ostra papryka oliwa Przygotowanie: Pomidorki kroję w cienkie plasterki, oliwki także w plasterki. Ciasto francuskie układam na blacie, kroję na nieduże kwadraty, potem każdy kwadrat kroję skośnie na trójkąty, powstają 2. Na każdym układam porcje sera, talarki oliwek i po dwa / jednym plastrze pomidorka. Wszystkie ciastka doprawiam, polewam kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Piekę ułożone na papierze do pieczenia
Zasmakuj Kuchniostatnią chwilę. Często korzystam z niego dodając najróżniejsze dodatki i owoce. Jesienią bardzo lubię połączenie gruszek z serem i jak się okazało fajnie to współgra też z ciastem francuskim. Takie ciastka można też zabrać ze sobą na wycieczkę czy do szkoły jako zamiennik tradycyjnych drożdżówek. Składniki na 6 sztuk: arkusz ciasta francuskiego 200 g twarogu półtłustego 2 jajka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaProsty, szybki w przygotowaniu i do tego uroczy i pyszny deser z ciasta francuskiego i truskawek :) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego
My Culinary Artskładniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego wykonanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty. Rogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. przez ok. 15 – 20 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy
Domowy Smak JedzeniaProste w przygotowaniu, tanie i smaczne zawijasy które napełnią Waszą michę !!!. Składniki: Rolka ciasta francuskiego ulubiony dżem, konfitura lub marmolada roztrzepane 1 jajko trochę cukru Przygotowanie
Studencka Michapłat gotowego ciasta francuskiego 3-4 brzoskwinie Dodatkowo: miód sezam Z ciasta ciasta francuskiego powycinać kółka (szklanką). Na środku połowy okręgów ułożyć po kawałku (dość sporym) brzoskwini. Całość przykryć pozostałymi częściami ciasta i mocno skleić - dociskając widelcem. Wierzch każdego ciastka posmarować miodem i posypać sezamem. Piec około 20 minut w 180 stopniach
Di gotujeNa początku zabieramy się za zrobienie domowego kremu waniliowego.100 ml zimnego mleka odlać i wymieszać z żółtkami i skrobią kukurydzianą.Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym
Kredowe Menusię im oprzeć :) Ciasto francuskie jest jednym z tych, które jeśli je mamy w lodówce nadaje sie idealnie i do wypieków wytrawnych i do słodkich, u mnie słodkie wygrywają jako szybsze, bo wystarczy pokroić owoce lub nałożyć zawartość słoika... Najlepsze jeszcze na ciepło, ale to jak prawie wszystko inne :)1 opakowanie ciasta francuskiegonutellamasło orzechowejajko lub odrobina mlekaCiasto kroimy mniej więcej(...)rogu nakładamy nadzienie i rolujemy, rogi zawijamy dodatkowo w ślimaka, żeby farsz nam nie wyciekał i kładziemy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Staramy się zostawiać duże odległości między ciastkami. Smarujemy je pędzelkiem umaczanym w rozbełtanym jajku lub mleku. Piekarnik nagrzewamy do 180-190 stopni. Ciastka pieczemy 15-20 minut, do zrumienienia skórki
Z butelką mleczka w tlepłat ciasta francuskiego nutella (wg uznania) 2 łyżeczki cynamonu ewentualnie brązowy cukier w kryształkach do oprószenia Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Smarujemy warstwą nutelli całą jego powierzchnię. Posypujemy cynamonem i wzdłuż długiego boku zwijamy. Kroimy na małe ciastka i wstawiamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 18-20 minut. Po wyjęciu możemy posypać brązowym cukrem.Z kawą
ChilliJemyDość szybka do zrobienia przekąska na słodko, idealna do kawy. Wystarczy mieć w lodówce płat gotowego ciasta francuskiego. Z ciasta francuskiego o wymiarach 48x24cm wychodzi około
Czerwony GupikChciałabym Wam zaprezentować bardzo szybkie w przygotowaniu słodkie babeczki. Nie będziemy w tym przepisie wykonywać ciasta francuskiego, posłużymy się już gotowym. Można zrobić takie sakiewki z
Smakołyki Berenikimamy gotowe ciasto francuskie, a niespodziewani goście nie sprawią nam żadnego problemu i w kilka chwil wyczarujemy do kawy pyszne ciastko. U mnie w lodówce na pewno można znaleźć ser i to on tym razem wypełnił wnętrze rożków, co dało bardzo smaczny efekt. Zamiast sera można wykorzystać gęsty dżem, czekoladę lub sam cukier z cynamonem. Przygotowując ciastka z ciasta
Kuchcik gotujeCzyli te najszybsze i bardzo pyszne! W sam raz dla niezapowiedzianych gości :)Składniki:1 płat ciasta francuskiego2 jabłkacynamoncukier kryształcukier puder do posypaniaSposób przygotowania:1. Ciasto francuskie
Kuchnia domowa Aniskładniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ulubiony krem czekoladowy truskawki, mogą być mrożone (lekko rozmrożone) dodatkowo: cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i pozostawiamy na
Domowy Smak Jedzenia