ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:170/268)

Ciasteczka owsiane z czekoladą 158

Pyszne owsiane ciasteczka wykonane bez użycia białej mąki. Może się wydawać, że przez to będą mniej smaczne, ale to nieprawda są naprawdę wyjątkowe w smaku. W sam raz do schrupania z kubkiem mleka przy lekturze ulubionej książki lub czasopisma. No i ta czekolada... :) Składniki na ok. 18-20 sztuk: (przepis pochodzi z bloga " Bake&Taste ") 220 g płatków(...)utrzeć. Do suchych składników przelać mokre, dodać posiekaną czekoladę (część czekolady odłożyć do posypania wierzchu ciastek), wszystko dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki.   Po schłodzeniu, ciasto za pomocą łyżki przekładać porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując okrągłe, płaskie ciastka o grubości ok. 1-1,5 cm. Na wierzchu każdego

Simply Food
Ciastka czekoladowe z płatkami owsianymi i orzechami laskowymi 156

prawdę powiedziawszy - nie wiem, czy się da, ale... jak nie sprawdzę, to się nie przekonam, prawda? W każdym razie - próbuję nadrabiać. I stąd też dzisiejszy wpis - ciastka czekoladowe z orzechami. Ciastka, które zrobiłam na nasz wyjazd do przecudnego, przeuroczego Wrocławia, który mieliśmy okazję zobaczyć z cudowną i mega optymistyczną Karoliną w długi weekend w sierpniu. Wyjazd był(...)możemy z czystym sumieniem polecić? :> Przepis na ciastka czekoladowe pochodzi z książki Doroty z Moich Wypieków (Mona! Dziękuję za książkę <3), ale lekko go zmodyfikowałam. Pierwotny przepis by na ciastka z nutellą, której w zasadzie w domu nie miewam ;) Składniki (na około 20-25 dużych ciastek): 1 szklanka mąki pszennej razwej 1 tabliczka gorzkiej czekolady

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik dyniowy z Anią 228

budyniowy proszek o smaku sernika bez cukru, prawda? Pomijając fakt, że w Danii takich cudów nie ma, to się zastanawiam, czy jakbym dała coś takiego do sernika bez pieczenia, to nie smakowałby mąką? Czy może amerykańskie puddingi nie mają w składzie mąki? Nie wiem. I pewnie przez jakiś czas jeszcze się nie dowiem. Stwierdziłam zatem, że najprościej(...)samym blogu. Jej ciasto jednak skończyło zupełnie inaczej niż moje... Jak? Koniecznie do niej zajrzyjcie!Dyniowy sernik na zimnoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 22 cm)spód:115 g ciastek digestive55 g masła1/2 łyżeczki cynamonumasa serowa:400 g serka kremowego250 ml śmietany kremówki (38%)500 g puree z dyni370 g mleka skondensowanego słodzonego1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki gałki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezy z bitą śmietaną i owocami (gluten-free) 238

Bardzo łatwe w wykonaniu beziki podane z bitą śmietaną i owocami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 7-8 bezików: 4 białka z

My Culinary Art
Idealne ciasteczka kawowe z resztek po mleku owsianym 397

Często eksperymentuję w kuchni. Ostatnio do takich eksperymentów zmusiła mnie konieczność – mąż zjadł ostatniego banana, którego miałam wykorzystać do zrobienia ciasteczek dla dzieci. W taki

Dieta bez mleka
Amaretti 192

Jak co weekend coś słodkiego do kawy musi być:) Kupić nie wypada, bo już przyzwyczaiłam swoich gości do domowych wypieków, ale czasami tak mam, że przychodzę

Domowa Cookierenka Agi
Domowe biszkopty dla dzieci 212

Moja córeczka to prawdziwy ciasteczkowy potwór;) Biszkopty to jedyna słodkość jaką od czasu do czasu dostaje. Czemu więc nie spróbować upiec domowych biszkoptów, bez wszystkich

