Jak wzmocnić osłabiony organizm Dieta, sen, aktywność fizyczna i suplementacja. Jak wzmocnić osłabiony organizm to pytanie, które dość często zadajemy sobie w okresie zimowym. Chociaż
Cztery FajeryMleko z nerkowców to najprostsze mleko jakie można przygotować z orzechów i jedno z najsmaczniejszych. Orzechów nie trzeba moczyć, ani przecedzać przez sitko tak jak w
Oryginalny smakbardzo szybki w zrobieniu likier ciasteczkowy. Taki dla fanów oreo. Lekko mdły w smaku, bo ani oreo nie są mocno wyraziste, ani mleko kokosowe, ale jeśli jesteś fanem tych ciasteczek, to gwarantuję, że będzie Ci smakował. Zresztą przecież gdyby nie był dobry, to by nie zagościł u nas na blogu. Tak więc bez zbędnego gadania przejdźmy do przepisu. Albo wiecie(...)sól starym, wróciłem do domu i postanowiłem zmywać ręcznie do końca życia. Pieprzę to, nie mam zdrowia do takich przygód. PRZEPIS NA LIKIER OREO Likier oreo – składniki: 12 sztuk ciasteczek oreo 400 ml mleka kokosowego 150 ml wódki Likier oreo – wykonanie: Oreo mielimy w blenderze na pył. Do garnka wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień na dość
Marder&Marder ManufactureZupa brokułowa z serem Przepis na zupę krem z brokułów z cheddarem. Zupa brokułowa z serem cheddar to jedna z najlepszych zup serowych na chłodniejsze
Cztery FajeryKoreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami włoskimi to przekąska idealna na imprezę. Koreczki nie wymagają umiejętności kulinarnych i są ekspresowe do przygotowania, a połączenie smaków
Oryginalny smakprzekąska. Idealna podczas wizyty niespodziewanych gości, jak również na wszelkie małe lub większe imprezy. Sprawdzi się również podczas domowego Sylwestra. Krakersy z serkiem i łososiem to słone i chrupiące ciastka, z porcją farszu na jeden gryz. Jako, iż łosoś sam w sobie jest mdły, farsz przygotowuję z dodatkiem chrzanu ze słoiczka i koperku, które perfekcyjnie komponują się z łososiem
Moja Delicjaprzepisy od tych bardziej znanych po te wytworne, które zaskoczą Twoich gości. To m.in. przepisy na domowy chleb kukurydziany z boczkiem i tymiankiem, panettone, rzymską pizzę bez wyrabiania, smażone ciastka beignets, bagietki z mąką kukurydzianą, placki naan z grilla.. Każdy przepis, dokładnie opisany krok po kroku z wieloma poradami i objaśnienia czyni nas mistrzami domowych wypieków, nie tylko
Zasmakuj KuchniPieczemy w temperaturze 180°C około 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i po wystygnięciu wyjmujemy delikatnie ciasto z blaszki . Gdy ciasto całkowicie wystygnie używając wykrawarki do ciastek wycinamy 6 kółek o średnicy spodu foremki. Malinowa żelka: 200 g malin 4 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelatyny Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia
Podróż w kulinaria