wersję banoffe. Idealnie na Walentynkowy Dzień. Bardzo szybko je zrobicie. Z tej porcji wychodzi 5 ciasteczek. Biszkopty pokruszyć, dodać szczyptę soli i wlać roztopione masło, wymieszać. Rozłożyć masę z ciastek do specjalnych krążków i lekko przydusić masę. Wstawić na chwilkę do lodówki, żeby masło stwardniało. Na każdym ciasteczku rozłożyć łyżkę masy toffi i położyć plasterki banana. Śmietanę ubić
Kuchnia PokoleńSuper smaczne ciastka z kawałkami jabłka w środku .Ciasto bardzo łatwo i szybko się zagniata.Małe co-nieco w kilka chwil .Polecam. Składniki: na 1 blaszkę ciastek. 250 g białego sera typu President 250 g masła 250 g mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru 3 średnie jabłka cukier puder do dekoracji po upieczeniu Z mąki ,sera ,masła
Ladylaura.można przygotować go dzień, dwa dni wcześniej a później zaskoczyć gości, jego wyglądem i smakiem. Do jego przygotowania potrzebne są foremki, można kombinować, szukać... ja kupiłam foremki do pieczenia ciastek z patyczkiem. Można również upiec zwykłe bezy a mus zamrozić w miseczkach... Z podanej ilości składników, otrzymałam 24 porcje. beza: 110 g białek – 3 białka, 137 g cukru(...)żelatyny, 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 200 ml sorbetu cytrynowego „ ziemia”: 100 g gorzkiej czekolady, 100 g płatków migdałów, 1 łyżka cukru pudru, Bezy: Foremki do pieczenia ciastek ułożyć wypukłościami do góry i posmarować rozpuszczonym masłem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie (łyżką
królestwo garówmleka/bez cukru/bez tłuszczu (czy to w ogóle możliwe ?!) - ja standardowo zapraszam na coś zdrowego i łatwego w przygotowaniu. Kto powiedział, że w Tłusty Czwartek pączki są obowiązkowe? Niech "zwykłe" ciastka nie czują się przez nas pominięte! ;) Składniki (na około 16 ciastek): - 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 1 szklanka wiórków kokosowych - 6 łyżek słodu (syropu z agawy/klonowego/miodu/ksylitolu) + opcjonalnie
Smakuje zdrowosól i miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy na gładką masę. Ciasto przekładamy do mocnego rękawa cukierniczego z dużą tylką np. Wilton 1M lub przy pomocy maszynki do ciastek i wyciskamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, okrągłe kształty. Na środek każdego ciastka nakładamy kleks marmolady (ja dodałam po upieczeniu, ale warto dodać przed pieczeniem, marmolada wtedy
Domowy Smak Jedzeniaszybkie do przygotowanie smażone ciasteczka. Smaży się je tak jak faworki , w głębokim tłuszczu, ale ciasto robi się w kilka chwil. Wystarczy tylko mieć odpowiednią foremkę do takich ciastek i można smażyć! Taka foremka jest u mnie w domu od wielu lat. Kupiła ją bardzo dawno temu, kiedy byłam małą dziewczynką, moja Mama. Ja wiem, że trudno sobie wyobrazić(...)Pyzę w postaci małej dziewczynki, ale żyją ludzie, którzy jeszcze ją taką pamiętają. Ta mała osóbka zawsze lubiła ciastka więc szybko przestała być mała a wyprowadzając się z domu rodzinnego dostała w posagu także tę foremkę do rozetek. Foremka przydaje mi się zaledwie 1-2 razy w roku a czasami zapominam o niej nawet na kilka lat, ale potem
Smaczna Pyzanajdzie Was ochota na coś słodkiego, a nie macie zbyt wiele czasu ani żadnych szczególnych składników, polecam te ciastka. Są bardzo proste i szybkie w wykonaniu a do tego naprawdę smaczne :) Składniki: 200g masła lub margaryny, 500g mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki, 2 żółtka + 2 białka, 2 łyżki śmietany(...)grubości około 0,5cm. Posmarować całe ciasto dżemem i wzdłuż dłuższego boku zrolować. Pociąć na 2-3 cm kawałki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego ciastka posmarować lekko ubitym, ale lejącym białkiem i posypać odrobiną cukru. Piec około 15 minut w temp. 170st. Ostudzić i dopiero wtedy zdjąć z blachy. Źródło: Obżarciuch
