W ostatni dzień Karnawału zapraszam na pyszne kokosowe ciasteczka. Bardzo lubię je przygotowywać, gdyż łatwo i szybko się je robi, a przy tym wspaniale smakują. To
Tradycyjna kuchnia Kasizapomnieć o dzwoniących komórkach. Pocieszeniowa kawa kawusia moja kochana (w konkursie na Wrocławsko-Bazarowy przepis wygrał ten smakowity przepis ; ja otrzymałam ten upominek w ramach nagrody pocieszenia:)- bardzo dziękuję!). Zmienić dzwonek na jakiś radośnie głupkowaty- jak następnym razem zadzwonią będzie przynajmniej trochę radości. Ja rozważam ten . A ten kto dzwoni ukradł ciastko ze słoika! Zjeść coś dobrego. I to jest
les mirabellespapilotek, bo muffinki sporo podrosną) . Ciastka posypać zmielonym cukrem karmelowo-waniliowym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 22-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe muffiny wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia. Można oprószyć dodatkowym cukrem. (*) Użyłam cukru w "kamyczkach", więc zmieliłam go w młynku do kawy. Nadał muffinkom niepowtarzalnego posmaku karmelu
Di gotujezmiel w młynku do kawy, migdały i płatki owsiane zmiksuj mikserem, banany i jabłko zmiksuj na mus. Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem konfitury) dokładnie wymieszaj przy pomocy robota. Formę do pieczenia muffin posmaruj masłem i posyp mąką. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżki nałóż masę do foremek zostawiając wgłębienie na środku każdego ciastka, do wgłębień nałóż konfitury. Piekarnik
SzczyptaSmaQSkładniki: 1 łyżeczka soli kuchennej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 40 g cebulki granulowanej 1 łyżka suszonego kopru 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka kminku 1
Ciastka - domowe słodkościPrzepis na "Delicje migdałowe" dostałam od Mamy, ale że troszkę go zmodyfikowałam, to i nazwa mi już nie pasuje ;) Jeśli macie ochotę na szybki deser do
Kuchnia w czekoladzieHerbata to jeden z najbardziej rozpowszechnionych napojów na świecie. Wykazuje pobudzające działanie, ale odpowiednio przyrządzona potrafi również uspokajać, tonować i podnosić odporność na infekcje wirusowe (zwłaszcza
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSzybkie, proste, przesmaczne – mowa o ciasteczkach. Udało nam się wypróbować te z dodatkiem puree dyniowego. Zawierają dużo płatków owsianych ale i dużo groszków czekoladowych. Są
Made By Mom And SonTe ciasteczka robi się szybciutko ze składników które mamy pod ręką. Ciasteczka mimo że małe na blaszce wyra staja spore i idealnie nadają się na śniadanie
Moje Małe CzarowanieCoraz bliżej święta. Przedświąteczna krzątanina w kuchni pachnącej cynamonem, goździkami i mandarynkami to dla mnie prawdziwa frajda. Uwielbiam unoszący się w mieszkaniu zapach pieczonych ciastek korzennych. Pierniki i pierniczki zawsze były częścią świąt w moim rodzinnym domu. Dekorowanie ich za dziecka sprawiało mi ogromną frajdę. Teraz również lubię to robić, choć jest to czasochłonna robota. Pierniczki z mojego(...)zastąpią plastikowe ozdoby sprzedawane w sklepach. Po upieczeniu i ostygnięciu są dość twarde i chrupiące - takie lubię najbardziej. Jednak po przełożeniu do pudełka, pierniczki zmiękną i będą idealne do kawy czy herbaty. Idealne pierniczki na choinkę Składniki: Ciasto na pierniczki ok. 600 g mąki pszennej np typ 550, 250 g masła, 100 g brązowego cukru, 40 g przyprawy do piernika
Pełna Lodówkanastroju kawa i ciacho ;) I dla Was smacznego! Poduszeczki z borówkami Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego szklanka borówek (leśnych lub amerykańskich) łyżka brązowego cukru Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy radełkiem lub nożem do pizzy prostokąty. Układamy na nich borówki i sklejamy ;) Albo w poprzek i będziemy mieć trójkąty lub wzdłuż i wyjdą poduszeczki:) Ciastka układamy
Lawendowe NieboCiasto Tres Leches to stosunkowo proste w wykonaniu, klasyczne, domowe ciasto. W szczególności popularne w Ameryce południowej i środkowej. „Tres Leches” w wolnym tłumaczeniu
Jem więc Jestemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z blogu: Moje Wypieki I Nie Tylko. Ciasteczka są śliczne i każdy z pewnością potrafi wyczarować
Di gotujełyżkami ciastka. Pieczemy je w temp. ok. 180 stopni przez ok. 20 minut. Zjadać przestudzone. Podobne słodkie przegryzki przygotowuję, gdy wybieram się na długie i trudne szkolenie oraz przygotowując się do podróży. Uwaga! Te ciacha bardzo uzależniają ;) A sięga się po nie mimochodem, gdy leżą obok laptopa, na którym pracujemy albo na stoliku, przy którym popijamy kawę
Weekendy w domu i ogrodzierodzaj ciastek "kamieniami na kaczki", choć nie wiem czemu ;) Tata najbardziej lubi te z migdałami i morelami suszonymi , Mama woli te z pistacjami i cytryną , a mi ze świętami kojarzą się czekoladowe z miodem :) Cantucci, cantuccini lub biscotti - włoskie ciasteczka, twarde, dwukrotnie pieczone dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem najczęściej zanurza się je w kawie lub winie
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!