ciasteczka - 38126 przepisów (strona:805/2542)

Zalewajka 79

Zalewajka żurek z ziemniakami czyli zupa bieda z okolic Łodzi. Zalewajka tradycyjna czyli żurek z ziemniakami i grzybami to kultowa zupa z okolic mojej rodzinnej Łodzi

Cztery Fajery
Sernik na zimno z jeżynami 63

oczywiście pascha. Dziś mam dla Was przepis na delikatny i mega kremowy sernik na zimno z jeżynami. Powiem Wam, że wyszedł obłędny . Zrobiłam go ma spodzie z owsianych ciasteczek, także do jego zrobienia nie potrzebujemy piekarnika. Jest bardzo prosty do przegotowania, polecam zrobić go dzień wcześniej żeby porządnie zatężał. . Sernik na zimno z jeżynami Sernik na zimno z jeżynami Proporcje(...)jogurtu naturalnego 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Masło blendujmey z ciastkami w blenderze na gładką masę. Dno tortownicy wykładamy folią spożywczą, boki smarujemy tłuszczem. Wsypujemy ciasteczka, dociskamy do dna i wkładamy do lodówki. Cztery łyżeczki żelatyny wsypujemy do 1/3 szklanki zimnej wody i zostawiamy na 15 minut. Podgrzewamy delikatnie w mikrofali, uważając, aby się nie zagotowała. Odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Mistrzowie makaronu 70

Mistrzowie makaronu Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto.  Mistrzowie makaronu to bez wątpienia Włosi. Jeśli zapytasz Włocha o jego ulubione dania, najprawdopodobniej dostaniesz przepis

Cztery Fajery
Szybka kremówka z masą krówkową 97

się, gotujemy do uzyskania gęstego budyniu. Formę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników, wykładamy gorącą masę budyniową, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Pozostawiamy do wystudzenia. Masę krówkową delikatnie podgrzewamy – rozprowadzamy na herbatnikach, Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Studzimy. Posypujemy wierzch ciasta. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin

Fascynacje Ani
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 70

Zazwyczaj serek mascarpone kojarzy się ze słodkimi daniami. Kremy do ciast czy tortów, nadzienia ciastek czy różnego rodzaju serniki, to jest pierwsze co przychodzi na myśl. Ale serek ten doskonale pasuje do dań wytrawnych. Można nim wykończyć sosy oraz zupy. Sprawdzi się podczas przygotowania dipów. Na gotować! wykorzystałam go również jako składnik pulpecików. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie

gotować!
sernik z brzoskwiniami i kajmakiem + film krok po kroku 68

składniki na spód sernika: 150 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabiamy, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania tekstury „mokrego piasku”

Domowy Smak Jedzenia
BATONIKI WEGAŃSKIE VEGGO II – ŻABKA 101

kakaowa, emulgator: lecytyna rzepakowa, aromat), orzechy ziemne 5,8%, orzechy laskowe 1,75%, skrobia modyfikowana. Czekolada i rum – tofu (woda, ziarno sojowe, utwardzacze: siarczan wapnia, chlorek wapnia) 26,5%, ciastka (mąka pszenna, cukier, tłuszcz kokosowy, woda, soda oczyszczona, aromat waniliowy, sól), kakaowa glazura bezmleczna 16% (tłuszcze roślinne kokosowe, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 18%, emulgator: lecytyna

Candy Pandas
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 71

Zazwyczaj serek mascarpone kojarzy się ze słodkimi daniami. Kremy do ciast czy tortów, nadzienia ciastek czy różnego rodzaju serniki, to jest pierwsze co przychodzi na myśl. Ale serek ten doskonale pasuje do dań wytrawnych. Można nim wykończyć sosy oraz zupy. Sprawdzi się podczas przygotowania dipów. Na gotować! wykorzystałam go również jako składnik pulpecików. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie

gotować!
Majonez z gotowanych jajek 83

Majonez z gotowanych jajek Przepis na domowy majonez bez surowych jajek Majonez z gotowanych jajek smakuje tak samo, jak tradycyjny majonez domowy . Jeśli obawiasz się jedzenia

Cztery Fajery
ekspresowy mazurek z dżemem i kajmakiem + film 80

składniki: 160 g mąki 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 1 żółtko 1/2 łyżki śmietany 18% wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy masło

Domowy Smak Jedzenia
Sernik tradycyjny wiedeński 72

Przepis na tradycyjny sernik wiedeński, z rodzaju nieco cięższych i bardziej kremowych serników bez spodu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 90 min   Składniki: (na

Słodki Blog
Malinowo - bananowy deser bez pieczenia 99

możemy przygotować w mniejszych pucharkach jednoporcjowych lub jednym dużym naczyniu. Duże naczynie możemy wyłożyć folią spożywczą, łatwiej będzie nam wyjąć deser przed pokrojeniem. A więc do dzieła.  Każde ciasteczko moczymy w zaparzonej kawie i układamy na spodzie naczynia.  Na ciasteczka nakładamy cienką warstwę masy malinowej, a następnie obrane i pokrojone wzdłuż banany. Na banany ląduje kolejna cienka warstwa

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania