ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:167/268)

PROSTE CIASTECZKA MAŚLANE 188

  Banalnie proste, obłędnie pyszne. Bardzo maślane, bardzo kruche i bardzo pyszne... :-) To wprost poezja smaku. Jednym słowem najlepsze i najprostsze ciasteczka maślane, jakie jedliśmy. Dodam

Smaczne Zdrowe
Pyszny sernik z malinową pianką 135

częścią mojej codzienności. Chciałabym by jeszcze przez wiele lat był to mój sposób na życie. Przy okazji chciałabym podziękować Wam, moi drodzy Czytelnicy. Ten blog nie byłby taki sam bez Was <3 To Wy dajecie mi kopa do dalszych działań, to Wy mnie napędzacie. Cieszę się ogromnie, że odwiedza mnie Was tak dużo. Jest to mój mały osobisty(...)łyżek cukru pudru Polewa: 100 g białej czekolady 1-2 łyżki słodkiej śmietanki Masło roztapiamy na małym ogniu. Łączymy z pokruszonymi drobno ciastkami.  Powstałą masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x32cm) i lekko ubijamy łyżką. Do misy miksera przekładamy twaróg, mascarpone, skórkę otartą z cytryny, mąkę ziemniaczaną oraz cukier. Krótko miksujemy. Następnie dodajemy jajka

Smaki Na Talerzu
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 720

Królowa serników znów wkroczyła do akcji! Dziś mam dla Was kolejne cudo bez pieczenia. Tym razem zapraszam na genialny Sernik Straciatella. Biszkopty pokryte lekkim, delikatnym kremem serowym z kawałami czekolady wręcz rozpływają się w ustach. Ciasto smakuje obłędnie! Nie jest przesadnie słodkie, więc z wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej(...)czekolada mleczna – 100 g * biszkopty okragłe – ok. 30 szt * żelatyna – 2 łyżki * kakao do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dno tortownicy wykładamy połową biszkoptów jeśli są miękkie zostawiamy bez nasączania, jeśli twarde – możemy nasączyć odrobiną słodkiej kawy albo herbaty. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno

Ostra na Słodko
Bezglutenowe jagodzianki 170

Bezglutenowe jagodzianki, które smakują jak najlepszy tradycyjny wypiek. Nikt nie chciał uwierzyć, że są bez glutenu!  Zniknęły wszystkie w ciągu godziny... Mocno jagodowe, puszyste i delikatne. Przepyszne. Jedne z najlepszych jakie jadłam. Koniecznie spróbujcie. SKŁADNIKI: ciasto: 250 ml ciepłego mleka 130 g masła 25 g drożdży 500 g mąki do ciast Mix per Dolci Nutrifree 100 g drobnego cukru(...)ciastko krótko wyrób w razie konieczności podsypując mąką. Z ciasta uformuj wałek i podziel go na ok. 10 kawałków. Kawałki ciasta spłaszcz ręką na owalane placki. Jagody wymieszaj z cukrem. Na każdym kawałku ciasta połóż po 1-2 łyżki jagód i sklej dobrze brzegi. Podsypuj mąką w razie konieczności. Tak przygotowane jagodzianki układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia bezglutenowa
Pierniczki amarantusowe na szybko 232

Od kilku dni choruje. Ciepła, malinowa herbata z cytryną i imbirem towarzyszy mi non stop. Teoretycznie powinnam leżeć cały czas pod kołdrą, w łóżku, ale moje

Czarnawisienka
Drożdżowe rogaliki 189

Kto nie lubi rogalików? Są z marmoladą, z czekoladą, polane polewą czekoladową, lukrem czy posypane cukrem pudrem. Składniki: Ciasto: 50 g drożdży 1/2 kostki margaryny 2

W kuchni bez szafek
Pierniczki na drożdżach 155

Lubię korzystać z nowych przepisów. Tym razem w ruch poszły pierniczki z dodatkiem drożdży. Wyszły bardzo dobre. U mnie na zdjęciach bez dekoracji, ale można

Kuchnia domowa Ani
Faworki z piekarnika 170

Dziś zapraszam Was na mały eksperyment. Karnawał ciągle trwa, więc, żeby tradycji stało się zadość trzeba zrobić faworki . Tym razem nie będzie to taki klasyczny przepis

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasteczka rodzynkowe paleo (z foremek) 299

dobre, nie za słodkie ciasteczka, a szczególnie dzieci! Do  tej pory na tej stronie pojawiały się dość miękkie ciastka, tym razem przepis na kruche ciasteczka rodzynkowe z foremek – paleo, bez zbóż, cukru, nabiału (czyli też bez laktozy i kazeiny). Kruche ciasteczka są niezastąpione, jeśli lubisz zamaczać je w kawie lub herbacie, możesz też je podać(...)owocami albo domową konfiturą. Myślę, że dzieci jednak docenią je niezależnie od dodatków Jak zrobić kruche ciasteczka rodzynkowe z foremek – paleo, bez zbóż, cukru, nabiału ? mąka ziemniaczana – ¾ szklanki mąka kokosowa – ½ szklanki mąka migdałowa lub mąka kasztanowa – ¼ szklanki rodzynki – ⅔ szklanki jajka – 2 olej kokosowy – ¼ szklanki ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka soda oczyszczona

