ciastka - 17601 przepisów (strona:357/1174)

Sernik gotowany ze słoną orzechową nutą 126

małym ogniu. Gotujemy nie dłużej niż 10 minut. Wafelki miksujemy na pył. Do rondelka dodajemy łyżkę masła, do rozpuszczonego wsypujemy ciastka, mieszamy. Blaszkę wykładamy cisteczkową półsypką masą. Na ciastka wlewamy gotową masę twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż

Kocham Czekoladę
Sernik Michałek 154

Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g ciastek kruchych 100 g masła Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy   Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki(...)masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Masę ciasteczkową dociskamy do dna (ja robię to dłonią). Tortownicę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Wszystkie

Kocham Czekoladę
Sernik Malibu 209

mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko(...)ugnieść. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z Malibu – cały czas miksując. 4. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku

Kocham Czekoladę
Amarantuski z wiórkami kokosowymi i cynamonem 201

jeść na diecie bezglutenowej. Niestety porcja nie jest zbyt duża, więc najlepiej zróbcie je podwójnie, bo szybko znikają ;) Amarantuski z wiórkami kokosowymi i cynamonem Składniki (na ok. 12 ciastek) 1 szklanka amarantusa ekspandowanego ok. 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka dobrego miodu  1-2 łyżki ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Roztrzepać jajko(...)połączyć ze wszystkimi pozostałymi składnikami za pomocą łyżki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na niej ciastka w formie kulek (masa niezbyt chętnie współpracuje, co jakiś czas trzeba moczyć dłonie) i lekko je spłaszczać. Włożyć do piekarnika i piec ok. 8-10 minut. Wystudzić na kratce.  źródło przepisu

FitKot
CIASTECZKA JAGLANE Z ŻURAWINĄ 92

blendera dodaj, banana, syrop klonowy, żurawinę możesz również ulubione orzechy i całość zblenduj. Masa jest dość klejąca, więc ciężko się formuje. Zrób kulkę i rozpłaszcz, możesz pomagać sobie łyżką. Ciastka rozłóż(...)papierze do pieczenia i włóż do piekarnika. Czas pieczenia to od 20-30 minut w zależności jaki masz piekarnik.  Uważaj, aby ciasteczka się nie przypiekły.  Gotowe ciastka pozostaw do ostudzenia w środku będą mięciutkie

Kukuleczki
Sernik w 20 minut 26799

dodajemy ser z jajkami. Całą masę gotujemy na małym gazie przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Formę do ciasta wykładamy folią spożywczą oraz warstwą herbatników.  Na ciastka wylewamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie

Gotowanie moimi oczami
Muffinki z cydrem i jabłkami 156

jabłkowe. Ich lekkość i puszystość - bardzo zaskakuje! Robi się je łatwo i niezwykle szybko - nie ma opcji, aby nie wyszły. A tak nawiasem - to cydru absolutnie nie czuć, więc ciastka spokojnie nadają się dla dzieci.   Użyjcie ulubionej marki, bo nie chcę Was namawiać do konkretnego... (9 sztuk)   100g mąki pszennej 90g cukru można nieco mniej(...)ciastem (do 3/4 wysokości papilotek), posypać kruszonką i delikatnie oprószyć cukrem cynamonowym/cynamonem.  Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce

Di gotuje
Kuleczki maślano-krówkowe (z masy krówkowej) 164

herbatników maślanyc h (*) (u mnie firmy Cukry Nyskie ) Dodatkowo: wiórki kokosowe lub zmielone orzechy do obtaczania Masło i masę krówkową dokładnie zmiksować.   Całość połączyć z pokruszonymi (niezbyt dokładnie) ciastkami i wstawić do lodówki - na około 20 minut. (Aby masa mniej się kleiła.) Następnie z masy formować kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Wszystkie kuleczki obtoczyć (po kolei(...)dokładnie) w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach. Pralinki ponownie schłodzić i przechowywać w lodówce. (*) Masy krówkowe są różne. Moja stojąc w lodówce - nie była twarda, więc użyłam około 220g ciastek (lekkich). Jeśli Wasza po schłodzeniu jest bardziej stężała - możecie użyć odrobinę mniej.  Należy pamiętać, aby w kulkach nie przeważały herbatniki i nie były one zbyt suche

