Kruche drożdżowe rogaliki z marmoladą. Bardzo smaczne. Obsypane cukrem pudrem lub lukrem wg uznania. Najlepsze w dniu pieczenia. Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu. Rogaliki wodne PRZEPIS Temperatura pieczenia: 190-200°C Czas pieczenia: ok. 15 min.(do zarumienienia rogalików) Składniki 50 dag mąki pszennej 25 dag masła/margaryny 50 g świeżych drożdży 2 jajka 2 łyżki śmietany cukier waniliowy, małe opakowanie nadzienie: powidła śliwkow... czytaj dalej...
Spotkałam się już z takim przepisem, ale nie miałam odwagi zrobić. Twoje ciasteczka wyglądają przecudnie, więc pewnie skusze się i wypróbuję przepis. Ja upiekłam takie http://apetytnaogrod.blog.onet.pl/2013/09/11/rogaliki-z-konfitura-morelowa/. Pozdrawiam, Iza