ryżu białego 2 łyżka masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 150 g wiórek kokosowych 400 mil śmietany 30% 3 łyżki żelatyny 1 litr mleka Ponadto: 1 paczkę ciastek owsianych 2 łyżki masła 200 mil śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Masło rozpuszczamy w rondlu, przekładamy ryż podsmażamy około 2 minut. Zalewamy 900 ml mleka(...)odstawiamy do przestudzenia. Śmietanę ubijamy za pomocą miksera, nie przerywając ubijania dodajemy przestudzony ryż oraz żelatynę. Ciastka rozkruszamy bardzo drobno łączymy z masłem, rozkładamy na spód tortownicy. Na ciastka wykładamy ubitą masę ryżową. Ubijamy 200 ml śmietany z cukrem pudrem przekładamy do worka z dekoracyjną końcówką, ozdabiamy ciasto następnie posypujemy delikatnie cynamonem. Smacznego
kgwjanczewołyżeczki cukru pudru / 3 teaspoons powdered sugar 1 żółtko / 1 egg yolk Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, schłodzenie: 3 godz., ilość porcji: 6 Zaczynamy od rozkruszenia ciastek w blenderze. Wkładamy je na dno kubeczków lub szklanek z płaskim dnem. Polewamy ciastka jedną łyżką musu truskawkowego. Następnie w misce ubijamy(...)żółtko z cukrem pudrem. Potem innej misce ubijamy śmietanę. Żółtka mieszamy z serkiem mascarpone, a potem dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Całość wykładamy na pokruszone ciastka z musem. Na górę deseru kładziemy truskawki do dekoracji. Deser chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny, smacznego! ***** We begin by crushing biscuits in a blender. We put them
Projekty ze smakiemdawna nosiłam się z zamiarem upieczenia tych ciastek. Kiedyś na forum CinCin trafiłam na przepis Krystyny9 . Przepis był bardzo zachęcający i obiecałam sobie, że w najbliższym czasie go wykorzystam. Niestety, jakoś „zeszło” – przepis poszedł w zapomnienie do przepastnej szuflady. Kilka dni temu dzięki zaproszeniu przez Bożenę do udziału w pieczeniu Ciasta na niedzielę (ciasteczka) powrócił pomysł na ciasteczka pieczarki(...)moim przepisie dodałam i uwzględniłam w składnikach. Zamiast skrobi kukurydzianej można użyć mąki ziemniaczanej. Zamiast esencji migdałowej można użyć innego – ulubionego aromatu. Z powyższych proporcji wyszło mi 20 ciastek. Lepiej użyć masła niż margaryny. Szklanka – u mnie metalowa miarka o pojemności 250 ml. * Ostudzone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętym pudełku. Ciasteczka pieczarki zaskoczyły mnie nie tylko swoim wyglądem
mojewypiekiinietylkozadowoleni ze słodkiego poczęstunku. Dziś pokażę jak zrobić takie ciasteczka na trzy sposoby. Składniki: dwa opakowania ciasta francuskiego, jajko, słoik wiśni drylowanych, 12 truskawek, jabłko, cynamon, budyń waniliowy. Przygotowanie ciastek : Jedno ciasto francuskie pokroić w kwadraty - mi to różnie wychodzi, dlatego nie trzeba się przejmować jak wyjdzie nie równo. Mniejsze kwadraty, które wyjdą wykorzystać do zawijania jabłka(...)trójkąty. Wiśnie odsączyć. Po dwie wiśnie położyć na spód trójkąta i zawijać do góry. Boki skleić i uformować w kształt rogalika. Roztrzepanym jajkiem posmarować delikatnie ciasto francuskie. Ciastka piec w 200stopniach ok.15-20min. na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smacznego