Di gotuje
Mleko z płatków jęczmiennych. 162

słodkich. Doskonale sprawdzi się w koktajlach, owsiankach, naleśnikach itp. Takie mleko przechowuje się w lodówce do 2 - 3 dni. Powstałe wiórki po odsączeniu mleka można dodać do owsianki, ciastek, chleba, koktajli itp. Bardzo polecam wypróbować przepis na to mleko i samemu się przekonać, czy warto je zrobić! Zapewniam Was, że tak! Pozdrawiam serdecznie!   MLEKO Z PŁATKÓW JĘCZMIENNYCH(...)cukrem waniliowym, solą, syropem klonowym, ale to nie jest konieczne. Wlać do butelki, zakręcić i przechowywać w lodówce 2 - 3 dni. Przed użyciem zamieszać. Powstałe wiórki można wykorzystać do ciastek lub owsianki. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sernik na zimno z masą krówkową 169

zależności od wielkości opakowania) 200g śmietanki 30-36% 120g masy krówkowej (gotowej z puszki) 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie; do smaku) 2 łyżeczki żelatyny (płaskie)  Wierzch:  ciastka (dowolne; mogą być herbatniki, biszkopty) do dekoracji Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy. Przygotować masę serową. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i pozostawić(...)strumieniem) wlać żelatynę. Masę serową delikatnie połączyć z kremówką i w razie potrzeby - dosłodzić. Całość umieścić na ciasteczkowym spodzie. (Odłożyłam trochę do dekoracji szprycą.)  Na wierzchu ułożyć dowolne ciastka i udekorować wg uznania. (Użyłam masy.) Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. (Szybko zastyga

Di gotuje
Praca, słońce i lody, czyli krótka historia ciszy na blogu 153

kawałkami ciasteczek. Kwintesencja lata; musicie tego spróbować! Jogurtowe lody z karmelizowanymi truskawkami i ciasteczkami Składniki: (na 1,5 l lodów) 500 g truskawek 65 g cukru 125 g kruchych ciastek 500 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki (38%) 125 g cukru pudru Cukier skarmelizować. Dodać przekrojone na pół, pozbawione szypułek truskawki. Gotować przez 5-10 minut, aż truskawki(...)maszyna skończy pracę, przełożyć lody do plastikowego pojemnika. Dodać pokruszone ciasteczka, wymieszać. Dodać truskawki wraz z sosem, delikatnie wymieszać, tworząc efekt marmurka. Zamrozić. Smacznego! Do lodów dodałam kruchych ciastek z mąki ryżowej; chrupią wprost fantastycznie! Oczywiście, możecie dodać swoich ulubionych, nawet kupnych (co przy upałach może być całkiem niegłupim pomysłem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
20. Niech żyje oreo: czyli wegański sernik 142

zamrożeniu będzie się trzymać) 4. Zblenduj dokładnie kaszę jaglaną z sokiem z cytryny i kremem Oreo. Zostaw do ostudzenia. 5. Wyłóż masę na lekko schłodzony spód. 6. Resztę ciastek pokrusz. 7. Posyp górę ciasta kakao, a następnie pokruszobymi ciastkami i ułóż kilka całych ciasteczek. 8. Schłodź w lodówce przynajmniej 3 godzinki. (Chociaż najlepszą konsystencję ma na drugi dzień

Pland based fille
Ptasi domek - sernik na zimno bez pieczenia 141

Czyż nie jest słodki ten ptasi domek? :) Składniki: 36 ciastek szkolnych 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy 2 łyżki kakao 2 rurki waflowe Masa: 1 szklanka śmietany 30% 50 dag twarogu 0,5 szklanki cukru Gorzka czekolada- 1 tabliczka Cukier wanilinowy Galaretka o smaku owoców 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem(...)połowę herbatników  i posmarować ciemną masą. Przykryć kolejną warstwą herbatników na którą nałożyć masę jasną. Na środek położyć dwie rurki  i przy pomocy foli zginać delikatnie boczne ciastka do góry, tak aby obie masy złączyć w trójkąt tworząc domek. Tak przygotowane ciasto, schłodzić w lodówce przez parę godzin. Kroić ostrym nożem namoczonym w gorącej wodzie

Tradycyjna Kuchnia
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE 144

smak...), obydwie wersje były przepyszne. Baaardzo chrupiące i bardzo wciągające. Zasmakowały także dzieciom, a to najistotniejsze. Inspiracją był przepis znaleziony tutaj . Z podanych ilości wyszły mi 24 ciastka . Składniki: - 2,5 szklanki płatków owsianych górskich - 1 szklanka mąki pszennej (dałam 180g mąki orkiszowej typ750) - 200g miękkiego masła - 1 duże jajko - 3/4 szklanki brązowego cukru (dałam pół na pół ksylitol(...)piekarnika wstawiamy następną blaszkę i pieczemy tak samo jak wcześniej. Ja do drugiej połowy masy dodałam pokruszoną czekoladę, wymieszałam i dopiero wtedy formowałam kulki. Po całkowitym wystudzeniu przechowuję ciastka w metalowej puszce.   Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania