ciastka kruche - 3653 przepisów (strona:94/244)

Słodkie owieczki 475

kruche ciasteczka zawsze jest dobra pora. Piekę takie ciastka zwykle w większej ilości i przechowuje w szczelnie zamykanych puszkach. Kiedy wpadnie ktoś znajomy zawsze mogę podać małe słodkie co nieco do kawy. Ciasteczka maślane pięknie pachną i świetnie smakują. Wiosna! Dni coraz dłuższe, słonko grzeje coraz mocniej i przyroda budzi się do życia. Już wkrótce stada owiec pojawią się

Smaczna Pyza
CIASTECZKA WANILIOWE MUMIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 163

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Babeczki z kremem pistacjowo-czekoladowym 130

Słodkości goszczą w moim domu zawsze! Jeśli nie pieczone przeze mnie, to zachomikowane w szafkach praliny, wafelki itp. Muszą być, bo moje zachcianki nie znają dnia

Kuchnia w czekoladzie
23. Ekspresowe ciasteczka kawowe 189

należy dodać więcej mąki (ma być jednak bardzo miękka i wilgotna) Ciasteczka mogą rozlać się po blasze, więc najlepiej formować małe kawałki, oddalone od siebie. Ciastka zaraz po wyciągnięciu z piekarnika są bardzo kruche, ale twardnieją wraz ze stygnięciem

Pland based fille
Ciastka owsiano-kokosowe z białą czekoladą 113

spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 9-10 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. (*) Ciasteczka nie są mocno słodkie, więc możecie dodać odrobinę więcej cukru. (**) Mąkę owsianą można kupić lub zrobić samodzielnie.  Wystarczy zmielić (np. malakserem

Di gotuje
Ciastka owsiane z pistacjami i czekoladą (bez jajek, mleka, masła) 114

spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. (*) Mąkę owsianą można kupić lub zrobić samodzielnie.  Wystarczy zmielić (np. malakserem lub w młynku do kawy) zwykłe płatki owsiane

Di gotuje
Kruche ciasto z truskawkami i pianką oraz kruszonką 162

Pyszne delikatne ciasto. Przygotowanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Podczas mieszania dodawać co chwilkę po żółtku. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę, proszek do

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka jęczmienne z pastą tahini i czekoladą 166

masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-18 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione. Dużej pieczone mogą być zbyt chrupiące.) Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.    Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ).     Pastę tahini i inne produkty można nabyć tu (klik w zdjęcie

Di gotuje
Ciastka z płatkami gryczanymi i czekoladą 98

rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 18 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.  Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ). Ciasteczka piekłam razem z: Marzeną , Małgosią , Kasią .  Płatki do ciasteczek można nabyć w sklepie

Di gotuje
Chrupiące ciasteczka z płatków jęczmiennych (truskawkowe) 169

masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-18 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione. Dużej pieczone mogą być zbyt chrupiące.) Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.  Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ).  (*) Pojemność szklanki

Di gotuje
Ciasteczka owsiane czekoladowo-kokosowe (chrupiące) 165

rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 18 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche.    Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ).   Mąka i płatki owsiane do nabycia tu: http://www.mlynystoislaw.pl

Di gotuje
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym 133

blasze i spłaszczyć ręką. Piec 10-15 minut w temperaturze 180*C do uzyskania złotego koloru. Studzić na kratce (zaraz po wyjęciu z piekarnika, ciastka są bardzo mięciutkie, po wystudzeniu robą się kruche), polać czekoladą i posypać pestkami dyni lub słonecznika. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Ciastka chałwowo-kokosowe z czekoladą (z mąki graham) 159

minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone nie będą miały miękkiego wnętrza i w całości staną się chrupiące - też pyszne.) Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche

Di gotuje
Chrupiąco-ciągnące się ciasteczka z czekoladą (z mąki graham) 149

należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 190 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. Możecie zrobić te ciasteczka na taki sposób ( klik ). Mąka graham do nabycia tu: http://www.mlynystoislaw.pl

Di gotuje
Ciasteczka 3-składnikowe 107

3 składniki, trochę zabawy i GOTOWE!! :D Malutkie, pyszniutkie, chrupiące koperty z delikatnym cynamonowym wnętrzem :) Składniki: 3 szklanki mąki  250 g margaryny 1 szklanka śmietany

Malinowo w kuchni