Z miłości do słodkościdżemem i miechunką, którą odkryłam w szerokiej gamie produktów Bakalland . Pamiętam, że zajadałam się nią w dzieciństwie u babci i bardzo ucieszyłam się, że mogą ją wykorzystać do wypieków:) Ciastka są bardzo łatwe w przygotowaniu i na pewno sprawdzą się jako niedzielny deser dla całej rodziny. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Serowe pakieciki z budyniem, dżemem(...)małej łyżeczce dżemu. Zawiń 2 brzegi na siebie tworząc pakiecik i przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Każde ciasto wysmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem i migdałami. Włóż ciastka do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez 25-30 minut, lub do ładnego zarumienienia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego! English version Cream cheese pastries with, pudding
karmelowyblendujemy na mus szklankę wody gotujemy- dosładzam ksylitolem i dodajemy agar- stale mieszamy ok 3 min gotowy agar mieszamy ze zblendowanymi truskawkami- kładaziemy jako kolejną warstwę na ciastka ciastka odstawiamy do stężenia na ok 1h- po czym możemy je wyciągać z foremek
healthy dreamswolałam nie ryzykować z wielkością smakołyku. Na szczęście wszelkie moje obawy rozeszły się w drobny pył, po zobaczeniu efektu końcowego, który był dokładnie taki, jakiego oczekiwałam. Powtórka z ciastka gwarantowana w najbliższym czasie, tym razem w zdecydowanie większej porcji. Dzisiaj dzień odrobinę "luźniejszy", jedynie za sprawą podwójnych urodzin rodziców. Może znajdę na stole jakieś pyszności, chyba właśnie jedzenie jest(...)potrzeby, dodajemy odrobinę wody)- masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy kiwi blendujemy, następnie mieszamy z mąką kokosową- kładziemy jako kolejną warstwę całość odkładamy do lodówki, aby stężało Ciastko jest mięciutkie i kremowe w konsystencji, jednak nie rozpada się i stabilnie utrzymuje swój kształt
healthy dreamscałe 1 żółtko starta skórka z 1 cytryny szczypta soli 400 g ricotty 120 g cukru pudru rodzynki małe biszkopciki (12 szt.) lub kawałki pokruszonych ciastek białko (do posmarowania) Przygotowanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli, cukier i skórkę z cytryny. Robimy wgłębienie w środku i dodajemy pokrojone na kawałki masło oraz rozbełtane(...)Formę do muffinek (wgłębienia) smarujemy masłem. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wycinamy 12 krążków o średnicy 10 cm każdy. Krążkami wykładamy wgłębienia w foremce, kładziemy biszkopcika lub kawałki innych ciastek (będą pełnić rolę gąbeczki). Na to wykładamy po 2-3 łyżeczki masy serowej. Pozostałe ciasto jeszcze raz zagniatamy, rozwałkowujemy i wycinamy krążki o trochę mniejszej średnicy
bistro mamaczerwona porzeczka. Aktualnie moim jedynym problemem jest zdecydowanie, która wersja sernika smakuje lepiej... Karmelowy sernik z czerwoną porzeczką Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek(...)gorącego soku; podgrzewać, aż całość lekko zgęstnieje. Dodać odłożone owoce, wymieszać. Ostudzić. W przypadku owoców ze słoika zacząć od odcedzenia owoców, a dalej postępować jak w przepisie powyżej. Ciastka dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić. Wymieszać z ciasteczkami, a następnie ugnieść na dnie tortownicy. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Czekoladę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciastka z ugotowanej kaszy jaglanej z suszonymi jabłkami, osłodzone miodem z dodatkiem suszonych fig i mąki ryżowej. Z zewnątrz twardsze, a w środku mięciutkie- takie właśnie są te ciastka ;) Składniki: 150 g kaszy jaglanej z jabłkami EcoBlik , 5 suszonych fig, 2 łyżki miodu, 3 łyżki mąki ryżowej. Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy z wodą w stosunku
Aga w kuchniwszystkie składniki. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem pergaminowym. Ciasto nabieramy łyżeczką, kładziemy na blaszkę. Piekarnika nagrzewamy do 180 stopni C, pieczemy aż ciastka nam się zarumienią. Ciepłe ciastka posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
kgwjanczewopapierem do pieczenia. Boków nie wykładaj. Nie smaruj niczym tortownicy. Owiń ją z zewnątrz dwu-trzykrotnie szczelnie folią aluminiową, ponieważ ciasto będzie pieczone w kąpieli wodnej. SPÓD CIASTECZKOWY: Ciastka wraz z kakao umieść w malakserze lub blenderze i zmiel na piasek (lub rozgnieć tłuczkiem). Masło roztop w małym garnuszku i dodaj do ciastek. Zmiksuj całość lub wymieszaj
Słodko-Słony Świat Ilony