Miękkie pierniki

Miękkie pierniki

Miękkie pierniki

Pierniczki w zimie to rzecz niezbędna. W tym roku postanowiłam zrobić miękką wersje pierników.  Składniki:4 szklanki mąki2 jajka1 1/2 szklanki cukru2 łyżki miodu3 łyżeczki przyprawy do piernikałyżeczka  sody oczyszczonej50 g drożdży50 g masłaWykonanie:Wszystkie składniki zagniatamy razem z drożdżami, których nie rozpuszczamy jako rozczyn.. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciastka. Pieczemy je 20 minut w 180 stopniach. Smacznego.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ciastkarnia na kruchym spodzie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.