spód układamy warstwę herbatników. Masę kajmakową podgrzewamy w garnku, aby łatwiej było ją rozsmarować. Następnie na herbatniki wykładamy połowę kajmaku i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną oraz żółtko, dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Resztę mleka podgrzewamy w garnku, jak się zagotuje to wlewamy budyń
Gotuj z Prezesemmomencie, gdy się roztopi to dolewamy do niej wodę i dosypujemy cukier. Zawartość garnka jeszcze chwilę podgrzewamy, aż cukier całkowicie się rozpuści. Całość przelewamy do miski z mlekiem i ciastkami. Wszystko energicznie mieszamy, do momentu aż składniki się połączą w jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Blok wstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Gotuj z Prezesemmieszamy dokładnie z masą krówkową (aby łatwo było wymieszać, polecam masę krówkową podgrzać w garnku z ciepłą wodą). Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i przykrywamy ją następną warstwą ciastek. W misce mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem. Następnie dodajemy śmietankę i dalej miksujemy na jednolitą masę. Batony kroimy w kosteczkę i dodajemy do powstałej masy serowej. Całość mieszamy
Gotuj z Prezesemsztywno, a następnie dodajemy do niej porcjami mleczny krem i miksujemy. 4. Blaszkę o wymiarach 20×30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników. Na ciastka wykładamy 1/2 puszki masy krówkowej o smaku orzechowym, czyli około 200 g i równomiernie rozprowadzamy. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników i wykładamy krem mleczny, który również dokładnie rozsmarowujemy
Gotuj z Prezesemponownie wymieszać. Do kremu dodać ryż preparowany (garść ryżu zostawić do dekoracji ciasta) i całość wymieszać łyżką. Krem wyłożyć na warstwę herbatników i równomiernie go rozprowadzić. Ułożyć kolejną warstwę ciastek. 4. Korzystając z łaźni wodnej rozpuścić mleczną czekoladę. Zostawić do przestudzenia. Ubić pozostałe 150 ml śmietanki 36%. Do bitej śmietany dodać schłodzoną, ale wciąż płynną mleczną czekoladę. Wymieszać. Polewę
Gotuj z Prezesemmiędzyczasie porządnie schłodzoną śmietankę 36% ubić na sztywno. Dodać do niej wystudzony mus truskawkowy i wymieszać. Piankę śmietanowo – truskawkową wylać na herbatniki i równomiernie rozprowadzić. Ułożyć kolejną warstwę ciastek. Ciasto wstawić do lodówki. 3. Masa serowa: Jogurt wyjąć wcześniej z lodówki, aby osiągnął temperaturę pokojową. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Zostawić do ostygnięcia. Jogurt naturalny
Gotuj z Prezesem