kawałki rodzynki i żurawinę. Następnie mieszam wszystkie suche składniki, dodaję jajko, masło i odrobinę wody, aby uformować klejącą masę. Uformowane ciastka wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekę ok. 20 minut w temperaturze 150 ° C. Smacznego
Kuchenne innowacjepoczątek lata. Biszkopt upieczony wg dowolnego przepisu z 6 -8 jajek. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ciastek Regionalnych lub podobnych truskawki pół tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku z limonki Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Połączyć z serkiem mascarpone i sokiem z limonki. Biszkopt przekroić(...)krążki. Każdy nasączyć syropem z wody i cukru. Na pierwszy krążek wyłożyć 1/3 masy, powciskać połamane drobno ciastka i połówki truskawek, przykryć drugą częścią masy i drugim krążkiem ciasta. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę. Udekorować truskawkami i czekoladą. Pozostawić na kilka godzin w lodówce
Praktyczna plAmerykany to ciastka z mojego dzieciństwa. Tak dawno ich nie jadłam i nie robiłam, że musiałam przypomnieć sobie smak. I powiem Wam, że dalej mi bardzo smakują . Pyszne! Składniki na 20 szt 120 g masła 120 g cukru 2 jajka 1 łyżka wódki 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka lukier 1 szklanka cukru(...)kulki. Układać na blaszce wyłożonej papierem. Każdą kulkę lekko spłaszczyć palcami. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 10-15 minut Wystudzić na kratce, a następnie każde ciastko od spodu posmarować lukrem. Odłożyć do zastygnięcia i gotowe. amerykany
O kuchni z uczuciemalbo czekających na urlop z niecierpliwością... mam ciasteczka. Słodkie, wilgotne, kokosowe i bardzo proste w przygotowaniu. Poza masłem wszystko odmierzamy szklankową miarą, moja szklanica miała 300 ml. Wilgotne ciastka kokosowo-owsiane z czekolada, bez jaj 250 ml mąki pszennej (niepełna szklanka) 1 płaska łyżeczka sody po 150 ml wiórków kokosowych i płatków owsianych 100-150 ml cukru(...)Mąkę, wiórki, płatki i cukier mieszamy w misce, ucieramy z masłem by powstały drobne okruszki. Dosypujemy czekoladę i dolewamy kefir, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je. Ciastka (u mnie 25 szt.) układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 st.C ok 15 minut by były lekko rumiane. Ja studziłam je na blasze
Dzieje kuchennej Wiewiórywypiek przypomina w smaku kokosanki, jest lekki, nie jest tłusty. Do tego słodkawa masa, którą można pokryć wierzch ciastek – nie oprze się nim żaden łasuch. Do przygotowania ciastek (8-9 sztuk) potrzeba: – 2 filiżanki mąki migdałowej – 1/2 filiżanki wiórków kokosowych – 1/4 łyżeczki soli – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – 1/4 łyżeczki sody
Szybko Tanio Smaczniesię podczas krojenia. Częścią polewy smarujemy folię aluminiową na której układamy ciastka 3 x 4 sztuki. Żelatynę zalewamy mlekiem, gdy napęcznieje zagotowujemy i miksujemy z serkami. Na środkowych ciastkach ułożonych na folii aluminiowej układamy część masy serowej, na których układamy równo duże umyte, osuszone truskawki bez szypułek, które przykrywamy resztą masy serowej. Podnosimy folię z obu stron
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. przez ok. 15 – 20 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 1 żółtko 1 łyża masła dodatkowo: świeże owoce np. truskawki
Domowy Smak JedzeniaPiec tylko 8-10 minut w temperaturze 190 º. Trzeba uważać, by za mocno się nie spiekły. Gdy ostygną, ciastka bez dziurki posmarować marmoladą i przykryć ciastkami z dziurką. Można oprószyć cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne. Bez cukru też są świetne. Przepis z www.mojewypieki.com
Mania Wypiekaniasię z ciastem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub silikonową matą. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Między ciastkami należy zostawić dość duże odstępy gdyż podczas pieczenia ciastka rozleją się trochę na boki. Piec ok. 13-15 minut w temperaturze 190 stopni. Z przepisu otrzymamy ok. 15-20 ciasteczek. Przepis znalazłam na opakowaniu mąki pełnoziarnistej Basia
Mania Wypiekaniazależności jak bardzo przyrumienione lubimy. Ciastka są kruche, idealnie nadają się do dekorowania. Piec w temp. 16 C około 30 minut- w zależności jak bardzo przyrumienione lubimy. Ciastka są kruche, idealnie nadają się do dekorowania. Smacznego
greenscarfPrzepis na ok. 20 sztuk ciastek. Składniki: 200 g mąki pełnoziarnistej pszennej 100 g masła 110 g masła orzechowego 1 jajko 100 g cukru trzcinowego Przepis: Do miski wrzucamy masło, masło orzechowe oraz cukier, wszystko miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Przesianą mąkę wsypujemy do miski i miksujemy aż wszystkie składniki się połączą(...)wielkości orzecha włoskiego, rolujemy je w dłoniach, tak aby były gładkie. Następnie umieszczamy kulkę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przyciskamy stempelkiem. Postępujemy tak, aż do wykończenia ciasta. Ciastka nie powinny się stykać, należy je rozmieszczać z niewielką (1-2 cm) odległością od siebie. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 200 C piekarniku przez ok. 15 minut
Emcia Pichcinatomiast „farsz” z przepisu Cake Time ale bez likieru – kolejną opcję spróbuję już z piankami jak winno być od początku No to tradycyjnie najpierw składniki: Ciastka: - 250g mąki pszennej - 100g brązowego cukru - 80g kakao - 250ml mleka - 100g masła - 1 jajko - 1/2 łyżeczki soli - 1 i 1/2 łyżeczki sody - 1 łyżeczka aromatu waniliowego Nadzienie(...)drugiej blasze dwa razy większe. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 190 stopni (lub 170 jeżeli używacie termoobiegu) i zostawiamy na jakieś 12 minut . Po upieczeniu się ciastek zostawiamy je na blasze ok. 10 minut aby troszkę odpoczęły. Później przekładamy na kratkę do całkowitego wystygnięcia i bierzemy się za nadzienie Najpierw ubijamy masło z serkiem i cukrem waniliowym
Kuchenne WariacjeDziś mamy dla Was pyszny serniczek na zimno o lekko kwaskowym smaku limonki, idealny na ciepłe dni. Składniki na spód: - 200 g ciastek kruchych maślanych - 10 g kakao - 80 g masła Składniki na masę serową: - 1 kg sera białego mielonego - 200 g cukru - 400 ml śmietanki kremówki 30% - 4 limonki - 3 łyżki żelatyny + troszkę zimnej wody Do dekoracji skórka(...)starta z 1 limonki. Tortownica 24 cm. Najpierw robimy spód do sernika. Ciastka miksujemy w blenderze wraz z kakao na sypko. Do tego dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło i jeszcze chwilę blendujemy. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i dokładnie rozprowadzamy łyżką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i podpiekamy 10 minut. Teraz zabieramy się za masę. Żelatynę
Kuchenne Wariacjekleiło się do wałka. Z rozwałkowanego placka wycięłam foremkami jeżyki i kółeczka. Ciastka przeniosłam na blachę pomagając sobie stołowym nożem. Ta ilość wystarczyła akurat na zapełnienie całej blachy. Ciastka mogą być układane dość blisko siebie, bo niewiele zwiększają swój rozmiar. Piekłam około 10-12 minut pilnując, żeby nie zrumieniły się za mocno. Kiedy odrobinę przestygły, tylko na tyle
Kuchenne zapiski Edytyinwencja własna). Bardzo słodkie, pięknie się prezentują, a co najważniejsze - są naprawdę proste i szybkie w wykonaniu. Jestem przekonana, że zasmakują każdemu:) Składniki (na 18 szt.): 220 g jasnych ciastek (użyłam markiz z nadzieniem waniliowym, ale mogą być też zwykłe herbatniki) 4-5 kostek białej czekolady 4-5 łyżek miodu 1 łyżka przyprawy do piernika tabliczka mlecznej czekolady(...)gorzkiej - jak kto woli) do obtaczania: kolorowa posypka, rozdrobnione orzechy Przygotowanie: W malakserze (lub blenderze) drobno kruszymy ciastka, dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę, następnie miód, a na koniec przyprawę do piernika. Wszystko razem łączymy w malakserze. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (jeśli ciasto nie chce się lepić to dodajemy więcej miodu). Kuleczki chowamy
Domowa Cookierenka Agi