Kulinarne Inspiracje
Eklerki 190

dodajemy masło i skórkę z cytryny. Zagotowujemy. Kiedy płyn już się gotuje jednym ruchem wsypujemy przesianą mąkę i podgrzewamy dalej ciągle mieszając. Powinniśmy otrzymać jednolitą “kluskę”, która bez trudu odkleja się od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do przestudzenia. Do chłodnego ciasta wbijamy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem (warto zrobić to w większej misce niż(...)nadają się woreczki strunowe, są zbyt cienkie i łatwo pękają. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, można przykleić go używając odrobiny ciasta. Wyciskamy eklerki o szerokości ok. 2 i długości ok 12 cm. Zostawiamy odstępy pamiętając, że urosną jeszcze podczas pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 230 stopni przez około 25 minut. Ważne, żeby nie otwierać go zanim eklerki

Ciastkozercy
Cynamonowe Gniazdka Bezowe z Karmelem 204

Całość świetnie smakuje i ciastka wyglądają bardzo apetycznie. Bezy możemy upiec nawet z dwutygodniowym wyprzedzeniem i przechowywać je w suchym, zamkniętym pojemniku. Jeśli śmietankę ubijemy z fixem to ciastka postoją w chłodnym miejscu przez 3 dni. Bardzo polecam… Zapraszam do zabawy, do rozdania są 4 zestawy cukierków. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: Co pysznego przygotowalibyście z cukierków Werther(...)łyżki śmietanki kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: pierniczki do ozdoby (przepis na pierniczki znajduje się na moim kanale na YouTube) złoty barwnik spożywczy w proszku Bezy: 1. Na papierze do pieczenia, przyciętym do rozmiaru blachy do pieczenia (blaszka od wyposażenia piekarnika) narysować 6 okręgów o średnicy około 6cm ( patrz FILM ). Papier odwrócić na drugą stronę i położyć

Mała Cukierenka
Eklerki 1369

dodajemy masło i skórkę z cytryny. Zagotowujemy. Kiedy płyn już się gotuje jednym ruchem wsypujemy przesianą mąkę i podgrzewamy dalej ciągle mieszając. Powinniśmy otrzymać jednolitą „kluskę”, która bez trudu odkleja się od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do przestudzenia. Do chłodnego ciasta wbijamy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem (warto zrobić to w większej misce niż(...)nadają się woreczki strunowe, są zbyt cienkie i łatwo pękają. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, można przykleić go używając odrobiny ciasta. Wyciskamy eklerki o szerokości ok. 2 i długości ok 12 cm. Zostawiamy odstępy pamiętając, że urosną jeszcze podczas pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 230 stopni przez około 25 minut. Ważne, żeby nie otwierać go zanim eklerki

Ciastkozercy
Mięciutkie pierniczki na drożdżach 213

Klimat adekwatny do dzisiejszego święta. Zimno, mroźno - brakuje tylko śniegu :) W takiej aurze pieczenie pierniczków w domowym zaciszu nabiera całkiem innego, przyjemniejszgeo charakteru. Zwłaszcza, że

My simple kitchen
Kostka cytrynowo - jagodowa 323

Pyszna kombinacja dwóch smaków, które tak silnie kojarzą mi się z latem i słoneczną pogodą :). Kostka cytrynowo - jagodowa to połączenie cytrynowego kremu ( znanego Wam z 

Opowieści z piekarnika
Ciasto drożdżowe ze śliwkami wg Aleex 186

Z tego przepisu korzystałam już jakiś czas temu, ale mimo „dziwności” ciasta, nadal do niego wracam. Dlaczego? Bo ciasto świetnie smakuje: jest puchate i wysokie. Idealne

W mojej kuchni
Kruche rurki z kremem czekoladowym (na szybko) 242

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Dlaczego na szybko? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Osobiście nie lubię "gotowców

Di gotuje
Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe 231

Frangipane to popularny we Francji i Włoszech migdałowy krem używany do ciast i tart. Tym razem zamiast jednej dużej tarty przygotowałam małe tartaletki z rabarbarem w

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!