W kuchni u Monikinabić do szprycy i formować ciastka - mogą być proste paski, okrągłe lub jeszcze inne, według własnego pomysłu. Czereśnie pokroić na mniejsze kawałki lub na pół i wcisnąć w ciastka. Piec w rozgrzanym piekarniku w 190stopniach C przez ok.10-15min. - do nabrania złotego koloru. Po wyjęciu położyć na kratce i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Rozpuścić czekoladę, zamoczyć kawałek każdego ciastka i pozostawić do zastygnięcia czekolady. Przepis na ciasteczka pochodzi z książki Hamlyn All Colour 'Million Menus Cookbook'. Smacznego
W kuchni u Monikiwaniliowego. Przygotowanie: Zimne masło pokroić w kostkę, mąkę przesiać przez sito i połączyć razem wszystkie składniki. Posiekać wszystko razem, a następnie zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać ciastka. Ciastka ukladać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach C do zarumienienia ( ok.10min.). Dekorować według własnego pomysłu, choć ciastka również pyszne
W kuchni u MonikiSkładniki: ( tortownica o śr.26cm) Spód: 254g ciastek pełnoziarnistych, 125g masła niesolonego, 2 łyżki cukru. Masa serowa: 500g twarogu tłustego, 250g mascarpone, 500g truskawek, 2 galaretki o smaku truskawkowym, 2-4 łyżki cukru. Masa śmietanowa: 284ml śmietanki kremówki , 2 łyżki cukru pudru, 2 opakowania śmietan fix ( można pominąć). Do dekoracji: 8 kostek mlecznej czekolady, kilka czekoladowych kulek, można również(...)ozdobić gałązką świeżej mięty. Przygotowanie: Spód: Ciastka włożyć do woreczka ( najlepiej by był on mocniejszy) i uderzając wałkiem rozdrobnić - również można rozdrobnić je swoim sposobem. Masło roztopić w garnuszku. Do ciastek dodać cukier i roztopione masło. Wymieszać i wyłożyć na dno tortownicy. Rozprowadzić równomiernie, dociskając by utworzyły jedną całość. Włożyć do lodówki na czas zrobienia masy serowej. Masa
W kuchni u Monikiwzorek więc tym razem też go wykorzystałam. Część ciastek jest w paski a część w kratkę bo mój tłuczek ma dwie końcówki. Podane proporcje wystarcza na górę pachnących ciastek i wierzcie mi, że nie warto piec mniej. Lepiej zrobić ich dużo a potem podzielić i przechować zamknięte w puszkach czy pojemnikach do żywności. Tym sposobem zawsze w domu(...)będzie jakaś awaryjna słodkość gdyby niespodziewanie wpadli znajomi na kawę. Zamiast zwykłego masła użyłam do ciastek masła orzechowego z orzeszków ziemnych. Ciasteczka są więc mocno orzechowe i smakują wybornie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazimno w tym momencie jest jak najbardziej na miejscu. Wyszedł pyszny. Polecam. Składniki: Serek waniliowy ( 1 kg w wiaderku ) 3 galaretki poziomkowe Maliny Jeżyny ( kilka ) Ciastka wieloziarniste Wykonanie: Ciastka umieszczamy w woreczku ( ilość taka aby po rozkruszeniu przykryły dno blaszki )tłuczkiem rozkruszamy na małe kawałki. Całość wysypujemy na blaszkę i lekko ugniatamy. 1 galaretkę rozpuszczamy w niecałej szklance(...)gorącej wody. Po lekkim przestudzeniu do galaretki dodajemy serek waniliowy i razem mieszamy, najlepiej przy użyciu miksera. Masę wylewamy delikatnie na ciastka. Umieszczamy w lodówce i czekamy aż masa trochę stężeje. Następnie układamy maliny i jeżyny. Rozpuszczamy 2 galaretki ( zgodnie z przepisem na opakowaniu ). Chłodnymi galaretkami zalewamy owoce. Wstawiamy do lodówki. Gotowe po stężeniu galaretek. Mniam. SMACZNEGO. (function
