ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:490/1234)

Migdałowo-makowy biszkopt z masą śmietanową - low carb 186

migdałowej 1 czubata łyżka mielonego maku 5 płaskich łyżek erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę z bitej śmietany: 1/2 litra śmietany kremówki (36%) 1 galaretka cytrynowa bez cukru (np. celiko) 2 łyżki erytrytolu opcjonalnie można dodać owoce - ja dałam borówki na polewę czekoladową: olej kokosowy - ok. 5 czubatych łyżek 2 łyżki kakao erytrytol do dosłodzenia(...)piany, stale mieszając mikserem na wolnych obrotach dodać żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni ok.40 minut. Podczas gdy ciasto się piecze przystępujemy do wykonania masy. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody

Marta próbuje
Tarta z kurczakiem i brokułem 195

lodówki nawet na ok. 1 godzinę. Można wyjąć po 20  minutach. Brokuł płuczemy, oddzielamy różyczki i obgotowujemy ok 10 min. Wylewamy na sitko ,żeby obciekł z wody. Pierś płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na odrobinie oleju. Ciasto rozwałkowujemy, najlepiej przez folię, ponieważ może się kleić. Wykładamy do formy(...)wyciskamy na boki. Zapiekamy w piekarniku na termoobiegu 150 st. ok. 10 min. lub bez termoobiegu w 180 st. ok. 15 min. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażoną pierś, brokuł i zalewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami, jajkiem i serem.  Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy  w 180 stopniach ok. 40 min. Na termoobiegu, krócej. . SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Tort chałwowy 134

ciasta bez pieczenia. Biszkopt kakaowy (tortownica 24cm) 6 jajek rozm L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier stale ubijając. Następnie dodawać po jednym żółtku stale miksując. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao(...)Wsypywać stopniowo do ubitych jajek mieszając delikatnie szpatułką. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i nie smarujemy. Wlać ciasto do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 35-40 minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia. Przekroić na trzy blaty. Krem

O kuchni z uczuciem
SERNIK NA MURZYNKU Z KAJMAKIEM + FILMIK 718

Jeżeli szukacie pysznego przepisu na sernik to ten właśnie taki jest.       SKŁADNIKI NA CIASTO :  1,5 szklanki mąki pszennej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny 5 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki ciemnego kakao 1/4 szklanka mleka(...)Ciasto - margarynę, mleko, cukier, kakao, przełożyć do garnka i mieszając zagotować. Masę odłożyć do ostygnięcia. Do zimnej masy kajmakowej dodać 5 żółtek i miksować mikserem, następnie wsypywać mąkę z proszkiem i dalej miksować aż składniki się połącza. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać.  Blaszkę o wymiarach 40/25 wyłożyć folią aluminiową, wylać ciasto i piec

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 204

rzepakowego -200ml mleka roślinnego najlepiej migdałowego lub z innych orzechów -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -mniej niż pół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy - ten (wegański-ryżowy) lub ten (nie wegański-nabiałowy) Dodatkowo -ulubione czekoladowe ciasteczka, u nas ciastka Cioccolini bez glutenufirmy Schar -3 kostki gorzkiej czekolady (na paluszki ;) -wiórki kokosowe (do posypania kremu kokosowego(...)olej, napój roślinny, ksylitol zmiksować na gładko blenderem. Wlać masę do suchych składników i dobrze wymieszać całość. Jeśli ciasto będzie bardzo suche, dodać trochę więcej napoju. Wypełnić nim do ¾ foremki na babeczki i piec w 180’C ok 15-20 minut. Po wystudzeniu ściąć z każdej babeczki górę. Obłożyć kremem kokosowym, posypać wiórkami kokosowymi, nałożyć ciasteczko i rozpuszczoną czekoladą wykończyć

Candy Pandas
Piwoszki 153

wykorzystałam proszek do pieczenia Cykoria . 250 g margaryny lub masła  2,5 szk. mąki  0,5 szklanki piwa  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Cykoria ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego  marmolada lub dżem Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , posiekać razem z margaryną Wlać piwo i zagnieść szybko ciasto.  Następnie ciasto cienko rozwałkować(...)układać po przekątnej po odrobinie powideł.Zlepiać po dwa przeciwległe rogi i układać ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około 20 minut aż będą złote. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Drożdżowe Ślimaczki Z Truskawkami 130

ciasto podrośnie, przekładamy je na stolnicę/blat i odgazowujemy (krótko zagniatamy) i wałkujemy na kształt prostokąta. Smarujemy marmoladą lub konfiturą tak aby końce pozostały czyste. Dzielimy na 12 pasków i na każdy pasek układamy połówki lub całe truskawki. 4. Gotowe zawijamy w ślimaczki i układamy jeden obok drugiego w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 15-20 minut(...)lekkiego podrośnięcia. Kiedy ślimaczki już podrosły, smarujemy je tą resztką tego masła, jeśli nie zostało nam masło, nic się nie stało, ślimaczki będą równie ładne i smaczne bez niego ;) Ślimaczki pieczemy 180-190 stop przez około 35-40 minut. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Kiedy ślimaczki ostygną posypujemy je cukrem pudrem. Smacznego !!! Więcej na temat kampanii "Uczymy

