smażenie w głębokim tłuszczu. Jak sugeruje sama nazwa, daje możliwość przygotowania pysznych i chrupiących frytek ziemniaczanych, jak również panierowanej ryby, warzyw, mięsa, w tym także drobiu, warzyw, owoców morza, ciastek, a nawet pączków. Możliwości pod względem wykorzystania urządzenia są naprawdę bardzo szerokie, dlatego też szereg lokali gastronomicznych bardzo chętnie korzysta z niego na co dzień. Frytownice pozwalają na przygotowanie
jakszef.plPrzepis na tą szarlotkę pojawił się kiedy znalazłam niedaleko mojego mieszkania jabłoń rodzącą piękne, choć malutkie papierówki. Żal byłoby nie skorzystać! I tak powstało pyszne kruche
Słodki Blogcukiernicze nie muszą być nudne! Przeważnie opakowania cukiernicze kojarzone są z białymi bądź szarymi opakowaniami. Prawda jest taka, że wcale nie muszą takie być. Każde opakowanie z kartonu na ciastka, ciasteczka, babeczki i placki może być wykorzystane do promowania firmy, a także zawierać kluczowe informacje dla klientów. Coraz częściej spotyka się opakowania na torty, które przyciągają wzrok licznymi zdobieniami
Słodkie okruszkiDzisiaj propozycja dla miłośników pralinek Ferrero Rocher . Lody z czekoladą i pastą z uprażonych orzechów laskowych w smaku baaardzo przypominają te znane i lubiane pralinki. Dodatkowo
Oryginalny smakWARSTWA NR. 3 * żelatyna – 1,5 łyżeczki * maliny – 50 g * cukier – 3 łyżki * mascarpone – 125 g * śmietana 36%- 30 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Ciastka mielimy z masłem, wylepiamy foremkę. WARSTWA 1 : Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, mieszamy, odstawiamy. Maliny zasypujemy cukrem, gotujemy, blendujemy, przecedzamy przez sitko. Do gorących owoców dodajemy żelatynę mieszamy, odstawimy
Ostra na SłodkoPrzepis na doskonałe drożdżówki ze śliwkami i kruszonką. Ciasto jest niezwykle puszyste i miękkie, do tego kontrast z lekko kwaśnymi śliwkami i chrupiącą słodką kruszonką. Przepyszne
Słodki Blogjest placek z owocami! Warto spróbować! W paczce znalazły się: bezglutenowy placek owocowy bezglutenowy chleb owsiany bezglutenowa jagodzianka ze świeżymi jagodami bezglutenowa drożdżówka z porzeczkami bezglutenowe ciastka kruche Zapraszam do zakupów
Truskawkowa Fiestabędzie sztywna, ale płynna. 7. Masę przelewamy na przygotowany spód i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. 8. Po tym czasie ze stężałej galaretki wycinamy foremkami do ciastek serduszka i układamy je na piance, całość wkładamy do lodówki. 9. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, mieszamy i odkładamy na około 5 minut, następnie podgrzewamy z kilkoma łyżkami mleka
Marcepanowa kuchniaPrzepis na kawowe smoothie Koktajl kawowy z blendera. Kawa i śniadanie w jednym. Przepis na kawowe smoothie jest idealnym połączeniem porannej kawy i pysznego
Cztery FajeryPrzepis na ten chleb spodoba się wszystkim, którzy nie mają dużo czasu. Chleb robi się wieczorem, a przez noc ciasto rośnie w lodówce. Ilość pracy i
Słodki BlogAgua fresca ogórkowa (agua de pepino) z dodatkiem soku z limonki to rześki meksykański napój, który idealnie chłodzi w upalne dni. Ma oryginalny smak i jest
Oryginalny smakwyczuwalne w cieście. Aby być bardziej przezornym, dodajmy ją najpierw do mniejszej ilości serowej mieszanki, a dopiero później przelejmy do całości. W przypadku sernikowego spodu używamy do tego zmielonych ciasteczek, które dla lepszej lepkości – łączymy z masłem. W zależności od preferencji doskonale sprawdzą się czekoladowe herbatniki, orzechowo-owsiane ciasteczka czy w przypadku połączenia z karmelem – solone krakersy. Podczas całego procesu
codojedzenia