tego najlepsza <3 Zgodzicie się? Składniki: 250 ml śmietanki 30% (zimnej) 110 g czekolady 125 g mascarpone opcjonalnie naturalne kakao i/lub cukier puder do smaku do podania: ciasteczko, owoce i listki mięt Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (ja wykorzystałam to co miałam pod ręką: kawałek mlecznej, gorzkiej i kinder czekoladki). Zimną śmietankę miksujemy z mascarpone. Dodajemy naszą rozpuszczoną(...)czekolady. Ja dziś dodałam jedynie odrobinę kakao. Nasz deser można podać od razu lub schłodzić w lodówce (polecam, bo ma wówczas lepszą konsystencję). Przed podaniem dowolnie dekorujemy. U mnie ciasteczko, listki mięty i owoce. Smacznego The post Prosty mus czekoladowy first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiPrzepis na zdrowe serce Cholesterol pod kontrolą - recenzja książki Łukasza Subsar Przepis na zdrowe serce to pierwsza na polskim rynku wydawniczym publikacja, która w sposób kompleksowy
Cztery Fajerynapoje gazowane co najmniej raz w tygodniu, a 67% nastolatków regularnie pije energetyki. Należy wiedzieć, że to napoje gazowane i słodzone oraz desery mączne, czyli słodkie bułki, pączki i ciasteczka są najbogatszymi źródłami cukrów dodanych. Nadmierne spożycie cukru sprzyja nie tylko tyciu, ale także próchnicy zębów, którą mają prawie wszystkie dzieci w Polsce (57% trzylatków, 80% sześciolatków i 90% siedmiolatków(...)czymś przy okazji. Pamiętajmy o tym, że dzieci uczą się, obserwując nas, dorosłych. Jeśli sami najchętniej zagryzamy w biegu batonik, zamiast jeść przy stole pełny posiłek, czy podjadamy ciasteczka, żeby poprawić sobie humor, nie dziwmy się, że najmłodsi będą robić to samo, kiedy dorosną. Artykuł Nadwaga u dzieci a nawyki żywieniowe pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem
ProstePesto.plsię sprawdzi na letnie spotkania przy kawie. Polaczenie czekolady i mięty to jedno z moich ulubionych smakowych wariantów. Wszystko to w bardzo zbalansowanych proporcjach. Polecam bardzo. Składniki: 200 g ciasteczek Oreo 50 g roztopionego masła 375 g twarogu półtłustego lub serka mascarpone 300 g serka śmietankowego 300 g słodzonego mleka skondensowanego 3 łyżki żelatyny 4 – 5 łyżek zimnej wody(...)listków mięty 4 łyżki soku z cytryny skorka otarta z 1 cytryny około 50 g ciemnej czekolady kilka listków mięty do ozdoby Zapraszam również do obejrzenia filmu Wykonanie: Ciasteczka rozdrobnić w blenderze i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowane herbatniki wyłożyć na dno wyłożonej pergaminem tortownicy. Tortownica o średnicy 20 cm. W blenderze rozdrobnić miętę wraz z sokiem z cytryny
Pani M - kuchnia smakowitaporze jest truskawkowy śmietankowiec. Deser przypomina sernik bez pieczenia ale jak nazwa wskazuje jest bardziej śmietankowy. Ten deser można w całości przyrządzić bez pieczenia, używając na spód pokruszone ciastka lub biszkopty. Ja tym razem upiekłam biszkopt, który podzieliłam na trzy krążki. Jeden wykorzystałam do śmietankowca, a pozostałe zamroziłam. Wiem, że desery bez pieczenia będę hitem tegorocznego lata, bo upały
codojedzeniakokosanki Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Gofry orzechowe, bez mąki Pudding chia orzechowy Trufle kokosowe (keto) Orzechowy deser śmietankowy Gofry białkowe Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasteczka orzechowe Ciastka z fasoli Keto muffinki brownie Keto brownie Zobacz więcej keto słodyczy Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie
WegePrzepiscieście Shrek , tyle, że nie na soku a na zblendowanych owocach), słodkiej masy budyniowej i delikatnego biszkopta spowitego deserową polewą. Posmakuje Wam jeśli lubicie np. kupne przekładane ciastka biszkoptowe z dżemem i kremem- smak podobny, ale lepszy bo domowy : ) . Całość w blasze 25 x 36 cm ( standard). p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height
Domowe ciastakremówki 36% 1 łyżka cukru pudru Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka kruszymy w robocie kuchennym na drobne okruszki. Masło roztapiamy w rondelku. Przelewamy do ciastek. Dokładnie mieszamy i przekładamy na dno tortownicy. Starannie formujemy spód. Wkładamy do lodówki. Przygotowanie żelki: Przygotowujemy żelkę, która znajdzie się potem w środku naszego sernika. Do jej przygotowania będzie
noteskulinarnyfigazgęstnienia coś około 10-15 minut. 2. Na dno blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników które wcześniej możemy ale nie musimy ! zamoczyć w wódce ale tylko z jednej strony (ciastka pod wpływem gorących mas same i tak zmiękną) Na herbatniki wykładamy gorącą, połowę masy ciemnej, wyrównujemy i znów układamy herbatniki które możemy zamoczyć delikatnie w wódce, na nie reszta masy
Gotowanie...to proste !Botwinka w słoikach na zimę Przepis na pasteryzowaną botwinkę. Botwinka w słoikach na zimę to świetny sposób, aby móc cieszyć się smakiem pysznej zupy także
Cztery FajeryKawa kuloodporna Energetyczna kawa z masłem i olejem kokosowym. Kawa kuloodporna zwana bulletproof coffee jest doskonałym rozwiązaniem, jeśli nie masz czasu lub ochoty na śniadanie. Kawa
Cztery FajeryBudyń jaglano – kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove to pożywny fit deser lub słodkie śniadanie. Bardzo prosty do przygotowania i pyszny. Wystarczy ugotować kaszę jaglaną
Oryginalny smakSzybkie ciasto do kawy przepis na szklanki na ekspresowe ciasto na oleju. Szybkie ciasto do kawy jest tak proste, że potrafi je upiec nawet dziecko
Cztery Fajerysposób się oprzeć... Na samym spodzie oraz na wierzchu deseru znajduje się własnoręcznie zrobiona kakaowa kruszonka maślana, która jest mega chrupiąca. Takiego efektu oraz smaku nie uzyskamy dając gotowe ciastka. Do tego waniliowa masa budyniowa przygotowana z domowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka
Kuchnia MagdaLeny