Ciasto wzorowane na wiśniowej chmurce , jednak całkiem inne ;) Beza z prażonymi migdałami, krem na bazie serka mascarpone i śmietany oraz jabłka i szpinak(!) w galaretce. Smak
Domowa cukiernia Ewybyłby za Dzień Dziecka bez słodkości? Żaden! I chociaż raczej duże z nas "dzieci", to chyba jeszcze czujemy, że to również nasze święto ;) Dlatego dla mojego Łasucha (i dla mnie też) przygotowałam małe, słodkie co nieco. Pomysł miałam już od dawna. Nie mam w prawdzie potrzebnych sprzętów, czyli foremek do wykrawania ciastek, ale i tak sobie poradziłam. Niech(...)połowie z nich zrobiłam okienko w kształcie serca. Wycięte kształty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki jeszcze na ok. 10 min. Po tym czasie zimną blachę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 12 min. Po upieczeniu ciacha zostawiamy na kilka minut na blasze, a do całkowitego wystygnięcia przekładamy
Ratunku obiadcukru ¼ tabliczki ulubionej czekolady bez dodatków 1 jajko ¼ szklanki oleju ½ szklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą(...)bananowe z masłem orzechowym , muffinki waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności od wielkości muffinek. Ciastka są gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Z tej porcji uzyskamy 9 lub 10 standardowych babeczek
Gotujemy i jemycukru ¼ tabliczki ulubionej czekolady bez dodatków 1 jajko ¼ szklanki oleju ½ szklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą(...)bananowe z masłem orzechowym , muffinki waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności od wielkości muffinek. Ciastka są gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Z tej porcji uzyskamy 9 lub 10 standardowych babeczek
Korniszonkizawsze smacznie musi być słodko. Słone przekąski własnego wypieku też są bardzo „wciągające”. Czy wyobrażacie sobie grę w karty, w kości, czy zapomniane już gry planszowe bez jakiejkolwiek przekąski? Chyba nie. Dlatego mając na uwadze tych, którzy nie przepadają za słodyczami proponuję krakersy domowe. Składniki: - 410 g mąki pszennej - 75 g zimnego masła - 40 g żółtego sera o wyrazistym(...)rozwałkowujemy na cienki placek 1 – 2 mm i wykrajamy dowolne kształty (użyłam foremki w kształcie koła i zakrętki z butelki po Amaretto). Ciastka nakłuwamy kilka razy widelcem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (nie trzeba zachowywać odstępów, ciastka nie rosną). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 10 minut, aż się zrumienią
mojewypiekiinietylkoprzesiałam i dodałam do ubitych jajek. Wlałam olej i zmiksowałam na gładką masę. Przelałam ciasto do foremki 24 x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut. Serek mascarpone zmiksowałam z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. śmietanę razem ze śmietan - fixem ubiłam na sztywno(...)lodówki. Bardzo smaczne i orzeźwiające ciastko! Pyszne! Notatki: * morele można obrać ze skórki, wtedy kolor musu będzie jaśniejszy * do zblendowanych owoców dosypałam odrobinkę kwasku cytrynowego, żeby morele bardzo nie ściemniały * cukru pudru do serka można dodać wedle własnego smaku * zamiast cukru wanilinowego z cytryną można dodać cukier wanilinowy bez dodatków i otartą skórkę z cytryny * jeśli
Pieprzyć z FantazjąPolecam bardzo pyszne i zdrowe ciasteczka bez zbędnego cukru i tłuszczu. Takie ciasteczka są idealne na przekąskę lub podwieczorek. Można je również zabrać na drugie śniadanie do szkoły czy to pracy. Polecam i zapraszam:) Przepis bierze udział w konkursie Bakalie mają moc Zdrowe desery z Agnex. Jeśli uwielbiacie bakalie to informuję Was o zniżce 5% na produkty Agnex(...)płaska łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki rodzynek 2 łyżki ziaren słonecznika 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka miodu prawdziwego Wykonanie: 1. Wszystkie składniki sypkie dajemy do miski i mieszamy, następnie dajemy mokre składniki czyli jajka, miód prawdziwy i syrop klonowy. Całość dokładnie mieszamy. 2. Z tak przygotowanej masy rękami formujemy ciastka, masa trochę źle się formuje
