ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:161/268)

Kokosowa pianka z truskawkami 201

Kokosowa pianka z truskawkami 2016-06-02 09:31:14 Ilość porcji: 12 Słońce z każdym dniem co raz mocniej grzeje. Na targach, straganach pojawia się

Wędrówki po kuchni
Kruche ciasto przekładane owocami 179

Ciasto bardzo proste w wykonaniu. Możemy zajadać je wypełnione owocami ale też samo jest bardzo smaczne. Składniki : 3

prawdziwe jedzenie
Przepis #180 Bezglutenowe herbatniki - bez cukru i laktozy (wegańskie) 121

mojej  liście "do zrobienia". Nie obyło się bez wielu prób i błędów ale w końcu udało się zrobić pyszne i kruche domowe wegańskie herbatniki.  Ciasteczka są bez glutenu, białego cukru oraz laktozy. Herbatniki zrobiłam na bazie zmielonych migdałów oraz gotowej mieszanki mąki bezglutenowej o dobrym składzie (przy wyborze gotowej mieszanki  bezglutenowej warto przeczytać skład, ponieważ(...)postaci. Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na całą porcję: 568 kcal w tym: B: 6 g; W: 55 g; T: 39 g.  Składniki (ilość zależy od wielkości ciastek) - 25 g zmielonych migdałów - 50 g mąki - mieszanki bezglutenowej - szczypta sody oczyszczonej - 1 łyżka mleka roślinnego - 25 g oleju kokosowego w stałej postaci - 1 łyżka ksylitolu lub innego sypkiego

Health-Fit-Life
CYTRYNOWE MUFFINKI 122

Witam Wszystkich ! Kolejny słodki wypiek inspirowany nadchodzącą Wielkanocą :) Muffinki z tego przepisu wychodzą bardzo puszyste za sprawą gęstego jogurtu , a ich słodycz przełamuje kwaśna nutka cytryny

Marcepanowa kuchnia
Kruche ciastka monetki 119

nadadzą się właśnie do formowania w dłoniach, czy wyciskania przez maszynkę do mięsa, wyposażoną w specjalną nasadkę ( to też chyba wynalazek zamierzchłych czasów);). Ciasteczka są typu ciastek najzwyklejszych, bez udziwnionych dodatków, takie jak robiło się kiedyś, jak byłam mała. Dlaczego „monetki”? Bo jakoś ich kształt przypomina mi właśnie monety. Jak nadajemy kształt ciasteczku? Odrywamy kulkę ciasta(...)okiełznać niezliczoną liczbą wypieków Ciasteczka pieczemy według upodobania, tzn niektórzy preferują lekko zezłocone, inni chrupią intensywnie brązowe. Jak kto lubi, zwykle ciastka będą upieczone po ok. 15 min. Drukuj Kruche ciastka monetki Składniki 0,5 kg mąki pszennej 2 żółtka 100 g cukru pudru 250 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego

Mieszam w Garnku
Babeczki z pianą 107

Kruche babeczki słodko-kwaskowe. W smaku przypominają trochę ciastko warszawskie – Bezę Zygmuntówkę . Zamiast bezy użyłam jednak piany z białek zaparzonej gorącym syropem z przepisu mojej Mamy. Uzupełnieniem słodkiego smaku jest dodatek żurawiny i czekolady. Takie babeczki z pianą zaparzaną były u mnie w domu rodzinnym na każdą Wielkanoc. Ja swoje(...)lodówki na co najmniej godzinę. • Foremki na babeczki wysmarować roztopionym masłem. • Ciasto rozwałkować dość cienko, wykrawać kółka większe od średnicy foremek i wylepić nimi foremki. • Piec w 170 st. C przez 8-10 minut. Nadzienie • Gorzką czekoladę rozpuścić na parze razem ze śmietanką. • Do wystudzonych korpusów babeczek nałożyć po 1 łyżeczce

To co kocham
Chatka Puchatka (Chatka Baby Jagi) 217

Proste ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Nie potrzeba wielu składników, by stworzyć coś wyjątkowego :) Chatka Puchatka to moje wspomnienie dzieciństwa. W ręcznie pisanym zeszycie mamy, poplamionym i nieco sfatygowanym wielokrotnym użytkowaniem, widniał przepis na to ciasto. Strasznie mi się podobała jego nazwa i zawsze męczyłam mamę, żeby je zrobiła ;) Po latach przypomniałam sobie o przepisie(...)sera, ciągle miksując. Powstałą masę dzielimy na pół. Do jednej połówki dodajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Przygotowujemy folię aluminiową, na której układamy 3 rzędy herbatników po 6 ciastek. Smarujemy je masą z kakao, zostawiając 2-3 łyżki na środek. Ciemną masę przykrywamy drugą połową herbatników. Następnie smarujemy je jasną masą, a na środku za pomocą woreczka, wyciskamy

