Rogaliki wodne

Rogaliki wodne

Rogaliki wodne

Kruche drożdżowe rogaliki z marmoladą. Bardzo smaczne. Obsypane cukrem pudrem lub lukrem wg uznania. Najlepsze w dniu pieczenia. Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu. Rogaliki wodne  PRZEPIS Temperatura pieczenia: 190-200°C Czas pieczenia: ok. 15 min.(do zarumienienia rogalików) Składniki  50 dag mąki pszennej 25 dag masła/margaryny 50 g świeżych drożdży 2 jajka  2 łyżki śmietany cukier waniliowy, małe opakowanie   nadzienie: powidła śliwkow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, lukier , mąka, cukier, ciasto, likier, rogaliki drożdżowe, cukier puder, ciastka , mus, drożdżowe, jabłka, ciasteczka, jajko, kruche ciasteczka, ciasteczka z marmoladą, ciasto z bezami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, bez pieczenia, ciasto z połówkami jabłek, ciasto z powidłami śliwkowymi, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z jabłkami, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Iza, 2 grudnia 2013 08:28:26

Spotkałam się już z takim przepisem, ale nie miałam odwagi zrobić. Twoje ciasteczka wyglądają przecudnie, więc pewnie skusze się i wypróbuję przepis. Ja upiekłam takie http://apetytnaogrod.blog.onet.pl/2013/09/11/rogaliki-z-konfitura-morelowa/. Pozdrawiam, Iza