końcu spokój i odpoczynek. W Dzień Kobiet - Dostałam obdarowana od firmy Swedeponic aromatycznym tymiankiem i ciasteczkami cytrynowymi z dodatkiem tych ziół. Tak mi zasmakowały, że jeszcze tego samego dnia postanowiłam przygotować coś podobnego - mimo podanego przepisu, postanowiłam zamiast przygotowania kruchych ciastek, zrobić rozetki. Dużo szybszy sposób i do tego, po wykonanej pracy, dużo mniej sprzątania. To co, skusicie się(...)ucieramy na gładką masę, następnie dodajemy jaja, wkraplamy sok z cytryny i dalej miksujemy.Do drugiej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, wsypujemy szczyptę soli, dorzucamy tymianek, ścieramy skórkę cytrynową i wszystko mieszamy.Do płynnych składników wsypujemy suchą mieszankę i mieszamy. Ciasto przekładamy do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy około 15 minut
Słodkie Przyjemnościjabłek (po obraniu) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka cynamonu Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 5 ml aromatu cytrynowego 2 łyżki żelatyny Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła 150 ml śmietanki 30% 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 duże opakowania herbatników Przygotowanie Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce(...)wyściełamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników, wylewamy masę z jabłek, na wierzch układamy kolejną warstwę ciastek. Przekładamy do lodówki. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w 75 ml gorącej wody, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i olejek cytrynowy, mieszamy. Na koniec wlewamy letnią żelatynę, ponownie miksujemy, wylewamy na wierzch ciasta, układamy kolejną warstwę herbatników. Ponownie
R'n'G Kitchenbyła wielka a po kilku dniach dotarła do nas taka oto paczusia: Dzisiaj sobota. Nie mamy ciacha do kawy. Ciastko upiecze więc moja najmłodsza pociecha – 6 letni mały mężczyzna. Zobaczcie jakie to dziecinnie proste z mieszanką na babkę cytrynową Polskie Młyny Myślę, że dodatkowy komentarz jest tu zbędny Super zabawa. Ja piszę dla Was ten wpis a ze stołu
MojaQchnia.plciastka, które pierwsze zniknęły po moich urodzinach i wcale nie dlatego, że było ich mało... Lekkie, pulchne, wilgotne, rozkosznie cytrynowe maleństwa. Przepis z wiosennego KUKBUKa.Zdecydowanie łatwiejszy od tego, do którego przymierzam się od jakiegoś czasu... może zrobię go na święta? Wiosenne Magdalenkina ok 25 szt.:3 jajka100 g cukru pudru100 g roztopionego masła120 g mąki
Dzieje kuchennej Wiewiórywaniliowego serka homogenizowanego 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka truskawkowa 450 + 350 ml wrzątku 500 g truskawek Krok pierwszy: tortownicę o średnicy 24 cm należy wyłożyć papierem do pieczenia. Obie galaretki cytrynowe należy rozpuścić dokładnie w 400 ml wrzątku, a następnie odstawić do ostudzenia. Krok drugi : spód z ciasteczek uzyskujemy poprzez zmiksowanie ciastek w melakserze bądź przy pomocy(...)się psujących efekt grudek, – spód z ciasteczek można dowolnie wymienić na przykład na biszkopt, – na wierzchu masy serowej świetnie sprawdzą się wszelkie owoce sezonowe, – zamieniając galaretkę cytrynową na wiśniową bądź malinową, można uzyskać ciekawy efekt wizualny kolorowej masy serowej. I przede wszystkim: s ernik jest pyszny
Proste-przepisy.plSkładniki: Żelka z mango: 1 puszka mango (425g) 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym lub mango 1 łyżka żelatyny Masa serowa cytrynowa: 500 g sera
Ciastka - domowe słodkościAlternatywa dla tradycyjnych pączków - ekspresowe mini pączki z sera twarogowego, z lekko cytrynową nutą. Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu, a robi się je błyskawicznie
Kuchnia MagdaLenyAlternatywa dla tradycyjnych pączków - ekspresowe mini pączki z sera twarogowego, z lekko cytrynową nutą. Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu, a robi się je błyskawicznie
Kuchnia MagdaLenyBabka drożdżowa o cudownym cytrynowym aromacie, pełna bakalii - rodzynek oraz kandyzowanych skórek cytrynowych i pomarańczowych, polana lukrem cytrynowym. Przygotowana na wzór włoskiej babki bożonarodzeniowej Panettone, ale
Kuchnia MagdaLenyMuffiki na cieście biszkoptowym nadziewane lemon curd, z cytrynowym kremem -lekkie, orzeźwiające w smaku i po prostu pyszne : ) Lemon curd: 3 jaja sok wyciśnięty z
Z MarcepanemZa pasem Wielkanoc, pora pomyśleć o wypiekach. Dziś proponuję Wam cytrynowe babeczki do koszyczka. Z podanych proporcji wychodzi ok.12 sztuk. Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju
Kuchnia domowa AniPyszne i pięknie prezentujące się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKruche pierniczki z imbirem, cynamonem i ucieranym cytrynowym lukrem. Idealne na wyjazd na wakacje :) Składniki: skrobia kukurydziana 1 szklanka mąka kukurydziana 1
głodny alergikwarstwy, aż do osiągnięcia pożądanej wysokości. Posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Serniczek w pucharku: Na dnie pucharka umieść warstwę pokruszonych ciastek, a następnie dodaj warstwę kremowego sera z wanilią. Powtarzaj te warstwy, aż do wypełnienia pucharka. Udekoruj plasterkiem cytryny. Krem cytrynowy z jagodami: Na dnie pucharka umieść warstwę kremu cytrynowego, a następnie dodaj warstwę świeżych jagód. Powtarzaj te warstwy
Via Gustokcal B 18 g W 8 g T 5 g Składniki: 1 kg twarogu 2 galaretki cytrynowe+500 ml wody 300 g borówek dosłodzić wedle uznania spód wedle uznania, nie jest konieczny (biszkopty, herbatniki, naleśnik, pokruszone ciastka z masłem) Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy, aby ostygły. Borówki blendujemy (ja użyłam
zdrowo i aktywniekcal B 18 g W 8 g T 5 g Składniki: 1 kg twarogu 2 galaretki cytrynowe+500 ml wody 300 g borówek dosłodzić wedle uznania spód wedle uznania, nie jest konieczny (biszkopty, herbatniki, naleśnik, pokruszone ciastka z masłem) Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy, aby ostygły. Borówki blendujemy (ja użyłam
Zdrowie i pysznie na talerzuBabka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który
Kuchnia MagdaLenyktórej będziecie piekli sernik miała wyjmowane dno. Zdecydowanie ułatwi to później wyjęcie wystudzonego ciasta na talerz czy paterę. Cytrynowy sernik z truskawkami Czas przygotowania: 80 minut Proporcje na formę o średnicy 25 cm Składniki Ciasteczkowy spód: 220 g ciastek zbożowych 3 łyżki masła orzechowego 70 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki kardamonu Sernik: 450 g mielonego sera z wiaderka
Kulinarne przygody Gatity