ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:147/867)

Ciasto makowe z kremem budyniowym 82

Makowe ciasto tortowe ze śmietankową masą budyniową z dodatkiem białej czekolady oraz dżemem z czarnej porzeczki. Składa się ono z dwóch blatów makowych przygotowanych z gotowej masy makowej z dodatkiem kaszy manny oraz mąki ziemniaczanej. Bez dodatku mąki pszennej. Tak przygotowane blaty są dość wilotne i mają intensywny makowy smak. Masa budyniowa z dodatkiem gotowego budyniu śmietankowego oraz białej(...)czarnej porzeczki, który równoważy słodycz ciasta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Całe ciasto jest dość proste w przygotowaniu i nie zajmuję dużo czasu, więc świetnie sprawdzi się zarówno jako tort na różnego rodzaju okazje, jak i ciasto na niedzielę do kawy. Składniki: Ciasto: 850 g masy makowej 6 jajek 2-3 łyżki cukru 5 płaskich

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto makowe z kremem budyniowym 82

Makowe ciasto tortowe ze śmietankową masą budyniową z dodatkiem białej czekolady oraz dżemem z czarnej porzeczki. Składa się ono z dwóch blatów makowych przygotowanych z gotowej masy makowej z dodatkiem kaszy manny oraz mąki ziemniaczanej. Bez dodatku mąki pszennej. Tak przygotowane blaty są dość wilotne i mają intensywny makowy smak. Masa budyniowa z dodatkiem gotowego budyniu śmietankowego oraz białej(...)czarnej porzeczki, który równoważy słodycz ciasta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Całe ciasto jest dość proste w przygotowaniu i nie zajmuję dużo czasu, więc świetnie sprawdzi się zarówno jako tort na różnego rodzaju okazje, jak i ciasto na niedzielę do kawy. Składniki: Ciasto: 850 g masy makowej 6 jajek 2-3 łyżki cukru 5 płaskich

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z brzoskwiniami 170

trudny do zrobienia. Składniki: ( forma o wym. 38x24cm ) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 margaryny (125g), 1/2 szklanki cukru, 1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 75 dag gotowego (już zmielonego) twarogu, 1 szklanka cukru, + 2 duże łyżki cukru, 4 żółtka, 1 jajko całe, 1 i ok.1/2 budyniu śmietankowego bez cukru, 1/2 szklanki oleju, 2 szklanki mleka

W kuchni u Moniki
CIASTO CYTRYNOWE JOGURTOWE – KUKURYDZIANE , FIT , BEZGLUTENOWE 466

kukurydziana – 4 łyżki * jajka – 3 szt * jogurt naturalny – 180 g * cukier lub ksylitol – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * skórka cytrynowa – 1 łyżka * osoby będące na diecie bezglutenowej wybierają oczywiście proszek do pieczenia bez glutenu SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy. Wylewamy

Ostra na Słodko
dietetyczne kluseczki twarogowe 182

łatwo i szybko, w misce, bez potrzeby wyjmowania stolnicy. Kluseczki formuje się za pomocą łyżki. Można - podobnie jak kopytka podawać je zarówno na słodko, jak i na słono. składniki: 250 g twarogu 1 jajko 6 łyżek mąki pełnoziarnistej szczypta soli Twaróg wkruszyć do miski. Dodać jajko, sól i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto, odstawić na kilkanaście minut. Łyżką zwilżoną zimną

6niebo
Tarta winna bo idealna do wina 162

cytryny 150 gramów sera feta 150 gramów śmietanki 30-36 % 1 jajko sól himalajska (młynek) do smaku pieprz kolorowy (młynek) do smaku odrobina masła (do smażenia i wysmarowania formy) odrobina oliwy z oliwek (do smażenia) odrobina bułki tartej (do obsypania formy) Wykonanie: W pierwszej kolejności należy wykonać ciasto na tartę - klik.   Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę(...)również bez pozostałości po smażeniu).  Pomidory odsączyć z oleju, pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miseczki. Śmietankę wymieszać widelcem z surowym jajkiem, doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Ser feta pokroić w drobną kostkę.  Włączyć piekarnik, ustawić temperaturę 170 stopni, program góra/dół. Formę do tarty natłuścić masłem, następnie obtoczyć w bułce tartej.  Rozwałkować ciasto, wyłożyć

Garniec Magalie
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 194

zrobić biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g(...)wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy cukier i stopniowo żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 3 – 5 minut, po czym

Smakowy Raj
Ciasto bananowe z czekoladą 113

Przygotowuje się je naprawdę szybko i to bez użycia miksera. Do ciasta najlepiej nadają się dojrzałe banany. Wystarczy je zgnieść np. widelcem, dodać resztę składników i całość wymieszać. Pyszne, proste w przygotowaniu ciasto, które tak wspaniale pachnie… Jeśli tak jak ja lubicie banany i czekoladę, to koniecznie spróbujcie tego przepisu. Ciasto bananowe (inaczej chlebek bananowy), to idealna propozycja(...)przepis na ciasto bananowe z czekoladą wpisują na listę ulubionych. Spróbujcie i Wy. Składniki: 3 dojrzałe banany pół szklanki cukru trzcinowego muscovado 1 jajko klasy M 50 g masła 1 łyżeczka sody 1,5 szklanki mąki pszennej 25 g czekolady – użyłam czekolady cukierniczej  70% Pantagruel Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Banany