Smaki EwySKŁADNIKI: na spód: 200 g czekoladowych ciastek 70 g stopionego masła czekoladowego masa sernikowa: 500 g serka śmietankowego typu Philadelphia (absolutnie żaden light produkt) 300 g gęstej kwaśnej śmietany lub creme fraiche 2 jajka 150 g cukru 1 łyżka kakao 250 g czekolady w tabliczce (mlecznej) 80 ml kremu Bailey's kilka łyżek bitej śmietany na górną warstwę(...)pudru do posypania Wykonanie: Natłuścić tortownicę (Ø 23cm) olejem i wyłożyć dno i ścianki papierem do pieczenia. Najlepiej wyciąć okrąg na dno i długi pasek wysokości tortownicy na ściankę. Ciastka zemleć drobno i wymieszać z miękkim masłem (lekko podgrzanym). Powstałym grysikiem ciastkowym wyłożyć dno tortownicy dociskając łyżką. Odstawić do lodówki do stężenia. Nagrzać piekarnik do tmp. 180*C Czekoladę
Sztuka gotowania w/g Samiryciasteczka przy rozpuszczaniu się). Żelków nie umieszczamy w ciasteczkach przed pieczeniem!! Surowe ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-12 minut. Po tym czasie ciastka powinny być już prawie dobre - wysunąć blaszkę( można również wyjąć całą blachę z piekarnika) i ostrożnie, aby się nie poparzyć, umieścić w zagłębieniach żelki( jeśli dołki
cucinarestrony Kwestia Smaku nie został przeze mnie w żaden sposób zmodyfikowany i dobrze bo jest idealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki(...)śmietany kremówki 30%, zimnej, do ubijania wafelek kokosowy (typu Princessa biała) starty na tarce Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę do lodówki. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier, aromat lub cukier waniliowy i przez chwilę
cucinareciasta, gdzie bazą są słynne ciastka „digestive”, jako weganka nie mogę nie mogę iść na łatwiznę i po porostu ich kupić, więc opracowałam przepis na te ciastka w wersji wege. Wyszły idealnie kruche, z powodzeniem można je trzymać w puszcze do 2 tygodni, ja musiałam puszkę zakamuflować w spiżarni, bo będą mi potrzebne do kolejnego przepisu(...)soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Płatki owsiane zmielić i wszystkie składniki wyrobić najlepiej ręcznie. powstałe ciasto uformować w kulę Rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać ciastka. Ciacha piec w temp. 180 C około 15 minut. (najlepiej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia) po upieczeniu: i po ugryzieniu na specjalne życzenie Ani Smacznego
greenscarfwody 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej + odrobina wody do rozmieszania Wykonanie: Herbatniki pokruszyć w malakserze. Jeśli nie mamy malaksera, ciastka pokruszy można przy pomocy wałka. Należy wówczas połamać ciastka w rękach ( najlepiej jeszcze w paczce ), wysypać na stolnicę i wałkować. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem z masłem. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczoną, lekko ostygniętą czekoladę - połączyć
kolorowotorcikowojest w nich najfajniejszego? Że na pytanie "zgadnij z czego są te ciastka?", nikt nie potrafi udzielić prawidłowej odpowiedzi! Bo kto by wpadł na to, że można zrobić ciastka czekoladowe z czerwonej fasoli? Czekoladowe ciasteczka z czerwonej fasoli to świetny sposób, żeby przemycić do swojej diety więcej białka - ma go więcej niż mięso, dlatego jest polecana weganom(...)była mocno solona. U mnie w markecie nie było dużego wyboru, więc kupiłam soloną i wypłukałam ją kilkakrotnie, a następnie jeszcze trochę namoczyłam. Sól nie była wyczuwalna w ciastkach, zatem sposób się sprawdził. Czego potrzebujemy? - 2 puszki czerwonej fasoli - pół szklanki cukru (można zastąpić ulubionym słodzidłem) - 2 łyżki oleju roślinnego - 4 łyżki mleka - 4 łyżki kakao - 2 łyżeczki
two broke sisters