Gotowanie...to proste !
Szarlotka z pianką 155

cukru 1 budyń bez cukru (proszek budyniowy) Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej ewentualnie cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto:  Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do mąki, mieszać do momentu, aż masa będzie grudkowata. Dodać żółtka i kwaśną śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić ciasto na dwie części(...)lodówce kilka godzin lub w zamrażalniku około 1 godziny. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić na półplasterki, wrzucić do garnka  i dodać wodę, dusić przykryte koło 15 minut nie mieszając. Dodać cynamon i cukier, lekko wymieszać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z sokiem cytrynowym, dodać do masy jabłkowej i dusić przez 2 minuty. Masa powinna być gęsta, ale nie rozgotowana. Piekarnik

talerz przyjemności
Kokosanka z malinami 142

cieszę się, że choć tak mogłam podziękować za wszystkie wypocone wspólnie godziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kokosanka z malinami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki 130 g mąka kokosowa 75 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 60 g erytrol lub inne słodziwo 70 g wiórki kokosowe 500 ml mleko kokosowe płynne 3 szt jajka(...)osobno suche i mokre składniki. Do mokrych dodajemy suche i mieszamy. Dodajemy maliny i mieszamy delikatnie. Masę przekładamy do formy o średnicy 25-30 cm, pieczemy w 180 st. C przez ok. 30-40 minut (do suchego patyczka

Kucharzyca
Ciastka dinozaury (bardzo kruche) 145

otrzymania drobnej kruszonki. Następnie dodać żółtka, ekstrakt waniliowy. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 45 mninut. Schłodzone ciasto porcjami rozwałkować na grubość ok. 3mm. Foremkami wykrawać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C przez ok. 10-12 minut w zależności od wielkości ciastek. Ciastka wystudzić na kratce

Pełny talerz
Ciastka dinozaury (bardzo kruche) 172

otrzymania drobnej kruszonki. Następnie dodać żółtka, ekstrakt waniliowy. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 45 mninut. Schłodzone ciasto porcjami rozwałkować na grubość ok. 3mm. Foremkami wykrawać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C przez ok. 10-12 minut w zależności od wielkości ciastek. Ciastka wystudzić na kratce

Pełny talerz
Ciasto na pizzę 103

drożdżowe, miękkie, ale nie zapychające ciasto. Bez względu na jego grubość proporcje składników się nie różnią. Mi najbardziej smakuje pizza na cienkim lub średnim cieście, a moim uniwersalnym przepisem i najlepszym jest ten. Czas wykonania: 40 min (+ 1 h czas oczekiwania + 20 min pieczenia) Ilość porcji: 4 pizze (o średnicy(...)przesiać na stolnicy i wymieszać ją z solą. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (nie gorącej), dodać 2 łyżki mąki i odstawić na 15 minut. Drożdże powinny się spienić. Zrobić dołek w mące i wlać przygotowany wcześniej zaczyn. Wyrobić ciasto przez około 15 minut (do momentu, aż będzie miękkie i elastyczne

KuchniaWeDwoje.pl
cynamonowe gwiazdki z mlecznym kremem 208

łyżki cukru pudru łyżeczka cynamonu Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na godzinę. Dobrze schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i foremką wykrawać ciasteczka. Układać na papierze do pieczenia i piec w `180*C około 10 minut. Wystudzić.  Mleko zagotować z cukrem i wystudzić. Miękkie masło utrzeć dodając na zmianę mleko w proszku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto dyniowe z cynamonem 142

będę, bo w domu kręcą nosem. Ciasto dyniowe, bez glutenu i bez jajek, dla alergików lub dbających o linię. Zdrowe, smaczne i aromatyczne, bez smaku dyni, bo jako uniwersalne warzywo przejmuje smaki i aromaty innych składników. Składniki: • 3 szklanki dyni startej na drobnych oczkach • 1,5 szklanki mąki gryczanej • 1/2 szklanki(...)płaska łyżeczki sody • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: • Wymieszać osobno mokre i suche składniki. • Do mokrych składników wsypać suche i dokładnie wymieszać. • Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w 180 st.C przez 40 minut. • Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem

To co kocham
Puszysty biszkopt gryczany 144

pomarańczy. Szybki biszkopt gryczany. Można podawać z konfiturą lub słodkim jogurtem – jogurtem wymieszanym z konfiturą lub miodem i sokiem z cytryny.   Puszysty biszkopt gryczany Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 porcji Składniki 3 łyżki erytrol lub inne słodziwo 3 łyżki mąka gryczana czubate 4 szt jajko 1 łyżeczka esencja pomarańczowa lub łyżka soku z pomarańczy(...)żółtek dodajemy mąkę i cały czas ucieramy. Dodajemy esencję lub sok z pomarańczy i otartą skórkę. Delikatnie łączymy masę z ubitym białkiem. Ciasto wylewamy do formy, małej keksówki, ok. 20-25 cm długości. Pieczemy 30 minut w temp

Kucharzyca