ciastka - 17601 przepisów (strona:348/1174)

Ciastka z ciecierzycy z masłem orzechowym 177

Bardzo rzadko wykonuję jakiekolwiek ciastka, ale tym razem postanowiłam przygotować z warzywa. Dokładnie z ciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego . Niebo w gębie! Rozpływają się w ustach, dzięki delikatnej strukturze. Polecam! :) Składniki: 12-14 sztuk puszka odsączonej ciecierzycy 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu naturalnego 1/4 łyżeczki proszku(...)pieczenia aromat waniliowy Sposób przygotowania:   Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż powstanie jednolita, gęsta konsystencja. Następnie za pomocą łyżeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworzymy ciastka. Kolejno za pomocą widelca wykonujemy wzór. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 12-15 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ciastka francuskie z serem camembert i żurawiną 168

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciastka francuskie z serem camembert i żurawiną Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Około 50g suszonej żurawiny 1 opakowanie sera camembert Jajko(...)Sposób wykonania: Ciasto podzielić na kwadraty(wielkość wedle upodobań). Na każdy położyć plasterek sera   i trochę żurawiny. Przykryć drugim kwadratem i docisnąć np. widelcem tworząc wzorek. Tak przygotowane ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do tem. Około 210 st przez

Smaki Natalii
Ciastka francuskie z dżemem wiśniowym 116

Brak czasu.. powoduje że trzeba robić rzeczy szybkie i smaczne :) Dlatego dziś ciasto francuskie w roli głównej! Ciastka francuskie z dżemem wiśniowym Składniki: opakowanie ciasta francuskiego dżem wiśniowy jedno jajko Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozwałkować, pociąć na równe prostokąty. Na jedną cześć prostokąta nałożyć trochę dżemu, przykryć Zlepić na pomocą widelca. Jajko roztrzepać i posmarować wierzch ciastek

Smaki Natalii
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 191

Durszlak.pl i KatalogSmaków.pl , dzięki czemu mogę docierać do szerszego grona czytelników, ale także poznawać nowe przepisy i szukać inspiracji wśród wspaniałych propozycji, które można tam znaleźć Porażki: Zrobiłam ciastka francuskie o wymyślnym kształcie, smakowały nieziemsko, ale wyglądały tragicznie - pyszne i brzydkie, niestety :P Nie wyszły mi placki bananowe - moje ukochane! Jak one mogły? Niestety nie wiem, co się(...)batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami Jajka sadzone w papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego

Cooking Monster
Mini Napoleonki Na Herbatnikach 428

szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 żółtka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 kostki margaryny 1. Blaszkę wykładamy folia spożywczą i układamy pierwszą warstwę ciastek. 2. Dwie szkl mleka zagotowujemy z cukrem i margaryną, w pozostałym mleku roztrzepujemy żółtka razem z budyniem i mąką tak aby nie było grudek. 3. Gotujące się mleko zdejmujemy(...)mnie trwało to z około 7-10 min. Następnie odstawiamy na  jakieś 5-10 min. do lekkiego przestygnięcia. Jeszcze gorącą masę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą porcją ciastek. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Kroimy wzdłuż ciasteczek

Gotowanie...to proste !
CIASTKA FRANCUSKIE Z JAGODAMI I MASCARPONE 377

cukrem i jagodami. Na każde ciastko kładziemy po łyżce farszu, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 200 *C.  Ciastka są już pięknie wyrośnięte i zarumienione. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Batony owsiane 187

miodu) płatki gorzkiej czekolady  Banany blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Zostawiamy masę na 10-15 minut. W tym czasie podgrzewamy piekarnik (termoobieg, 180 stopni). Formujemy ciastka, układamy na papierze(...)pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do zarumienienia tj. około 15-20 minut. Gotowe :) Zajadamy z ulubioną herbatą lub kawą i łądujemy bateryjki na cały dzień.  1 ciastko (2 składniki obowiązkowe): 125 kcal 1 ciastko z dodatkami: 170 kcal SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Sernik czekoladowy bez pieczenia 1174

herbatników 70 g masła Herbatniki pokruszyć drobno i zblendować. Wymieszać z rozpuszczonym masłem . Ciastka powinny mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pokruszonymi ciastkami i ubić łyżką. Odstawić na chwilę do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową. Ser zmiksować z cukrem pudrem, i ubitą śmietaną.  Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody

O kuchni z uczuciem
Kremówka z Toffi (Kremówkowa Krówka) 476

Kremówka - jedno z bardziej popularnych i lubianych ciastek składających się z dwóch płatów ciasta francuskiego przełożonego aksamitnym kremem budyniowym. Kremówk a z poniższego przepisu łączy cechy klasycznego ciastka z delikatnym akcentem toffi - deser idealny d la wi elbicieli krówek i masy kajmakowej. Ciasto francuskie, aksamitna, budyniowa masa z n utą toffi, bita śmietana, masa krówkowa, a wszystko posypane