Słodkie okruszki
Ciasto ucierane z rabarbarem 151

ciasto. A po chwili, kiedy już zapach pieczonego ciasta roznosi się po domu, ślinka cieknie na samą myśl... jakie to będzie smaczne ciasto... Zapraszam więc Was na najłatwiejsze ucierane ciasto do którego dodałam rabarbar i na koniec wsypałam kruszonkę, która wcześniej została po jakimś wypieku.   Oczywiście, można zrobić bez kruszonki, ale sami wiecie, że na cieście(...)jest najsmaczniejsza     (Foremka 25x31 cm)   Składniki: 650 g rabarbaru (opłukany, obrany) 60 g brązowego cukru 200 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 jajka 220 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny         Ponadto: kruszonka (zamrożona, przygotowana wcześniej) brak na zdjęciu   Wykonanie: Najpierw

Kuchnia u Krysi
Rogale marcińskie 145

pustego ciasta bez masła na 1/3 część ciasta z masłem, a następnie na kolejną 1/3 część ciasta z masłem Obrócić o 90 stopni i przewałkować. Ponownie złożyć na prostokąt i złożyć na 3 części. Włożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut. Powtórzyć całą czynność jeszcze 3 razy podsypując mąką (powinno się władać ciasto do lodówki(...)Marcepan o temperaturze pokojowej rozdrobnić palcami, zmieszać z miodem w malakserze, dalej miksując dodać jajka i całość połączyć z makiem i orzechami Dodać pokruszone biszkopty Pozostawiamy do ostudzenia lub do następnego dnia (ja trzymałam w lodówce wraz z ciastem do dnia następnego) Wykonujemy rogale: Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną przykrywamy czystą ściereczką Jedną część rozwałkujemy na prostokąt, z którego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Bezglutenowe ciasto z cukinii z malinami i borówkami 165

wilgotności i odpowiedniej konsystencji. Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mnie na Instagramie i dołącz do mnie na Facebooku ! Bezglutenowe ciasto z cukinii Drukuj Porcje: keksówka o długości 20cm Czas przygotowania: 1 godzina Składniki: 300g cukinii 4 jajka 80g ksylitolu 60ml oleju kokosowego + 1/2 łyżki do posmarowania keksówki 1 lyżeczka domowego ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 100g mąki gryczanej + 1 łyżka(...)proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 100g borówek amerykańskich (świeżych lub mrożonych) garść malin (świeżych lub mrożonych) Przygotowanie 1 Piekarnik nagrzewam do 180st.C, grzanie górne i dolne, bez termoobiegu. 2 Z cukinii wycinam miękki środek z pestkami a twardy miąższ wraz ze skórą ścieram na tarce na drobnych oczkach. Cukinię odstawiam na 15 minut aby puściła

Book of spells
CHLEBEK MLECZNY 118

dzieży miksera wlewamy śmietankę i ciepłe mleko. Dodajemy jajko, cukier, sól i drożdże. Przesiewamy mąkę. Mieszamy przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych tzw. haka, przez około 10 minut. Oprószonymi mąką dłońmi zagarniamy ciasto pod spód ( powinno lekko się kleić) nadając kształt kuli. Przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy w ciepłe miejsce bez przeciągów na minimum 1 godzinę. Blaszkę w której będziemy(...)ciasta robimy rulonik na długość blaszki, w której będziemy piekli i kroimy go na równe części ( u mnie 16). Układamy w wysmarowanej masłem blaszce zachowując odstępy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 1 godzinę do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu.  Wierzch wyrośniętego chlebka smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy

cool and minty
Pan de Nata - ciasto śmietankowe 328

Guadalajary, gdzie uznawane jest za ciasto tradycyjne. Bardzo delikatny smak, przesiąknięty aromatem śmietany - należy użyć prawdziwej śmietany, w ogóle nie przetworzonej (od biedy można zrobić je z masła). Miękkie ciasto, z delikatną powłoką z roztopionego cukru. Nic, tylko jeść.Podobno gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść. W Atotonilquillo to się nie sprawdza - pewnego dnia, kiedy byliśmy z wizytą(...)namówić, aby nie dodawała chili, soli i limonki - podobno podstawowe składniki każdej meksykańskiej potrawy; bez nich potrawa nie jest meksykańska, jedynie dla gringos),. Ja dodawałem po kolei jajka, i oczywiście wyznaczony zostałem do robienia pamiątkowych fotografii. Teresa przełożyła gotowe do pieczenia ciasto do foremek: dwóch okrągłych i jednej prostokątnej, które wcześniej Maggie nasmarowała tłuszczem i obsypała mąką. Później Teresa

Grahamka, weka i kajzerka
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków (bez mąki) 118

250g wafelków kakaowych (bez polewy) 100g masła 1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 3 jajka Wafelki należy dokładnie pokruszyć (*). Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami. Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto piec w rozgrzanym

Di gotuje