ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:152/867)

Piernik bez jajek ,na miodzie 183

Dzisiaj u mnie pyszny i aromatyczny piernik, który śmiało można zrobić kilka dni przed Świętami! Robimy go szybko i łatwo. Jest bez jajek i proszku do pieczenia. Ponadto jeśli nie masz miksera, dasz sobie radę, wystarczy zwykła trzepaczka. Pomysł na piernik zaczerpnęłam z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej.  Niewiele składników ,ale efekt jest niezwykle aromatyczny i...pachnie tak świątecznie(...)połączenia się składników. Na samym końcu wmieszać żurawinę i śliwki. Piekarnik rozgrzać ( góra i dół ) do 180 stopni. Keksówkę wysmarować masłem lub olejem kokosowym, posypać mąką. Wylać ciasto, wyrównać i piec do suchego patyczka około 50-60 minut. Upieczone zostawić na chwilkę w formie, aby lekko ostygło. Następnie wyjąć na kratkę i pozostawić do calkowitego ostygnięcia. Międzyczasie rozpuścić w kąpieli

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z jabłkami ma kruchym cieście 186

serowa: 1 kg sera twarogu (dałam półtłusty) 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 g margaryny (dałam masło) 200 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy bez cukru (dałam z cukrem) Piana bezowa 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo 4-5 jabłek Wykonanie: Ciasto kruche Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej

O kuchni z uczuciem
Ciasto z budyniem, malinami i borówkami 626

piekarnika: 180ºC  | Czas pieczenia: 1h 30 min.  Ciasto 4 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 mały cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 łyżka oleju Masa budyniowa 1 litr mleka 4 budynie śmietankowe bez cukru (cukru dałam mniej niż podana ilość na opakowaniu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Szpinakowe placuszki z twarożkiem i gruszką 166

miksera, w misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy rozbełtane jajka, jogurt, mleko, stopione masło, cukier oraz szczyptę soli. Na końcu dodajemy szpinak. Mieszamy za pomocą drewnianej łyżki do uzyskania gładkiego ciasta. Powinno być trochę gęstsze niż naleśnikowe. Rozgrzewamy patelnię (a najlepiej dwie równocześnie) i smażymy bez tłuszczu równolegle na obu patelniach placuszki. Temperatura nie powinna być

bistro mama
Naleśniki razowe. 81

dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Witaminy występujące w jajku(...)jajka – 1 szklanka mleka migdałowego – 1 szklanka wody gazowanej – 1 ½ szklanki mąki pszennej razowej – 1 łyżka erytrytolu – 1 łyżeczka esencji z wanilii – szczypta soli – olej Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, dwie łyżki oleju, wanilię oraz wodę gazowaną, wsypujemy także erytrytol i mąkę razową. Za pomocą miksera łączymy ciasto aż uzyskamy masę bez

Zdrowy Styl Joanny
ciasto kruche z owocami mikserem ucierane... 147

łyżka, cynamon 1 łyżeczka, puder cukier - ile potrzeba miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku ucierając ciasto wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki na gęste ciasto i schować do lodówki na 2 godziny śliwki bez pestek, gruszki obrane pokroić na kawałki i wymieszać w misce z cukrem i kisielem forma silikonowa 25x25

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe z marcepanem 160

zalegać z rożnymi zobowiązaniami np. takimi jak ten post o cieście marchewkowym z marcepanem :) Bez zbędnych tłumaczeń zapraszam po przepis! Pochodzi on z książki Zofii Różyckiej "Alfabet ciast". Ciasto marchewkowe z marcepanem ciasto: 200 g cukru 200 ml oleju 4 jajka 320 g mąki 2 łyżeczki cynamonu po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody 400 g marchewki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Koperty z jabłkami 85

przepis.   Składniki: ½ kg mąki pszennej ½ l. śmietany 1 kostka masła 80 g drożdży 2 jajka 1 kg jabłek (może być więcej) cynamon cukier brązowy   Przygotowanie: Na stolnicę wyłożyć mąkę , śmietanę , masło , rozdrobnione drożdże , 2 żółtka (bez białka) i zagnieść ciasto. Początkowo może się wydawać, że ciasto robi się wodniste i za miękkie, ale podczas wyrabiania zrobi się

