dzięki twarożkowi i dodatkowi ulubionych owoców. Polecam. POTRZEBUJEMY: opakowanie ciasta francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców, u mnie czarna porzeczka z syropu ze słoika 1 roztrzepane jajko do posmarowania ciastek , przed wstawieniem do piekarnika Na lukier: 2 łyżki soku(...)cytryny+kilka łyżek cukru pudru Przygotowanie Ser, masło,żółtko skrobię i cukier mieszamy. Ciasto kroimy na trójkąty, które układamy na papierze do pieczenia na blasze. Na trójkąty wykładamy po łyżce sera i owoców. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni na termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim przestudzeniu polewamy lukrem cytrynowym, przygotowanym z soku cytrynowego i cukru
WYSPA SZCZĘSLIWATo po prostu moja kolejna deserowa wariacja z ciasta francuskiego, którą postanowiłam nazwać bardziej światowo (nie żeby poprawnie w jakimkolwiek języku) Ale jeśli lubicie domowe budynie
gutfutDlaczego te ciastka nazwałam - francuskie kwiatuszki? Nic prostszego, są z ciasta francuskiego. Wyglądają ślicznie i smakują pysznie. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego marmolada owocowa cukier puder Z ciasta francuskiego wycinamy nieduże kwadraty. Na każdym rogu nacinamy literę L. Na środek ciastka nakładamy łyżeczkę marmolady. Rogi ciastka zawijamy do środka i tworzymy kwiatek. Ciastka wkładamy
Pyszności SłodkościSkładniki na około 18 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 małe opakowania Śmietan-Fix cukier puder do posypaniaCiasto francuskie
Świat Ciastaciastka, to tylko z gotowego ciasta francuskiego :) Potrzebujemy :) ciasto, dżem lub owoce, jajko ... Ciasto rozwijamy i wycinamy nasze ciasteczka:) Napełniamy dżemem, zawijamy i smarujemy rozbitym jajkiem, jeżeli ktoś chce dodaje posypkę... Jak widać ja dodałem posypkę owocową, kakaową i wiórki kokosowe. Pieczemy 20 min w 180 st.C i już :)) Najlepiej prezentuje się ciastko trójkątne, polecam właśnie takie ciastka
chleba naszego1 opakowanie ciasta francuskiego*, 1 kg rabarbaru, 4 żółtka, 2 jajka, 220 g cukru, 75 g mąki pszennej, 75 g mąki ziemniaczanej, Ciasto rozmrozić i upiec
królestwo garów1 opakowanie ciasta francuskiego (z masłem), 5 fig, 2-3 łyżki orzechów włoskich, 2 jajka, 80 g migdałów, 60 g cukru pudru, sok z 1/2 cytryny
królestwo garówŚniadanie, to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Dobrze jednak, gdy jego przygotowanie jest szybkie i proste. Dziś najłatwiejszy sposób na francuskie śniadanie! Ciasto francuskie Dżem
MarcinChefMacie czasem tak, że ochota na słodkie jest większa niźli leń, który wkradł się w Wasze ciało? Co wtedy robicie...? Ja wyciągam z lodówki płat ciasta
Kuchnia w czekoladzieJeżeli macie ochotę na inne słodkości z użyciem ciasta francuskiego to zachęcam Was do przygotowania serduszek z nutellą i malinami lub ciastek nadzianych twarogiem i gruszką . Składniki dla 3-4 osób: 1 płat ciasta francuskiego 1 łyżka brązowego cukru 1 jajko 1-2 jabłka cynamon cukier puder do posypania Jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i posiekać
UgotowaćDo przygotowania w expresowym tempie, pod warunkiem że mamy w domu płat ciasta francuskiego. Bo nawet jeśli nie mamy budyniu w torebce, to zawsze możemy go
Kuchnia w czekoladzieJako, że używamy gotowego ciasta francuskiego, przygotowanie palmier jest dziecinnie proste i doskonale nadaje się dla osób niedoświadczonych - zmieszać cukier z masłem potrafi każdy, a zawijanie ciastek nie jest wcale trudne. Ciasto francuskie ma to do siebie, że gdy urośnie w czasie pieczenia, maskuje wszystkie niedoskonałości. Warto trzymać opakowanie takiego ciasta na wszelki wypadek - ciasteczka możecie przygotować błyskawicznie tuż(...)pojawią się wszystkie Wasze ulubione potrawy:) Wesołych Świąt !!! Cynamonowe palmier-francuskie zawijaski na podstawie przepisu z frenchfood.about.com na ok. 50 ciastek Składniki: 3 łyżki masła, roztopionego 80 g cukru granulowanego 1 1/2 łyżeczki cynamonu 1 gotowe ciasto francuskie (prostokątne) Przygotowanie: Nastaw piekarnik na 200 stopni C. Przelej roztopione masło do miseczki i wymieszaj z cukrem i cynamonem, do uzyskania
Chilli Czosnek i OliwaPomysł na ciastka powstał spontanicznie z braku czegoś słodkiego w domu. Nie muszę chyba dodawać, że ciastka zniknęły w mgnieniu oka :) No to do dzieła :)"Składniki:opakowanie ciasta francuskiegoopakowanie budyniu waniliowego400 ml mleka2 łyżki cukru z prawdziwą waniliąSposób przygotowania:Ciasto francuskie wyłożyć na blat oprószony mąką rozwałkować razem z pergaminem, a następnie go zdjąć.Z połowy ciasta wykrajać(...)serduszka, wyciskać na każde z nich odrobinę budyniu i zakrywać małymi serduszkami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200`C przez około 10-12 minut, bądź do zarumienienia. Ciastka oprószyć cukrem pudrem.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościOstatnio naszła mnie ochota na rurki ze śmietaną. Wyszły świetne, kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie
Zrób to smacznieCiastka francuskie nadziane wiśniami podobne do tych, które kupić możemy w większych sklepach. Co do samego ciasta francuskiego, mamy dwa rozwiązania. Dla leniwych i ciągle zagonionych pozostaje kupne francuskie. Dla bardziej ambitnych polecam przygotować ciasto samemu- pisałam o tym tutaj . Ja nie ukrywam, poszłam tym razem na łatwiznę i skorzystałam z gotowca ze sklepu ;). Ciastka znakomicie sprawdzą(...)Składniki: (na 5-6 dużych sztuk) 1 duże opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 300 g wydrylowanych wiśni 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 jajko roztrzepane z 1 łyżeczką mleka 1 łyżka cukru trzcinowego Przygotowanie: Wiśnie wymieszać z łyżką mąki i cukru. Ciasto francuskie odwinąć z papieru do pieczenia i podzielić na 10-12 równych prostokątów
Nastoletnie Wypiekanie