Czerwona Porzeczka
Rogaliki marchewkowe z nadzieniem orzechowym czyli Slodki Czwartek odc.74 145

ostatnio posty archiwalne na blogu i w oczy rzucił mi się przepis na rogaliki z orzechowym  nadzieniem...  Przypomniałam sobie jego cudowny smak i po prostu musiałam upiec ciastka z nim właśnie!!!  Tym razem były to optymistycznie słoneczne i pomarańczowe rogaliki z marchewką. Ależ miałam dzisiaj pyszne drugie śniadanie!!! Rogaliki marchewkowe z  nadzieniem(...)śmietany do deserów 36% Orzechy mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietaną. ciasto: 200 g marchewki startej na drobnych oczkach 250 g  masła lub margaryny ( u mnie bez mlecznej) 2 szklanki mąki 2-3 łyżki cukru ziarenka z połowy laski wanilii lub kropelek kilka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki zagniatamy. Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta Mocno Czekoladowa z Ciasteczkami 169

Ciasteczkami Składniki: Ciasto: 130g miękkiego masła 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% 1 łyżka kakao bez cukru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Krem: 3-4 łyżki powideł śliwkowych 100g ciastek w czekoladzie (użyłam herbatników) 50g masła 250ml śmietanki kremówki 30% 200g gorzkiej czekolady (użyłam 100g o zawartości kakao 80% i 100g o zawartości(...)posmarowana masłem i oprószona mąką) i ciastem wyłożyć blaszkę, patrz FILM . Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 60 minut. 3. Schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200C na funkcji góra-dół przez około 15 minut. Piekłam na środkowym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Żelatynę zalać zimną wodą

Mała Cukierenka
Piwoszki z makiem - idealne na święta 106

razem z  masą makową  Helio idealna do świątecznych wypieków, polecam.  Tym którzy ich nie znają powiem że są to bardzo proste ciasteczka bez jajek i proszku do pieczenia,  zawsze się udają i wybornie smakują. Jako nadzienie można użyć powideł,  sera lub masy makowej. Jeśli obawiacie się posmaku piwa to powiem że wcale(...)środku układamy łyżeczką masę makową i dobrze zlepiamy ze sobą przeciwne rogi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy na złoty kolor, moje ciastka piekły się około 14 minut. Upieczone ciasteczka przekładamy na talerz i gdy przestygną oprószamy cukrem pudrem. Życzę udanych wypieków

Sama słodycz i szczypta chili
torcik z truskawkami i bezami 408

Cześć! Nie o przetworach a o sezonowym cieście popiszę. Czekam na końcówkę truskawek na ogrodzie i wtedy będę robić dżemy. Pod koniec sezonu truskawki są słodziutkie

Pieprzyć z Fantazją
Kokosanki + film 112

Chrupiące i smaczne ciasteczka kokosanki to propozycja szybkiego podwieczorku dla wszystkich łasuchów ciastek z kokosem. Przygotowuje się je w ekspresowym tempie i zjada również szybko

Smakowite Dania
Kakaowe ciastka z czerwoną porzeczką 151

Hej! Jak mijają Wam letnie dni? U mnie bardzo pracowicie, ale mimo to staram się znaleźć trochę czasu na ulubione zajęcia. 💗  Ostatnio udało mi się

Kuchnia Ellie
Ciasteczka marchewkowe 157

ciekawsze. Ciasta bez jajek, nabiału – typowo wegańskie, nie tylko dla alergików 5.0 from 1 reviews Ciasteczka marchewkowe   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 10 ciasteczek Składniki 1 ½ szklanki mieszanki mąki ( można pomieszać pełnoziarnistą z zwykłą pszenną) 3 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)sypkie: mąkę, cukier i proszek do pieczenia, przyprawy. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: marchewkę, olej, wodę, tahini. Mokre składniki dosypujemy do sypkich - mieszamy i dodajemy rodzynki wraz z rumem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i bierzemy kulkę masy - duża łyżka, układamy ją na blaszce i ręką lub łyżką formujemy ciastko. Nie musi być idealne :) Pieczemy

Apetyt na Zielone
Rafaello + film 287

Rafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy.   składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych(...)dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką. Na spodzie blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy

Smakowite Dania