Przepis na niezwykłe pączki z ciasta parzonego podawane koniecznie z sosem czekoladowym. Wyglądem ani smakiem w ogóle nie przypominają naszych tradycyjnych pączków, ale warto je zrobić
Słodki Blogzacznie się gotować. Bardzo ważne jest, aby cały czas masę mieszać, w innym razie z pewnością się przypali. Gorącą masę wykładamy na herbatniki i wyrównujemy. Następnie układamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy, aby masa wystygła. Galaretki przygotowujemy w dwóch osobnych naczyniach zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tężejące galaretki w sposób niesymetryczny wykładamy na zimne ciasto (jak na zdjęciu). Odstawiamy
Kuchnia Na Wypasiewęglowodanów, ale upewnij się, że są to węglowodany złożone. Jedną z rzeczy, której należy unikać za wszelką cenę jest spożywanie węglowodanów prostych, czyli tych, które znajdują się w przemysłowych ciastkach, czekoladkach i zdecydowanej większości ultra przetworzonych produktów. Jeśli masz zamiar jeść je poza domem, ważne jest, aby były to produkty łatwe w przygotowaniu i które mogą być przechowywane poza
ProstePesto.plczekolady 250 g mascarpone ulubione owoce Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone miksujemy i wlewamy rozpuszczoną, chłodną czekoladę. Dokładnie razem miksujemy i wylewamy na spód z ciastek. Na wierzchu układamy owoce. Wkładamy do lodówki na godzinkę. Smacznego
Przepisy mojej mamyPrzepis na niecodzienne pączki nadziewane budyniem. Pączki wychodzą lekkie i puszyste jak chmurka, nadzienie z budyniu waniliowego i polewa czekoladowa tylko dodają im charakteru. Czas przygotowania
Słodki Blogciecierzycą, soczewica z ryżem, hummus z chlebem, placki kukurydziane z fasolą. Rośliny strączkowe + orzechy: burgery z tofu z orzechami, ciecierzyca ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi. Zboża + orzechy: chleb orzechowy, ciastka owsiane i orzechowe, ryż ptysiowy i batoniki z orzechami laskowymi. Połącz te kombinacje z dużą ilością warzyw, kawałkiem owocu i na zakończenie herbatą ziołową, która dzięki naturalnemu składowi roślinnemu
ProstePesto.pldokładnie mieszamy. Gotową masę kokosową nakładamy do pucharków jako drugą warstwę. Na koniec zdobimy nasze deserki owocami granatu. Można użyć do tego foremki w kształcie serca np. od wykrawania ciastek. Nakładamy ją na wierzch i do środka wkładamy owoce, delikatnie ubijamy i gotowe. Deserki przed spożyciem schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Smacznego! JEDNA PORCJA TO: około 421kcal Białko
Natka PietruszkiPrzepyszne, bardzo wilgotne i intensywnie czekoladowe brownie migdałowe z malinami . Połączenie malin z czekoladą idealne! A dodatek zmielonych migdałów wznosi brownie na wyższy poziom. To ciasto
Oryginalny smakoraz prostotą wykonania. Masz dwie lewe ręce do roboty? Nic się nie martw, tutaj naprawdę nie ma co zepsuć. Przepis na ciasto francuskie z brzoskwiniami jest dziecinnie prosty . Moje ciastka miały być udekorowane lukrem, ale… nie miałem w mieszkaniu ani grama cukru… Postanowiłem oblać je roślinnym jogurtem naturalnym. Była to naprawdę świetna decyzja! Nadało to gotowemu deserowi
BlendmanTradycyjne faworki zwane też chrustem, to jeden z obowiązkowych przepisów na Ostatki. Jedyny problem jest taki, że ich zrobienie jest dosyć pracochłonne. W dzisiejszym wpisie przedstawiam
Słodki Blog