Składniki: dżem wiśniowy Stovit, dżem cztery owoce Stovit, dżem owoce leśne Stovit Naleśniki: jajka 1 sztuka, woda gazowana 1/2 litra, mleko 3,2% 1/2 litra, mąką tortowa 50 dag, cukier 2 łyżki, sól 1/2 łyżeczki, aromat waniliowy 2 krople, olej rzepakowy 4 łyżki mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii Stovit Naturalnie owocowe(...)wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi na ciasto naleśnikowe wszystkie składniki mikserem dokładnie zmiksować, odstawić na 40 minut, na patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz olejejm i mocno gorącej smażyć złociste naleśniki na naleśniki nałożyłam różne smaki dżemów z kawałkami
W Mojej Kuchni Lubięp { margin-bottom: 0.21cm; } W języku włoskim tiramisu znaczy "deser stawiający na nogi", jak przypuszczam głównie ze względu na zawartość kawy espresso w dużych ilościach
Przepysznik - BLW i nie tylkozechcą uczestniczyć i śledzić życie mojego bloga... Ciasto sprawdzi się na każdej uroczystości. Coś słodkiego dla wielbicieli bezów, masy kajmakowej i śmietany. Smaku nadaje także alkohol. Biszkopt: 4 jajka 35 g kakao 40 g mąki pszennej 135 g cukru 1 łyżki kawy rozpuszczalnej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 3 łyżki z soku cytryny, 3 łyżki wódki(...)mąkę pszenną, kakao, kawę rozpuszczalną oraz proszek do pieczenia. Gdy masa białkowa jest już sztywna kolejno dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25x40 cm. Piec w nagrzanym do 170*C piekarniku przez 18 minut. Ostudzić biszkopt i skropić wymieszanym sokiem z cytryny
VioletoweKucharzenieZniknęłam na chwilkę. Wszystko z powodu tygodniowego urlopu, który bardzo przyjemnie spędziłam w Polsce, a C. na Słowacji. W moim rodzinnym mieście spędził dwa dni i
Pożeraczka, czyli raz adobrzePlacuszki dyniowe to kolejne danie z serii tych bezglutenowych. Proste placuszki, które normalnie przygotowałabym z pięciu składników, wkroczyły w wyższy wymiar. Placuszki dyniowe Pomysł na te
mecooksJak wiecie naleśniki uwielbiam! ( cholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem, które
Ostra na SłodkoJak wiecie naleśniki uwielbiam! ( cholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem, które
Ostra na SłodkoJak wiecie naleśniki uwielbiam! ( cholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem, które
Ostra na Słodkoświęta i od tech samych kilku lat nic mi z tego nie wychodzi. Ilekroć komponuje menu słyszę zza pleców " jaki sernik robisz rym razem?" "grrrr!" a ja mam tyle ciast do wypróbowania! Jakbym się nie broniła, sernik na Wielkanoc to już tradycja przez duże "T". Na szczęście ten rodzaj wypieku wiele zniesie i można komplikować go do woli, dodając smakowe(...)mascarpone, dodajemy cukier i mąkę, następnie po jednym jajku, na koniec wlewamy śmietanę i mus z mango, masę przelewamy na przygotowany spód 5. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 130 i pieczemy ok 65 min 6. Wystudzony sernik wstawiamy do lodówki na 12 godzin, bez przykrycia, dopiero wtedy nabierze gładkiej konsystencji 7. crème brûlée - sernik
Słodki Kompromisnapowietrzyć, wtedy ciasto lepiej wyrasta podczas pieczenia - dodać sól, jajo+żółtko, oraz rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte, tylko z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków. Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć do niej ciasto. Przykryć ściereczką(...)nadzienie. W misce rozgnieść widelcem twaróg z jogurtem naturalnym i cukrem waniliowym. Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią, w ten sposób je odgazowywujemy. Ciasto rozciągnąć/rozwałkować w prostokąt ok. 40x30cm. Posmarować nadzieniem i posypać groszkami czekoladowymi, zostawiając 3cm ciasta bez farszu przy jednym z dłuższych boków. Zawinąć w ścisły rulon jak roladę, zaczynając
Grunt to przepis!się w ustach. Nie wymaga podpiekania spodu, ani ubijania białek. Wykończyłam go białą warstwą glazury śmietankowej, polałam musem malinowym i udekorowałam świeżymi malinami, których smak świetnie przełamał słodycz ciasta. Jeśli zależy wam, aby sernik nie był zrumieniony po bokach pieczcie go w kąpieli wodnej. Formę z sernikiem szczelnie owińcie folią aluminiową i wstawcie do większej foremki lub naczynia żaroodpornego(...)roztopionego masła SERNIK / wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 250 g ricotty lub mascarpone 2/3 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub pszennej 3 jajka ziarenka wyłuskane z 1 laski wanilii GLAZURA ŚMIETANKOWA 300 g kwaśnej i gęstej śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru MUS MALINOWY 250 g malin 2-3 łyżki cukru pudru
cool and mintyumiem obyć się jednak bez gotowania lub pieczenia. Niedziela, kawa lub herbata, ukochana rodzina i słodki wypiek. Spróbujcie. Taką babkę przygotowuje się naprawdę szybko i łatwo, nie potrzebujemy do niej nawet miksera, a jej delikatnie cytrynowy smak i puszysta struktura powinny ucieszyć każdego. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego(...)szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały cukier wanilinowy 15 g 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 175 g margaryny 3 jajka klasy M 1 szklanka cukru Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy cukier, cukier wanilinowy, skórkę
Słodkie okruszkitrochę proszku do pieczenia -łyżeczka sody -cukier waniliowy Jajka ubijamy na puszysto, dodajemy cukier waniliowy i ubijamy jeszcze dwie minuty. Mąki przesiewamy, dodajemy sypkie produkty i cukier, mieszamy spulchniając widelcem. Dodajemy olej, miód i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy masę jajeczną i mieszamy do połączenia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy ok 50 minut w temperaturze(...)pół, wystudzamy, wykładamy masę budyniową, układamy kolejną warstwę biszkoptu, wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie zalewamy z góry polewą. Tort ozdabiamy wg uznania; użyłem płatków migdałowych, małych bez i cukrowych gwiazdek
BaRepasWow! Gratulujemy wprawnej rączki do dekorowania. Naprawdę jesteśmy pod wrażeniem! Goście Pani Aurelii na pewno też byli. Tort Świąteczna Skarpetka p. Aurelii – danie konkursowe Drukuj
CoolinarniePLDla tych, którzy nie przepadają za pieczeniem, ale uwielbiają słodkości. Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się
Smaczne Zdrowe