ciasteczka - 38126 przepisów (strona:767/2542)

Bardzo dobry blender próżniowy 69

Bardzo dobry blender próżniowy  Czy warto kupić blender próżniowy wysokoobrotowy.  Bardzo dobry blender próżniowy to moim zdaniem taki, którego zakup nie wydrenuje do samego

Cztery Fajery
Keto gofry, czyli mój pierwszy raz:) 67

sprzęt w akceptowalnej dla mnie cenie i, wg komentarzy, bardzo dobrej jakości. Kupiłam. Na pierwszy ogień poszedł przepis z Instagrama, który to przepis bardzo mnie zaintrygował, bo wcześniej robiłam ciastka z tych składników. Ciasta są pyszne, ale żeby gofry z tego wyszły? Koniecznie musiałam to sprawdzić! Składniki na 2 gofry/1 porcję: * 2 łyżki masła orzechowego * 1 jajko * 1 łyżka

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ptysie z pieczarkami 46

powiedział, że ptysie muszą być jedynie na słodko Przedstawiam moją wersje słonych ciastek z farszem pieczarkowym. Super przekąska na domówkę! Czas wykonania: 1h 30min Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: 4 jajka 100 g masła 100 g mąki pszennej szczypta soli Farsz: 500 g pieczarek ząbek czosnku 2 łyżki natki pietruszki 70 g masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka

KuchniaWeDwoje.pl
Galaretka z pigwy 57

Galaretka z pigwy Najlepszy dżem i galaretka z pigwy lub pigwowca. Galaretka z pigwy przepis już zapomniany, ale warto ją przygotować na zimę do herbaty. Rozgrzewa

Cztery Fajery
Babeczki na Halloween – czekoladowe z pomarańczowym kremem 56

Przepis na pyszne babeczki udekorowane specjalnie na święto Halloween. Ciasto jest intensywnie czekoladowe z kremem o smaku pomarańczy. Pyszne i proste słodkości idealne na imprezę. Czas

Słodki Blog
Tort kawowo- czekoladowy 87

Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło spieniamy na puch. Bardzo powoli dodajemy po łyżce masy kawowej i miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Dodatkowo: słoiczek powideł śliwkowych polewa czekoladowa kilka ciastek do dekoracji WYKONANIE: blat + nasączenie + powidła ½ masy kawowej    blat + nasączenie + powidła ½ masy kawowej blat + polewa czekoladowa Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line

Domowe ciasta
Generator pary czy żelazko parowe 56

Generator pary czy żelazko parowe Czy warto kupić stację parową. Generator pary czy żelazko parowe co wybrać? Nie ma co się oszukiwać, generator pary i żelazko

Cztery Fajery
Zakwas z buraków i jabłek 960

Zakwas z buraków i jabłek.  Przepis na kwas buraczany na barszcz czerwony. Zakwas z buraków i jabłek pewnie kojarzy Ci się z Bożym Narodzeniem, ale

Cztery Fajery
Brownie z musem czekoladowym z tofu i malinami 61

Ciasto dla miłośników czekolady Na spodzie brownie z mielonymi migdałami, orzeźwiającą malinową galaretką i mega czekoladowym musem z tofu jedwabistego. To czekoladowa rozpusta! Smaku tofu nie

Oryginalny smak
Szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami 54

Przepis na szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami, które można powiedzieć jest wprost błyskawiczne, a wychodzi piękne puszyste, dobrze wyrośnięte, słowem doskonałe. To jest przepis z rodzaju

Słodki Blog
Ciasto Jesienna Fantazja-jabłkowo-budyniowe z orzechami -łatwe i wspaniałe+FILM 800

śmietankowe bez cukru po 40g -1/2 szklanki mąki pszennej tortowej -2 żółtka ORZECHY -ok 300g orzechów włoskich -5 łyżek miodu -100g masła  -łyżka cukru pudru DODATKOWO -ciastka karmelizowane lub korzenne lub kakaowe herbatniki (ja użyłam jednego opakowania 250g Bonitków karmelizowanych z cynamonem) Biszkopt Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie wciąż miksując dodajemy stopniowo cukier, chwilę miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik dyniowy 52

dyniowy to jeden z takich wypieków, które je się już oczami. Piękny pomarańczowy kolor przyciąga i kusi. A smak? Poezja! Spróbujcie, póki dynia świeżutka!!! Co nam trzeba? 300 g ciastek owsianych 100 g masła 350 g miąższu upieczonej dyni (u mnie hokkaido) 1 kg twarogu do sernika 250 mascarpone 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń wanilinowy

Latosiowydom
Ciasto krówka bananowa 89

gotującego się mleka i ciągle mieszając ugotowałam gęsty budyń. Budyń wyłożyłam na herbatniki i równo rozsmarowałam. Na budyniu ułożyłam krakersy solone. Ciasto obciążyłam drewnianą deską do krojenia aby ciastka nie odchodziły i odstawiłam na czas przygotowania kolejnych warstw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę zalałam gorącą wodą i odstawiłam na kilka minut do napęcznienia. Dopiero wówczas ją wymieszałam do całkowitego rozpuszczenia

Waniliowe Improwizacje