Za drzwiami kuchni
Ciasto „Kuszące orzeźwienie ” 262

mleczna do ozdoby,   Sposób przygotowania: Biszkopt: Gotową mieszankę POLSKIE MŁYNY, wsypujemy do garnka, dodajemy jajka i wodę. Całość miksujemy przez 4-7 min, aż powstanie gładka konsystencja. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto pieczemy bez termoobiegu w temp. 180-190 st. C przez 30-40 min. Z upieczonego biszkopta odrywamy papier

kulinarne odsłony pati
Wytrawne placki z kaszy jaglanej z kabanosem 116

kokosowym z niewielkim dodatkiem soli. Do miski wrzucamy soczewicę, kaszę, pokrojone w cienkie plasterki kabanosy, podsmażoną cebulę, jajko, jogurt, mąkę oraz przyprawy. Składniki dokładnie razem mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy po 1 łyżce ciasta. Smażymy z obydwu stron. Placki można smażyć bez lub z tłuszczem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
BISZKOPTOWIEC KAJMAKOWO - BUDYNIOWY 175

Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej o smaku tiramisu 1/2 tabliczki białej czekolady (50 g) Przygotowanie: Biszkopt - jajka ubić, dodać wodę, wymieszać. Następnie dodać opakowanie mieszanki do wypieki ciasta biszkoptowego Polskie Młyny i dokładnie wymieszać za pomocą robota. Konsystencja ciasta przypomina ubitą bezę. Ciasto przełożyć do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem

Ciastka - domowe słodkości
mini torciki z mandarynką 122

fajne. Bardziej wilgotne i zbite niż biszkopt pieczony tradycyjne ale właśnie dzięki temu lepiej się kroiło, bez strzępienia i idealnie się nadało do wycinania foremką.   *na 16 sztuk Składniki: na ciasto: 1 opakowanie mieszanki na biszkopt z mąki Szymanowskiej 4 jajka 4 łyżki wody na krem: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Moskole 129

osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane i wystudzone przeciskamy przez praskę (tak jak na kluski śląskie). Dodajemy jajka, mąkę, sól i maślankę. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Z ciasta formujemy owalne placki o grubości około 1 cm. Pieczemy z obu na suchej patelce (bez dodatku tłuszczu) na małym ogniu, aż się dobrze zarumienią. Podajemy z masłem czosnkowym i bryndzą. Smacznego Artykuł

PatiGotuje
Drożdżowe ciasto z pesto z rukoli i camembert 163

czosnek bazylia, 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego, pieprz czarny mielony do smaku, 15 szt. całych zielonych oliwek bez pestek, 125 g świeżej rukoli, ciasto: 20 g świeżych drożdży, 300 g mąki poznańskiej typ 500, ½ łyżeczki cukru, 1 płaska łyżeczka soli, 2 jajka, 125 g sera camembert z pieprzem, 100 ml wody, 2 łyżki kopiaste pesto. Przygotowanie: pesto: Pestki dyni

Moniki Smakołyki
ciasto drożdżowe z suszonych drożdży ze śliwkami i twarogiem... 115

nakryć misę talerzem do wyrośnięcia ciasta na 1,5 godziny do pojemnika wsypać twaróg śmietankowy, cukier, budynie, jajka, dodać aromat pomarańczowy i mikserem utrzeć do połączenia składników forma 25x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, do formy dać ciasto, poukładać gęsto śliwki bez pestek wcześniej opłukane i obsuszone na wierzch ciasta na śliwki wlać całą masę twarogową piekarnik elektryczny nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię