ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:487/1234)

Żytnie ciasteczka kakaowe ze śliwką 120

cyklu fit-ciasteczka, czyli jak samemu zrobić coś słodkiego bez cukru :) Żytnie ciasteczka kakaowe ze śliwką Danie Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości , Wege Porcje 20 ciasteczek Porcje 20 ciasteczek Składniki 2 szklanki mąka żytnia 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2/3 szklanki erytrol lub inne słodziwo 1/2 szklanki śliwki suszone posiekane 1/2 szklanki olej rzepakowy 50-60 ml mleko(...)łyżek kakao Sposób przygotowania Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy na zwartą masę. Ciasto powinno się lekko kruszyć, ale dać ubić w kulkę. Kawałki ciasta formujemy w małe placuszki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczmy w 20 minut w temp

Kucharzyca
Dietetyczne kruche ciasteczka orzechowe bez masła i cukru 528

łyżeczka proszku do pieczenia 2-4 łyżki miodu (w zależności od tego jak słodkie lubimy) Płatki zmielić na mąkę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat lub stolnicę i rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wyciąć dowolne kształty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczeniaPiec 12-15 minut 180*C. Wystudzone ciasteczka

Chocolate Muffin Blog
Ciasto Rafaello bez pieczenia 436

pieczenia. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Każdy bez problemu może je zrobić. Może przygotujecie je na ostatki... SKŁADNIKI: 48 sztuk herbatników, 2 szklanki mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, 80g wiórków kokosowych, 1 tabliczka białej czekolady + 4 kostki do posypania wierzchu ciasta, bita(...)płatki migdałowe do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Połowę mleka zagotowuję. W drugiej połowie mieszam cukier, cukier waniliowy oraz mąki. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia.  2. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu do masy dodaję startą na tarce o małych otworach czekoladę oraz wiórki kokosowe. Ucieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki wieprzowe z kluskami śląskimi 182

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C. Po ok. 40 minutach roladki obracamy na drugą stronę i jeśli trzeba ponownie dolewamy odrobinę wody. Pieczemy nadal pod przykryciem jeszcze ok 30 minut. Wytworzony sos przelewamy do rondelka i stawiamy na palniku. W 1/2 szklanki zimnej wody mieszamy łyżeczkę mąki i bez grudek przelewamy do gotującego się sosu, by go delikatnie(...)międzyczasie obieramy ziemniaki i gotujemy ok 15 minut w osolonej wodzie. Studzimy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Z całości ziemniaków odbieramy 1/4 wsypując w to miejsce mąkę pszenną oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Dodajemy pozostałe ziemniaki oraz jajko. Masę mieszamy i zagniatamy podsypując delikatnie mąką, tak by ciasto nie kleiło się do rąk. Wstawiamy wodę, lekko posoloną, by ugotować

Kuchnia w czekoladzie
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 132

Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w zależności od naszego piekarnika (jeśli pieczemy z termoobiegiem temperaturę zmniejszamy do 170 stopni), przed wyjęciem ciasta sprawdzamy czy się upiekło w środku (wbijamy patyczek- suchy oznacza, że ciasto jest gotowe, a lepiący, że jeszcze chwile trzeba je dopiec. Jeśli jest już(...)ładnie zarumienione, a w środku nadal surowe to przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej). Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. Masa I 2 puszki ananasa (ja użyłam ananasów z cukinii własnej produkcji, słoika o pojemności 0,9l) 2 białe budynie bez cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka

Rozpustne gotowanie
Czekoladowy tort fasolowy 201

jednym resztę jajek. Kakao wymieszać z sodą oraz proszkiem do pieczenia i dodać do masła. Wymieszać. Następnie dodać do tego masę fasolową i ponownie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do tortownicy o śr. 24-26 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 165 °C przez 40-55 minut przy większej tortownicy (u mnie przy tortownicy 24 cm 70 min.) . Wiśnie

Domowa Cookierenka Agi
Migdałowiec bez pieczenia 289

Łatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami - budyniem, krówka i bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika. 'Migdałowiec bez pieczenia' Składniki ( na formę 22x13cm* ): - 1 duże opakowanie krakersów - 1 puszki masy kajmakowej/krówki - 100g płatków migdałowych * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki UHT - 2 łyżki cukru pudru * masa budyniowa(...)budyń wg przepisu na opakowaniu. Lekko przestudzić. Formę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć warstwę krakersów, na to budyń i kolejną warstwę krakersów. Ciasto schłodzić.  W między czasie puszkę z masą włożyć do gorącej wody i odczekać 10 minut aż się podgrzeje. Na schłodzone ciasto rozsmarować masę kajmakową i ułożyć kolejną warstwę krakersów. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać

CookYourself
Sernik z rosą 185

składników. Zagnieć na jednolite ciasto. Blachę ow ymiarach 32 x 20 wyłożyłam papierem do pieczenia i wylepiłam dno rozwałkowanym ciastem. Ser: Do misy włozyłam ser, cukier, 2 całe jaja i 4 żółtka. Zmiksowałam w robocie na gładka masę. Dołożyłam resztę skąłdnikówi miksowałam do scalenia wszystkich. Wylałam masę serową na ciasto. Wyrównałam łopatką.  Piekłam około(...)stopniach, ale sprawdzajcie.Piekarnik piekarnikowi nierówny! Po chwili ubij białka z cukrem na sztywną pianę i po tych 50 minutach wylożyć delikatnie na wierzch sera i piec około 15 minut jeszcze. Piana ma być lekko zrumieniona, po chwili pojawią się na niej krople rosy. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Focaccia – biała pizza, Danie dnia 173

Przygotowujemy do niej ciasto, jak na pizzę  (ale bez sosu pomidorowego). Z nadzieniem można do woli eksperymentować – ja wybrałam cebulowe. P.S. Nie musisz rozwałkowywać ciasta tak cienko, jak do pizzy. Dobrym pomysłem jest dodanie do niego suszonego rozmarynu. Składniki nadzienia: 2 białe cebule 2 czerwone cebule 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz rozmaryn(...)suszony lub świeży) Cebule pokrój w talarki, czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgrzej oliwę, smaż cebule i czosnek przez około 5-10 minut, aż trochę zmiękną. Dopraw solą i pieprzem. Na cieście ułóż cebulowe nadzienie i posyp rozmarynem. Piecz 20-25 minut. Przepis bierze udział w akcjach:           Akcja Dania dnia (2000, Bob Giraldi) toczy się prawie

Qlinarnie i Qlinarnie
Biszkopt rzucany 212

mąki i wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia   (papier układam na wyjmowanym spodzie tortownicy, zaciskam obręcz i odcinam boki papieru)   Boków niczym nie smarować ani niczym nie wykładać Przelać gotowe ciasto   Piec w 170 o C przez około 35 – 45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta).  Wyjąć z piekarnika

W kuchni bez szafek
Tartinki z owocami 161

wyrabiamy ciasto, owijamy w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki. Ciasto trzeba rozwałkować i wykleić nim foremki na tartinki. Foremki muszą być dobrze natłuszczone, żeby potem nasza tartinka dobrze opuszczała foremkę. Ciasto w tartinkach nakłuwamy widelcem,by w czasie pieczenia uciekło powietrze na zewnątrz zamiast robić nam pęcherzyki w cieście :) Pieczemy w 200 stopniach 25 minut.  Upieczone

Lawendowe Niebo
okonomiyaki 156

WYKONANIE---Z jajek, mąki, mleka i sosów stwórz jednolite ciasto. Dodaj do niego posiekaną w drobne paseczki kapustę i dokładnie wymieszaj. Ciasto nakładaj porcjami na rozgrzaną patelnię z dodatkiem tłuszczu i smaż z obu stron przez kilka minut-2-3 - do czasu, aż będą apetycznie złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz....Usmażone okonomiyaki udekoruj dodatkami i gotowe.-----------Wersja light: Użyj(...)jwodą. Placuszki upiecz w piekarniku (180C do czasu, aż będą złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz - piecz z obu stron),lub na patelni po 2-3 minuty z każdej strony....Ja daje kurczaka algi szczypior i majonez ze świeżym ogórkiem..można bez dodatkow jesć albo z nimi i to co kto lubi.....SMACZNEGO

w mojej kuchni
ŚWIĄTECZNE CIASTO MANDARYNKOWE - BEZGLUTENOWE 399

papierem do pieczenia całą tortownicę, dobrze dociśnij papier.Całe jajka ubij mikserem przez około 2-3 minuty.Dodaj do nich cukier, migdały i proszek do pieczenia i zmiksuj wszystko dokładnie na najniższych obrotach miksera.Dorzuć do tego zmiksowane mandarynki i ponownie zamieszaj całość mikserem na najniższych obrotach.Wlej ciasto do tortownicy i piecz przez około 40-60 minut. Jeśli

Słodko-Słony Świat Ilony
Pleśniak 358

ciasto i zagniatamy. Powstałą masę dzielimy na dwie części, jedna ok. 60% druga 40%. Wkładamy do zamrażalki na minimum 2 godziny.Po tym czasie blaszkę ok. 20 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i do formy ścieramy na tarce o grubych oczkach większą porcję ciasta. Delikatnie dociskamy łyżką wyrównując ciasto. Podpiekamy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut

Słodka Strona
Babeczki z wróżbami 366

wkładamy po kulce ciasta. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy do podrośnięcia (30-60 minut).W tym czasie robimy kruszonkę i wróżby. Kruszonkę najprościej przygotować z mąki i cukru w równych proporcjach. Do tego należy dolewać olej lub rozpuszczoną margarynę w takiej ilości by składniki połączyły się ale nadal były kruche. Możemy też zrobić babki bez kruszonki i tylko posypać cukrem(...)upieczeniu.Wróżby napisane na małych karteczkach zwijamy i pakujemy szczelnie w srebrną folię do wypieków. Zawiniątka delikatnie wpychamy w wyrośnięte babeczki. Na wierzch posypujemy kruszonkę, zaklejając otwór z wróżbą.Pieczemy w 160 stopniach około 30 minut

prawdziwe jedzenie