Słodka Strona
ciasto mrożone z finest cookies 248

masła 2 białka 1/2 szklanki cukru 1 filiżanka bitej śmietany 1 cytrynowy 120g serka 1 1/2 filiżanki świeżo posiekane truskawki Wykonanie        Rozdrobnić  ciastka w malakserze ,aż do uzyskania drobnego  miękiszu. Podzielić okruchy na pół.W dużej misce, dodać połowę pokruszonych ciastek , brązowy cukier, mąkę i stopione masło .Wszystko razem wymieszać

w mojej kuchni
Mini galette z truskawkami 152

dobre ciastko z okazji urodzin. Ale nie upiekłam... temperatury mnie przerosły i z okazji własnego święta zjadłam truskawki pogniecione widelcem. Ale ten wypiek powtórzę kiedyś z przyjemnością i pewnie z innymi owocami. Jeśli tylko nie obawiacie się odpalić piekarnika, to zachęcam! Dodatek mąki ryżowej sprawia, że kruche ciasto już bardziej kruche być nie może! Składniki: na 6 średnich ciastek(...)wysypujemy 1/6 część kruszonki, a na niej układamy owoce, pozostawiając zapas ciasta na założenie brzegów.Ciasto zakładamy na owoce i przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Każde ciastko smarujemy mlekiem (lub roztrzepanym białkiem) i posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. przez 35-40 minut.W ostatnich minutach pieczenia włączamy tylko dolną grzałkę.  Odstawiamy

bistro mama
TRUSKAWKOWY PUCHAREK 155

Składniki: 2 jogurty naturalne (2x120g) 250g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: czekolada mleczna ciastka Ptysie Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody.  Odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć i oczyścić z szypułek, następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Jogurty przelać do miski i miksować.  Dodać zblendowane truskawki(...)lodówki na 3-4h. Gdy masa truskawkowa dobrze stężeje, ubić śmietanę na sztywno cukrem pudrem. Wyłożyć na masę truskawkową.  Na wierzch posypać startą czekoladą i ozdobić ciastkami. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Deser warstwowy z budyniem, chia, truskawkami i ciastkami czekoladowymi 398

bardzo funkcjonalny Blender ręczny z zestawem akcesoriów SilverCrest  (więcej informacji i zdjęcie na dole strony). SKŁADNIKI:  (na 2 duże porcje porcje) Warstwa I: (od dołu) 4 ciastka (u mnie Hity czekoladowe) Warstwa II: 2 łyżki nasion chia 1/2 szkl mleka Warstwa III: 1 budyń czekoladowy 1 szkl mleka 1 łyżka cukru Warstwa IV: truskawki cukier do smaku(...)szkl rozmieszać budyń, wylać na gotujące się mleko, mieszać aż mocno zgęstnieje. Zdjąć z kuchenki, odstawić do ostygnięcia. 3. Truskawki włożyć do wysokiego kubeczka, zmiksować blenderem  SilverCrest . 4. Ciastka wrzucić do rozdrabniacza  SilverCrest . Zmiksować na okruszki. 5. Poszczególne warstwy wykładać kolejno do wysokiej szklanki lub pucharka.  Można zjadać od razu lub odstawić do lodówki na później

Kto ugości moich gości?
Kruche pierścionki drożdżowe 175

wałeczki, które w dalszej kolejności na palcu zawijam na kształt obrączki. Ciasteczka układam bezpośrednio na blaszkę. Z tej porcji wychodzą 4 blachy, na każdej ok. 60 sztuk niedużych pierścionków. Ciastka wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12 minut. Po tym czasie nabierają złotego koloru. Gorące zsypuję do pojemnika, w którym zamierzam je przechowywać i dosyć obficie posypuję(...)Przepis pochodzi z odległych czasów, kiedy koleżanki mojej mamy wymieniały się w pokoju nauczycielskim swoimi ulubionymi wypiekami. Ciasteczka można upiec nawet miesiąc przed okazją, na którą je przeznaczamy. Smacznego! #ciastka #krucheciasteczka #drożdże

I tu będę miała takie te
Jeżynowe Tiramisu 155

ułożyłam w różnych kolejnościach tak aby każdy pucharek był inny , w jedynym jest kolejno ciastka z jeżynami ,serek, frużelina i jeżyny , w kolejnym frużelina i jeżyny,serek ,ciastka i jeżyny ,możliwości jest wiele :) Pucharki wkładamy do lodówki minimum  na godzinę ,musi się schłodzić najlepiej kilka godzin . Smacznego

Wypieki Rene

Proponowane wyszukiwania