Ciasto o ciekawym smaku, którego jednak nie potrafię opisać, po prostu trzeba je wypróbować , żeby wiedzieć o co chodzi. Babka jest wilgotna i delikatna. Polana cytrynowym
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszna wilgotna babka o cytrynowym smaku.Babka zachowuje długo świeżość dzięki dodatkowi serka homogenizowanego :)Składniki:3 jajka,200 g cukru,1 opakowanie cukru wanilinowego,150 g miękkiego
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPrzepyszne muffinki z dodatkiem dyni. Na wierzchu lekko chrupiące a w środku puszyste i wilgotne. Z śmietanowym sosikiem smakują idealnie.składniki:400 g dyni250 g cukru300
Monia miesza i gotujeSkładniki: Masa serowa cytrynowa: 500 g sera białego 3/4 szklanki cukru 4 łyżka żelatyny 200 ml mleka sok wyciśnięty z 1 cytryny 0,5 łyżeczki
Ciastka - domowe słodkościPyszne cytrynowe, orzeźwiające ciasto z masą cytrynową i bitą śmietaną . Ciasto pochodzi ze zbiorów Siostry Anastazji , ja jednak je lekko zmodyfikowałam dając zamiast ananasów brzoskwinie i
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaDodatkowo: 1 szczypta aromatu cytrynowego (solidna) (*) Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki mleka/wody Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać solidną szczyptę aromatu cytrynowego w proszku. Foremki na babeczki należy wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, a następnie wypełnić ciastem (do 3/4 ich wysokości, nie więcej, bo masa sporo podrasta). Babki wstawić do rozgrzanego(...)stopniach. Gotowe lekko ostudzić i wyjąć z metalowych blaszek. Przygotować lukier. Cukier puder rozmieszać z gorącym mlekiem/wodą i rozsmarować na ciastkach. Babeczki udekorować według uznania - póki lukier nie zastygnie, aby ozdoby lepiej się trzymały. (*) Użyłam aromatu cytrynowego w proszku . Jest to produkt profesjonalny o intensywnym smaku i zapachu. Idealny do kremów, ciast, lukrów plastycznych oraz lodów i deserów
Di gotujejest przesłodzona. Sernik koło którego nie można przejść obojętnie. Na jednym kawałku się nie kończy. spód: 300 g ciastek 90 g masła masa serowa: 400 ml zsiadłe mleko 250 ml śmietanki kremówki 30% 800 g serka homogenizowanego waniliowego 1 galaretka cytrynowa 6 łyżeczek żelatyny masa truskawkowa: 200 g truskawek 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny masa mango: 1 mango
wesoła kuchniainny przepis. Tym razem zdecydowałam się i nie żałuję. Jest to przepis Anny Olson. Ciasto kruche - przepyszne, masa cytrynowa delikatnie cytrusowa i na pewno nie po raz ostatni ją piekłam . Na drugi dzień jeszcze lepsza, taka schłodzona smakuje jak kruche ciastko z lodami :)Średnica blaszki : 26 cmTemp. pieczenia: 175 CCzas pieczenia : 20 min, 20-30 minut Składniki:Ciasto kruche
Słodkości i nie tylkosałatką z marynowanych rydzów i pomidorków, pieczony szpik kostny, oliwa z kolendry Pierogi z policzków wołowych, z sosem serowym, cebulą i włoskimi orzechami Ciastko czekoladowe z orzechami, sos wiśniowy, lody żurawinowe, ziemia z białej czekolady, mascarpone cytrynowe Bardzo smacznie nakarmiono nas również w Karczmie Regionalnej Przy Młynie . To miejsce staramy się odwiedzać za każdym razem podczas pobytu w Zakopanem
Tajemnice Smakubędą serduszkami. Ciastka pieczemy w temp. 180* C przez około 10-15 minut. Aż się zarumienią. Lukrujemy i ozdabiamy według gustu. Ciastka są kruche i słodkie :) jeżeli chcemy zredukować smak słodyczy, najlepiej zrobić lukier cytrynowy , bądź do ciasta dać mniejszą ilość cukru pudru
W Moim Magicznym Domusmakował bardziej od tortu, ale ja na punkcie serników mam jednak lekkiego hopla... Tak czy inaczej - polecam serdecznie. Naprawdę warto spróbować.Cytrynowy sernik z malinamiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:120 g ciastek digestive60 g miękkiego masłamasa serowa:500 g twarogu 3krotnie mielonego100 ml śmietany kremówki (38%)skórka otarta z 1 cytrynysok z 1 cytryny150 g cukru3
Pożeraczka, czyli raz adobrzeniedzielne popołudnie polecam przepis na pyszne kruche ciasteczka cytrynowe. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Pokochają je miłośnicy cytrynki i nie tylko. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 150g masła, 4 żółtka, 4 łyżki cukru pudru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, skórka otarta z jednej cytryny, 1 łyżka śmietany 18%, Lukier: 1 szklanka cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny(...)pieczenia, śmietanę oraz skórkę otartą z cytryny. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto zawijam w folię i wkładam na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowuję i wykrawam w cieście dowolne kształty. Ciastka układam na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Cukier puder ucieram z sokiem z cytryny na jednolitą masę. Lukrem polewam przestudzone ciasteczka. Ciastka
Tradycyjna kuchnia KasiSernik nowojorski na spodzie z ciastek to smaczne, aksamitne, gładke i bardzo proste w przygotowaniu ciasto z pyszną polewą cytrynowo- śmietanową. Sernik zawsze się udaje i jest idealną propozycją na każdą okazję, domowe uroczystości czy święta. składniki na tortownicę 26 cm spód 200 g herbatników 130 g rozpuszczonego masła masa serowa 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka(...)dodajemy jajka oraz żółtko, śmietanę, sok z cytryny, skórkę z cytryny, cukier oraz mąkę i wszystko krótko miksujemy, tylko do połączenia się składników. Gotową masę wlewamy na spód z ciastek. Sernik pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C a następnie zmniejszamy temperaturę do 110 st. C i pieczemy jeszcze 50-60 minut w termoobiegu
Smakowite DaniaDzisiaj przepis na muffiny o intensywnie cytrynowym smaku, bo z dodatkiem soku oraz skórki cytryny. Miękkie, wilgotne, pyszne! Doskonałe zarówno jako deser, jak i słodkie śniadanie
Taste Of My Dayżadnej babki ani mazurka ( chociaż tym co szukają babki polecam bardzo przepis na najlepszą babkę cytrynową ) ale mam przepis na pyszne ciasteczka brownie z kawą. Mocno czekoladowe ( 3 tabliczki czekolady!), lekko słonawe z posmakiem kawy. Idealne połączenie. Ciastka podczas pieczenia się spłaszcza więc mają, fajną, popękaną strukturę. Do kawy idealne. Ciastka brownie z kawą Składniki: 3 tabliczki
Smaczny zeszytinny przepis. Tym razem zdecydowałam się i nie żałuję. Jest to przepis Anny Olson. Ciasto kruche - przepyszne, masa cytrynowa delikatnie cytrusowa i na pewno nie po raz ostatni ją piekłam . Na drugi dzień jeszcze lepsza, taka schłodzona smakuje jak kruche ciastko z lodami :) Średnica blaszki : 26 cm Temp. pieczenia: 175 C Czas pieczenia : 20 min, 20-30 minut Składniki: Ciasto
Różne smaki w kuchni