Przepyszne i chrupiące szparagi w tempurze z sosem tentsuyu to świetna przekąska lub dodatek do dania głównego. A jak przygotować idealną tempurę lekką i chrupiącą? Najważniejsze
Oryginalny smakJak zrobić ayran Przepis na turecki napój jogurtowy ajran. Jak zrobić ayran w domu? To wcale nie jest trudne, zrobisz go jeszcze szybciej, niż sos tzatzik
Cztery Fajeryprzekroiłam je na połówki. Herbatniki drobno pokruszyć. Można to zrobić robotem, lub blenderem. Można też włożyć do wytrzymałego woreczka i rozdrobnić wałkiem do ciasta. Do pokruszonych ciastek dodać kakao i wlać roztopione masło. Wszystko razem wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę herbatnikową. Docisnąć i wyrównać. Wstawić do lodówki
Agusiowe smakołykirazem mieszamy. Następnie dodajemy mniejszą część pokrojonych truskawek i całość bardzo delikatnie mieszamy łyżką. W tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na ciastka przekładamy masę serową i starannie ją rozprowadzamy. Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny, aż masa serowa zgęstnieje. Do miski wsypujemy galaretki a następnie rozpuszczamy
Smakowite DaniaPrzepis na prawdziwie letni deser – truskawkowy sernik na zimno. Lekki, delikatny o intensywnym świeżym smaku truskawek. To ciasto bez pieczenia będzie idealne na grilla lub
Słodki BlogMuszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym, papryką i mozzarellą zapiekane z sosem pomidorowym i startym parmezanem. Przepyszne zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Polecam też wypróbować
Oryginalny smaktruskawki 300 g cukier 2-3 łyżki galaretka 1/2 opakowania galaretki truskawkowej + 250 ml wody ok. 8 truskawek listki mięty Przygotowanie 1 Tortownica 18 cm, boki wykładamy folią. Spód. Ciastka miksujemy i zagniatamy z kawą rozpuszczoną w wodzie. Przekładamy na spód tortownicy i lekko ugniatamy. Odstawiamy do lodówki. Ugotować galaretkę. Truskawki kroimy w kostkę i razem z cukrem przekładamy
Smaczne mojemasłem i cukrem. Ciągle mieszając rózgą, ugotowałam gęsty budyń. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń odstawiłam na kilka minut do przestygnięcia, a następnie wyłożyłam na herbatniki. Na budyniu ułożyłam pozostałe ciastka. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia. Galaretki truskawkowe rozmieszałam z trzema szklankami gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia a następnie lekkiego stężenia. Gdy galaretka zaczęła się lekko ścinać, ułożyłam na wystygniętym cieście
Waniliowe ImprowizacjeKoktajl z rabarbarem, bananem i wanilią to bardzo smaczny i lekko kwaskowaty napój. Schłodzony będzie świetnym sposobem na letnie orzeźwienie. Składniki: 2 łodygi pokrojonego rabarbaru (około
Oryginalny smakbardzo, ale to bardzo Wam polecam. Delikatny, mega czekoladowy – po prostu niesamowity A jak się już pozachwycałam, to teraz mogę już podać Wam przepis Składniki na spód: 250 g ciasteczek petite beurre (używam tych grubych i twardych ) 70 g masła Przygotowanie: Masło rozpuszczam, a herbatniki rozdrabniam na piasek. Mieszam ciasteczka z masłem i wykładam do tortownicy o średnicy
Słodki sentyment