PaleoSMAK
Owsiane ciasteczka z nutką pomarańczy w wersji light 303

Dieta dietą, ale żeby tak całkowicie odmawiać sobie jakiejś słodkiej przegryzki ??? Bez przesady ;-). Przecież każdy ma raz na jakiś czas

Kulinarne przygody Gatity
KRUCHE CIASTECZKA Z MASZYNKI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 752

Jakiś czas temu w oczy rzuciła mi się szprycka do dekoracji ciast z końcówką do robienia ciasteczek. Oczywiście nie mogłam przejść obok niej obojętnie...Natychmiast przypomniał

Smaczne Zdrowe
Sernik Kapitański 300

wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez sernika... a dziś dodatkowo zaproponuję idealną wersję na tą okazję - czyli Sernik Kapitański, na czekoladowo-kawowym spodzie, z dodatkiem likieru Advocat i czekolady śmietankowo-kawowej, zwieńczony warstwą bitej śmietany, posypanej delikatnie kakao. Sernik jest w smaku bardzo delikatny i kremowy, a Advocat w nim absolutnie nie dominuje, tylko jest miłym uzupełnieniem. Składniki (na tortownicę(...)rozdrobnić blenderem. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami i kawą. Musiałam tutaj zwiększyć ilość masła w stosunku do oryginalnego przepisu, ponieważ ciastka zupełnie mi się nie chciały inaczej połączyć. Masa herbatnikowa powinna mieć konsystencję mokrego piasku, który po wzięciu w dłonie lekko się klei. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Z zewnątrz formę szczelnie owinąć folią aluminiową

Świat Ciasta
Kokosowy jagielnik 205

podać na deser, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu? Idealnym wyjściem jest kokosowy jagielnik bez pieczenia, który po pierwsze składa się z kilku łatwo dostępnych składników, po drugie jest szybki i prosty w wykonaniu, a po trzecie smakuje wyśmienicie! :D Kokosowy jagielnik Przepis na jedną dużą blachę Potrzebujemy: 1 duże opakowanie herbatników wegańskich* 1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej(...)zgęstnieje i stanie się jeszcze bardziej waniliowa :) 3. Ugotowaną kaszę jaglaną z budyniem odrobinę studzimy. Dodajemy mleczko kokosowe i dokładnie blendujemy całość na gładką masę. 4. Na blasze układamy ciastka jedno obok drugiego. Wykładamy na nie masę i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Na wierzchu rozsmarowujemy roztopioną w garnku gorzką czekoladę (podczas roztapiania możemy dodać odrobinę mleka, żeby się

Bananowe Pole
Na psi rozum. I biscotti z psem niezwiązane 182

robić... Bo ile w końcu można jeść bezy...? Bardzo je lubię, oczywiście, ale nie chcę, żeby się nam znudziły. Szukam więc i kombinuję, jak mogę. Jakiś czas temu na blogu Gotowanie pod gruszą  znalazłam niezwykle obiecujące ciasteczka. Na samych białkach właśnie. Cantucci, czy też biscotti - różnica między tymi dwoma rodzajami ciastek wydaje się być nieco płynna. Gdzieś przeczytałam(...)zapach, z lekką nutą wanilii w tle. Smaki te doskonale się uzupełniają, a jednocześnie każdy z nich jest znakomicie wyczuwalny. Następnym razem dałabym jeszcze całe migdały, i piekłabym nieco dłużej - pieczone dokładnie według poniższego przepisu będą smakowały bardziej jak kruche biszkopty, niż prawdziwe biscotti. Niemniej - pyszne są.  A jeśli dodacie łyżeczkę przyprawy do piernika, idealnie nadadzą się do świątecznej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik dla dorosłych. Porzeczkowo-ajerkoniakowy 222

piję dużo alkoholu. Najczęściej, gdy jestem chora, C. serwuje mi rumowego Toddy'ego , okazjonalnie zdarza nam się wypić trochę wina do obiadu. Sylwester nie może się obyć bez szampana i kawy po irlandzku, w której przygotowaniu C. osiągnął mistrzostwo. Na średniowiecznym festiwalu zdarza nam się kupić miód pitny, i... To by było na tyle. Pamiętam też, że moim ulubionym(...)łyżki ajerkoniaku Ciastka drobno pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciasteczkami. Ugnieść na dnie tortownicy, schłodzić w czasie przygotowania masy serowej. Porzeczki zmiksować blenderem, a następnie przetrzeć przez sitko. Zmiksować z twarogiem, kremówką, cukrem, sokiem z cytryny, mąką ziemniaczaną, jajkami i likierem na gładką masę, tylko do połączenia składników. Masę przelać na spód. Piec w 140 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze