składniki na ciasto: 450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g cukru 250 ml kefiru naturalnego 125 ml oleju np. słonecznikowego 4 jajka 1/2
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na prawdziwy chleb na zakwasie jest bardzo prosty, składa się tylko z trzech składników: wody, mąki i soli. Sekretem idealnego wypieku jest jednak proporcja tych
Słodki Blogmleko, masło, cukier, cukier waniliowy i kakao, cały czas mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i lekko studzimy ok. 5 minut. Wtedy możemy dolać rum. Wylewamy mieszankę na ciastka i mieszamy aż pokryje wszystkie herbatniki. Masę przekładamy do formy lekko ugniatając, posypujemy posiekanymi orzechami. Na godzinę zostawiamy w temperaturze pokojowej, potem przestawiamy do lodówki. 20-30 minut przed
Smaczne mojeskładniki na ciasto: 450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g cukru 250 ml kefiru naturalnego 125 ml oleju np. słonecznikowego 4 jajka 1/2
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g cukru 250 ml kefiru naturalnego 125 ml oleju np. słonecznikowego 4 jajka 1/2
Domowy Smak Jedzeniałyżek cukru pudru 6 wafelków w czekoladzie typu Grzesiek przepis Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Na ciastkach umieszczamy dżem i starannie go rozsmarowujemy. Wafelki Grześki kroimy na mniejsze kawałki. Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje
Smakowite DaniaZłote dyniowe ciasteczka pachnące aromatem jesiennych, rozgrzewających, korzennych przypraw są idealne nie tylko dla dzieci, ale też np. popołudniowej do herbaty dla tych nieco starszych. Zaraz po upieczeniu ciastka są mięciutkie, ale po ostudzeniu skórka robi się chrupiąca, a mimo to środek zostaje puszysty. Można spokojnie je przechowywać w suchym pojemniku do dwóch tygodni. POPĘKANE CIASTECZKA DYNIOWE (pumpkin crinkle
Bon appetit mon amieskładniki na ciasto: 450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g cukru 250 ml kefiru naturalnego 125 ml oleju np. słonecznikowego 4 jajka 1/2
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Trufle marcepanowe z czekoladą i nutą pomarańczy to przepyszne słodkości na jeden kęs. Przygotowałam je z domowej masy marcepanowej , ale można iść na
Oryginalny smakmiodowe. Wierzch ciasta smaruję przygotowaną polewą i posypuję płatkami migdałowymi. Do przygotowania ciasta wykorzystałam miód wielokwiatowy, który otrzymałam od Pasieki Miodowe Wzgórze . Miód to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów, sosów i marynat. To także doskonały słodzik napojów. Warto go nabyć i wykorzystać w swojej kuchni
Tradycyjna kuchnia Kasiskładniki na ciasto kruche: 200 g mąki 40 g cukru pudru 130 g masła, schłodzonego 4 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczeni wykonanie: Z podanych składników
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na cudowne drożdżówki zwijane z serem. Ciasto drożdżowe jest bardzo puszyste, mięciutkie i długo zachowuje świeżość. Polecam, idealne na słodkie śniadanie lub przekąskę do szkoły
Słodki BlogKompot z gruszek Prosty przepis na kompot gruszkowy do słoików na zimę. Kompot z gruszek przepis na gruszki z cynamonem i goździkami. Taki kompot gruszkowy
Cztery FajeryShare Pinterest Print Pasztet z dyni i ciecierzycy z dodatkiem ziaren słonecznika to pyszny wegetariański zamiennik mięsnych pasztetów. Idealny na śniadanie w towarzystwie świeżego pieczywa. Aromatyczny
Oryginalny smakmój drogi czytelniku, bo o serniku, jak i moje wariacje na jego temat, możesz przeczytać, zobaczyć i skorzystać z przepisu tutaj. Na zakończenie, zapraszam na Sernikowy Jabłecznik. Składniki Spód Ciastka 150 gram Orzechy włoskie garść Słonecznik garść Migdały garść Pini garść Pestki dyni garść Masło miękkie 100 gram Sernik Ser w wiaderku 500 gram Jajko 2 sztuki Kwaśna śmietana
RafalCook