Izabelawkuchnidodatku tak lekkie, że bez mrugnięcia okiem sięgamy po kolejny kawałek. Niby nie ma w nim nic szczególnego, bo składniki są najprostsze ale i z takich można wyczarować coś obłędnie pysznego. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę śmietankową: 1 litr śmietanki(...)przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masa jajeczną. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 175*C około 30 minut. Wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami. Połączyć z mascarpone. Połowę masy śmietankowej rozsmarować na biszkopcie i przykryć warstwą herbatników. Na ciastkach ułożyć maliny i przykryć pozostałym
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasto bez pieczenia to chyba najłatwiejsze z ciast. Herbatniki przełożone kajmakiem, budyniem i ozdobione bitą śmietaną z malinami. Taki ciacho to jedno z najpyszniejszych, idealne na ciepłe dni i nie tylko, wyszło super. Polecam(...)SKŁADNIKI : 250 g jasnych herbatników 150 g ciemnych herbatników 1 puszka masy kajmakowej 510 g 2 budynie bez cukru 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto, którego nie trawiłam w dzieciństwie, a bez którego teraz żyć bym nie mogła Sernik. Jestem smakoszem serników i gdziekolwiek by on się znalazł zawsze próbuje go na początek. Niestety jest wiele nie smacznych serników głównie przez źle dobrany ser i składniki, mnie samej też nie zawsze się udaje taki jaki bym chciała jednak po wielu próbach można powiedzieć(...)masy, Skala smaku - 10/10 czuć wyrazisty smak cytryny Składniki na spód: 500 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive 200 g masła Ciastka pokruszyć w malakserze na piasek, masło roztopić. Masło wymieszać z ciastkami do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (tylko spód). wyłożyć masą ciasteczkową, wyrównać. Schłodzić przez
Kubki smakuTypowo jesienne ciasteczka - z dynią i orzechami - bardzo smaczne i zdrowe na dodatek :) Bez dodatku cukru, bez nabiału i bez glutenu - jeśli użyjecie
Moje Kuchenne RewelacjeCzęsto bywa u mnie tak, że z poprzednich wypieków zostają mi białka jajek i nie mam pomysłu co z nimi zrobić. Bezy i kokosanki to świetne
Nastoletnie WypiekanieZapanować nad chaosem. Jest trudno. Ciągle próbuję. Ponoć na najważniejszych skrzyżowaniach naszego życia nie stoją żadne drogowskazy. Ponoć w życiu nie ma przypadków. Ponoć nie wchodzi
My simple kitchenbardzo smaczne ciacha, dla bezglutenowców wręcz bajeczne. Z podanych ilości wyszły mi 4 blaszki pysznych ciastek. Składniki: - 250g mąki gryczanej - 120g mąki jaglanej - 60g skrobi z tapioki lub ziemniaczanej - 1 i 1/3 łyżeczki sody - 2 łyżeczki przyprawy pienikowej (moja jest bardzo intensywna, bez dodatku cukru i mąki) - 125 g masła (lub margaryny bezmlecznej) - 100g karobu lub innego słodkiego(...)może być dłużej). Po tym czasie wykładamy ciasto na podsypany delikatnie (mąką gryczaną) blat, rozwałkowujemy (na pożądaną grubość) i wykrawamy ciasteczka. Gotowe ciacha odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy w tej temperaturze ok.7-8 minut, z termoobiegiem. następnie blaszkę odstawiamy do wystudzenia i dopiero wówczas przekładamy ciacha do puszek
Smaczne Zdrowewyobrażam sobie kawy bez ciastka czy ciasta :) zawsze w moim domu jest coś słodkiego swojskiego :) dzisiaj upiekła pyszne ciasteczka na śmietanie z budyniem i winogronem . Jeśli jest ktoś chętny to zapraszam :) Ciasteczka podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Jesień http://www.sklepbghnetwork.pl/category/jesien-na-sztuki . Składniki : 250 g mąki 2 cukry waniliowe 1/2 szklanka cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)masę , przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować nie za grubo wykrawać foremka ciasteczka z lekkim wgłębieniem w środku , chyba że macie taką foremkę . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Przełożyć ciasteczka , w każdy środek nałożyć po łyżeczce budyniu. Ciasteczka posmarować w koło roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor
Sama słodycz i szczypta chili