Pączki z ziemniaków? Kiedy o nich usłyszałam byłam mocno zdziwiona. Ziemniaki jadamy przecież raczej na obiad i z deserem nigdy mi się nie kojarzyły. Ale zaraz
Smaczna PyzaLubicie ciasteczka ? Ja bardzo i dziś mam własnie takie pyszne, kruche z czekoladą i rodzynkami. Polecam do kawki czy herbaty. Mało pracy a jaka radość jedzenia
Ewa w kuchniCiasteczka, które wymyśliła sobie Zuzia. Ja piekłam marchewkowe, które jednak na bloga na razie nie trafią, bo daleko im do … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniDawno nie robiłam bloku czekoladowego. Poszperałam w przepisach i znalazłam stary przepis. Myślę, że łasuchom się przyda więc dziś go publikuję. Każdy kto robi bloki ma
Ewa w kuchniOstatnio zakochałam się w muffinkach. Kiedyś zrobiłam do nich podejście, wyszły suche, twarde i były bardzo zapychające. Wertując internet natknęłam się na ciekawy przepis, którym
paapilotkaaKażdemu z nas potrzebny jest czasami solidny zastrzyk energii. Na drugie śniadanie, na podwieczorek, przed treningiem, po treningu lub kiedy zwyczajnie mamy ochotę na przekąskę. Mnie
Ratunku obiadMandarynkowe babeczki z bitą śmietaną. Całkiem niedawno piekłam identyczne babeczki ............bez śmietany. Polecam obie wersje! Składniki i przepis TUTAJ dekoracja dowolna......
Zakamarki mojej kuchniPrzepyszne rogaliki z ugotowanych ziemniaków. W smaku - zaskakująco smaczne, coś pomiędzy drożdżowymi i kruchymi. Robiłam je bardziej z ciekawości, bez większego przekonania - a później, od pierwszego
Kto ugości moich gości?Ciasto: 1 kubek mleka 3/4 szkl wody 0,5 kostki masła łyżka cukru 2 szklanki mąki 8 jajek Nadzienie: 2 op śmietany 36%- 400-500
Luźna KuchniaSkładniki: 0,5 kostki margaryny Palma w złotym opakowaniu 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki cherry 0,5 łyżeczki proszku
Luźna KuchniaSkładniki: 1,5 szkl mąki 0,5 szkl miodu 0,5 kostki margaryny Palma w złotym opakowaniu 3 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżeczka
Luźna KuchniaSkładniki: 3 plastry ciasta filo 2 średniej wielkości jabłka cukier waniliowy cynamon sok z 1 cytryny cukier puder oliwa z oliwek Przygotowanie: z ciasta filo wycinamy
Luźna KuchniaPołączenie kruchego ciasta z kremem i sezonowymi owocami to mój ulubiony sposób na przygotowanie pysznych babeczek /tartaletek/.....na każdą okazję
Zakamarki mojej kuchniPierniczki w zimie to rzecz niezbędna. W tym roku postanowiłam zrobić miękką wersje pierników. Składniki:4 szklanki mąki2 jajka1 1/2 szklanki cukru2 łyżki miodu3 łyżeczki
ciastkarnia na kruchym spodzieKruche, rozpływające się w ustach, bez dodatków niewiadomego pochodzenia - domowe bezy ! Najlepsze są te długo, długo, długo suszone w niewysokiej temperaturze. Pamiętam, jak to się
kolorowotorcikowo