka mąki pszennej – 100 g cukru – 3 łyżki kaszy mannej – 100 g gorzkiej czekolady min. 70% – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej – cukier wanilinowy – 2 jajka – 1/2 szklanki mleka ( u mnie bez laktozy) – 3 łyżki oleju dodatki – 9 malutkich łyżeczek nutelli lub innego kremu czekoladowego – 5-6 orzechów włoskich Przygotowanie(...)wszystko dokładnie mieszamy. Masę wlewamy do wysokości ok.3/4 foremek. Do wypełnionych ciastem foremek dodajemy po 1 malutkiej łyżeczce kremu czekoladowego np. nutelli oraz  pokrojone orzechy. Mieszamy delikatnie aby ciasto pokryło zarówno krem jak i orzechy włoskie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C c ok. 25 minut.  Artykuł Muffinki z orzechami i nutellą pochodzi z serwisu

I LOVE LIFE
Oszukany sernik z jabłkami 101

łyżeczki proszku do pieczenia kostka masła Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Składniki na masę serową: 5 białek szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 śmietany 18% ( po 400 g każda) Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier. Miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy budynie śmietankowe(...)konsystencja będzie typowa dla kupnych jabłek ze słoika). Studzimy. dodatkowo : cukier puder do posypania WYKONANIE: ½ ciasto kruchego- nakłuwamy widelcem i  wykładamy jabłka masa „serowa” równomiernie rozłożona ½  ciasta kruchego (kruszymy w palcach bądź ścieramy na tarce) pieczemy ok. 50-60 minut w temp 180 stopni  zostawiamy do wystudzenia w zamkniętym piekarniku posypujemy cukrem pudrem Smacznego

Domowe ciasta