ciastka z ciasta francuskiego - 762 przepisów (strona:9/51)

ciastka francuskie z jabłkami 562

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 2 – 3 jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu 2 łyżki brązowego cukru wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w

Domowy Smak Jedzenia
Róże z jabłek i ciasta francuskiego 311

Róże z cienkich plasterków jabłek zawiniętych w ciasto francuskie są łatwe do zrobienia, smaczne i niewątpliwie stanowią oryginalną dekorację. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
Ciastka francuskie z rabarbarem 101

ciastka francuskie z rabarbarem to super propozycja na smakowitą sezonową słodką przekąskę. Polecam! Inne propozycje do wykorzystania ciasta francuskiego to na słodko: rogaliki z czekoladą<klik> , ciastka z jabłkami<klik> , z kremem i owocami<klik> lub na wytrawnie paszteciki z pieczarkami<klik> . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie(...)odstawiamy na około 2 godziny. Po upływie tego czasu odcedzamy sok, który później ze smakiem wypijamy Rabarbar jest gotowy do użycia w naszych ciastkach. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Gotowe ciasto francuskie ostrożnie rozwijamy z rulonu, rozkładamy na czystej powierzchni i lekko rozwałkowujemy. Następnie kroimy wzdłuż długiego boku, potem poprzecznie na prostokąty i nacinamy w kilku miejscach

Lamarida.pl
Szybkie ciastka francuskie z bananem i nutella 265

Co zrobić gdy u progu stoją niespodziewani goście? Czym słodkim ich poczęstować nie wysilając się zbytnio? Najłatwiej jest przygotować coś z ciasta francuskiego, jeśli takie mamy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasteczka na cieście francuskim z parówką 166

Szybkie i pyszne ciasteczka, które można bez problemu zrobić dla niezapowiedzianych gości. Są naprawdę proste. Wystarczy mieć ze sobą w domu parówkę i ciasto francuskie. U

Gotuję Testuję
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 175

ostra papryka oliwa Przygotowanie: Pomidorki kroję w cienkie plasterki, pomidory suszone kroję w kosteczkę. Ciasto francuskie układam na blacie, kroję na nieduże kwadraty. Na każdym układam porcje tartego sera, po dwa kapary, kilka kosteczek suszonych pomidorów i po dwa / jednym plastrze pomidorka. Wszystkie ciastka doprawiam, polewam kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Piekę ułożone na papierze do pieczenia przez

Zasmakuj Kuchni
Joulutorttu (fińskie ciasteczka) 145

Niezapowiedziana nagła wizyta w ciągu tygodnia, wszystkie zapasy słodyczy wyjedzone .. i panika.. co ja podam? ech.. na szczęście mam zawsze w pogotowiu płat ciasta

Na słodko lub wytrawnie
Różyczki z ciasta francuskiego (z szynką) 112

Takie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem. Możecie je podać w formie bukietu, który prezentowałam tu: klik .   1 płat

Di gotuje
Rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem 125

kilka minut. W międzyczasie rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na kwadraty. U mnie wyszło 6 kwadratów i jeden prostokąt. Na każdy kwadracik nałożyć porcję rabarbaru i skleić w poprzek tworząc trójkąty. Za pomocą widelca zrobić ozdobne nacięcia. Każdy rożek ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Ciastka piec w temperaturze 180 stopni przez około

My simple kitchen
Wytrawne ciastka francuskie z brokułem, rybą i pieczarkami 177

Dziś polecam przepis na pyszne wytrawne ciastka z ciasta francuskiego. To doskonała przekąska dla każdego. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 filet z dorsza lub mintaja, ½ brokuła, 1 cebula, 200g pieczarek, 80g żółtego sera, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła dzielę na różyczki i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę(...)oliwie. Rybę kroję na mniejsze kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony. 2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem. 3. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Palmiery piernikowe 144

cynamonem.  Papier, w który było zwinięte ciasto francuskie oprószyć cukrem cynamonowym, a następnie ponownie ułożyć na nim płat ciasta. Ciasto obficie posypać cukrem i lekko go docisnąć. Następnie dłuższe boki zwinąć zwinąć ku środkowi (każdy bok do połowy) i całość pokroić na około 8-10 mm plasterki. (Aby ciasto lepiej kroiło się - uprzednio można je schłodzić w lodówce.) Palmiery(...)sporymi odstępami ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia, posypać pozostałym cukrem i lekko spłaszczyć za pomocą dłoni. Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut (po 8-10 minutach ciastka przełożyć na drugą stronę) w 200 stopniach. (Ciasteczka powinny być rumiane, a cukier roztopiony.) Palmiery ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Di gotuje
Wiatraczki z morelami 74

Wiatraczki z morelami Wiatraczki z morelami to bardzo smaczne ciastka przygotowane z ciasta francuskiego. Chrupiące ciasto, morele i lukier o smaku cytrynowym. Pyszne słodkości do popołudniowej kawki, które można przygotować w bardzo krótkim czasie, a później tylko delektować się rewelacyjnym smakiem Zachęcam do przygotowania   Przepis na 6 ciastek Wiatraczki z morelami.   SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)pieczenia i na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć wiatraczki. Jajko rozkłócić w miseczce i przesmarować ciasto francuskie. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć wiatraczki z morelami i piec przez około 15 minut ( do zarumienienia ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciastka wyjąc i wystudzić. Z cukru pudru, wody i soku z cytryny przygotować lukier - soku

WSZYSTKO SMACZNE
Wiatraczki z morelami 92

Wiatraczki z morelami Wiatraczki z morelami to bardzo smaczne ciastka przygotowane z ciasta francuskiego. Chrupiące ciasto, morele i lukier o smaku cytrynowym. Pyszne słodkości do popołudniowej kawki, które można przygotować w bardzo krótkim czasie, a później tylko delektować się rewelacyjnym smakiem Zachęcam do przygotowania   Przepis na 6 ciastek Wiatraczki z morelami.   SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)pieczenia i na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć wiatraczki. Jajko rozkłócić w miseczce i przesmarować ciasto francuskie. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć wiatraczki z morelami i piec przez około 15 minut ( do zarumienienia ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciastka wyjąc i wystudzić. Z cukru pudru, wody i soku z cytryny przygotować lukier - soku

WSZYSTKO SMACZNE
Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem 197

Moja propozycja na dziś to szybkie, aromatyczne, chrupiące, słodkie i kwaskowe zarazem rogaliki. Nadzienie stanowi bowiem porzeczka biała całkiem już zapomniana oraz miód akacjowy z tego

Moje Małe Czarowanie
Różyczki z ciasta francuskiego (z mortadelą i sezamem) 122

Takie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem.  Przerobiłam różne wersje, z przeróżnymi wędlinami, więc to od Was zależy - czego

Di gotuje