Umyte i wypestkowane śliwki ułożyć skórką do dołu na cieście Piec ok. 50 min w temp. 180 *C Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Przepis znalazłam w starej książce: "Ciasta, ciastka i ciasteczka- wypiek domowy" J. Czernikowskiego. Trochę go zmodyfikowałam :) Nosi nazwę Placka Owocowego "na co dzień" Miałam zamrożoną kruszonkę, która została mi po wypieku ciasta drożdżowego i użyłam
Proste Potrawyskładniki: 1500 g cukinii, obranej i bez pestek 2 papryki 2 ząbki czosnku 2 duże cebule 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 300 g koncentratu pomidorowego
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200 ml kefiru lub jogurtu naturalnego 150 ml oleju np. słonecznikowego 250 g
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na ten deser jest tak banalnie prosty, ale to właśnie jego prostota daje tak niesamowity świeży i owocowy efekt. Polecam spróbować, najlepiej smakuje z lodami
Słodki Blogcukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! Przepisy sezonowe Quiche z kurkami i serem Sos paprykowy z tofu Frittata ze szpinakiem Kotlety z buraka (wegańskie
WegePrzepisShare Pinterest Print Pieczona kukurydza z pietruszką, czosnkiem i czerwonym pieprzem to aromatyczna przekąska lub dodatek do obiadu. Przygotowanie jej jest bardzo proste i jestem pewna
Oryginalny smakpozwalamy odrobine przestygnąć, a następnie maczamy ciasteczka z dziurkami w mieszance cukrów (waniliowy z drobnym) 5. Następnie nakładamy po około pół łyżeczki dżemu na ciasteczka bez dziurek i przykrywamy ciastkiem z dziurką lekko dociskając. Złożone ciasteczka przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku lub puszce. Smacznego
Gotowanie...to proste !Ciasteczka pieguski, czyli kruche i maślane ciastka z dodatkiem czekolady. Idealna słodka przekąska do pracy, szkoły lub na wieczorny seans filmowy. Ciasteczka pieguski są błyskawiczne do przygotowania, ze składników, które większość z nas zawsze ma pod ręką, a co najważniejsze są przepyszne! Zamiast czekolady można również dodać orzechy, rodzynki, lub inne dodatki. Przepis jest bardzo uniwersalny i ze wszystkim
Alle Dobre!wszystko się zagotuje. Potem dodajemy masło i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Blachę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem, a następie na spodzie układamy warstwę herbatników. Na ciastka nakładamy połowę budyniu, potem znowu herbatniki i reszta budyniu. Kładziemy kolejną warstwę herbatników, a następnie krem powstały poprzez zmieszanie serka mascarpone z nutellą. Wierzch posypujemy startą czekoladą. Ciasto wkładamy
Gotuj z Prezesemspód układamy warstwę herbatników. Masę kajmakową podgrzewamy w garnku, aby łatwiej było ją rozsmarować. Następnie na herbatniki wykładamy połowę kajmaku i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną oraz żółtko, dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Resztę mleka podgrzewamy w garnku, jak się zagotuje to wlewamy budyń
Gotuj z Prezesemmomencie, gdy się roztopi to dolewamy do niej wodę i dosypujemy cukier. Zawartość garnka jeszcze chwilę podgrzewamy, aż cukier całkowicie się rozpuści. Całość przelewamy do miski z mlekiem i ciastkami. Wszystko energicznie mieszamy, do momentu aż składniki się połączą w jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Blok wstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Gotuj z Prezesemmieszamy dokładnie z masą krówkową (aby łatwo było wymieszać, polecam masę krówkową podgrzać w garnku z ciepłą wodą). Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i przykrywamy ją następną warstwą ciastek. W misce mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem. Następnie dodajemy śmietankę i dalej miksujemy na jednolitą masę. Batony kroimy w kosteczkę i dodajemy do powstałej masy serowej. Całość mieszamy
Gotuj z Prezesem