ciastka kruche - 3653 przepisów (strona:90/244)

23. Ekspresowe ciasteczka kawowe 204

należy dodać więcej mąki (ma być jednak bardzo miękka i wilgotna) Ciasteczka mogą rozlać się po blasze, więc najlepiej formować małe kawałki, oddalone od siebie. Ciastka zaraz po wyciągnięciu z piekarnika są bardzo kruche, ale twardnieją wraz ze stygnięciem

Pland based fille
Ciastka owsiano-kokosowe z białą czekoladą 127

spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 9-10 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. (*) Ciasteczka nie są mocno słodkie, więc możecie dodać odrobinę więcej cukru. (**) Mąkę owsianą można kupić lub zrobić samodzielnie.  Wystarczy zmielić (np. malakserem

Di gotuje
Ciastka owsiane z pistacjami i czekoladą (bez jajek, mleka, masła) 132

spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. (*) Mąkę owsianą można kupić lub zrobić samodzielnie.  Wystarczy zmielić (np. malakserem lub w młynku do kawy) zwykłe płatki owsiane

Di gotuje
Kruche ciasto z truskawkami i pianką oraz kruszonką 175

Pyszne delikatne ciasto. Przygotowanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Podczas mieszania dodawać co chwilkę po żółtku. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę, proszek do

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka jęczmienne z pastą tahini i czekoladą 187

masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-18 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione. Dużej pieczone mogą być zbyt chrupiące.) Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.    Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ).     Pastę tahini i inne produkty można nabyć tu (klik w zdjęcie

Di gotuje
Ciastka z płatkami gryczanymi i czekoladą 115

rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 18 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.  Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ). Ciasteczka piekłam razem z: Marzeną , Małgosią , Kasią .  Płatki do ciasteczek można nabyć w sklepie

Di gotuje
Chrupiące ciasteczka z płatków jęczmiennych (truskawkowe) 182

masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-18 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione. Dużej pieczone mogą być zbyt chrupiące.) Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.  Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ).  (*) Pojemność szklanki

Di gotuje
Ciasteczka owsiane czekoladowo-kokosowe (chrupiące) 182

rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 18 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.    Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ).   Mąka i płatki owsiane do nabycia tu: http://www.mlynystoislaw.pl

Di gotuje
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym 146

blasze i spłaszczyć ręką. Piec 10-15 minut w temperaturze 180*C do uzyskania złotego koloru. Studzić na kratce (zaraz po wyjęciu z piekarnika, ciastka są bardzo mięciutkie, po wystudzeniu robą się kruche), polać czekoladą i posypać pestkami dyni lub słonecznika. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Ciastka chałwowo-kokosowe z czekoladą (z mąki graham) 174

minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone nie będą miały miękkiego wnętrza i w całości staną się chrupiące - też pyszne.) Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche

Di gotuje
Chrupiąco-ciągnące się ciasteczka z czekoladą (z mąki graham) 165

należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 190 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ). Mąka graham do nabycia tu: http://www.mlynystoislaw.pl

Di gotuje
Ciasteczka 3-składnikowe 120

3 składniki, trochę zabawy i GOTOWE!! :D Malutkie, pyszniutkie, chrupiące koperty z delikatnym cynamonowym wnętrzem :) Składniki: 3 szklanki mąki  250 g margaryny 1 szklanka śmietany

Malinowo w kuchni
kremówka 179

wprowadziłam pewne zmiany i upiekłam:) Kremówki z tego przepisu są bardzo dobre: w sam raz słodkie, ciasto delikatnie się listkuje, ale chyba bliżej mu do kruchego niż francuskiego, krem jest zwarty, bardzo budyniowy. Ciastka ładnie się kroją, znakomicie prezentują. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej 1 szkl kwaśnej śmietany (dałam jogurt grecki) szczypta soli 250 g margaryny krem

6niebo
Wegańskie razowe „Pieguski” 123

razem ciastka pełnoziarniste, są bardzie twarde od poprzednich ale kruche z dodatkiem suszonych owoców, łatwo zabrać ze sobą na przekąskę. Zapraszamy na film Składniki: 150 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150-200 g suszonych owoców typu: daktyle, rodzynki, morele, żurawina itp. 150 ml oleju roślinnego 1 banan

greenscarf
Czeko-śliwkowe cake pops 151

mniejsze i większe kawałki (największe powinny mieć ok 1,5 cm). Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy powidła i dobrze mieszamy. Wrzucamy pokruszone ciastka i wyrabiamy masę. Powinna mieć konsystencję ciasta kruchego. Można dodać trochę powideł, jeśli ciasto jest zbyt suche. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wkładamy do lodówki na noc lub na godzinę do zamrażalnika. Nadziewamy

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania