ciasteczka - 38923 przepisów (strona:814/2595)

Likier Oreo 80

bardzo szybki w zrobieniu likier ciasteczkowy. Taki dla fanów oreo. Lekko mdły w smaku, bo ani oreo nie są mocno wyraziste, ani mleko kokosowe, ale jeśli jesteś fanem tych ciasteczek, to gwarantuję, że będzie Ci smakował. Zresztą przecież gdyby nie był dobry, to by nie zagościł u nas na blogu. Tak więc bez zbędnego gadania przejdźmy do przepisu. Albo wiecie(...)sól starym, wróciłem do domu i postanowiłem zmywać ręcznie do końca życia. Pieprzę to, nie mam zdrowia do takich przygód. PRZEPIS NA LIKIER OREO Likier oreo – składniki: 12 sztuk ciasteczek oreo 400 ml mleka kokosowego 150 ml wódki Likier oreo – wykonanie: Oreo mielimy w blenderze na pył. Do garnka wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień na dość

Marder&Marder Manufacture
Zupa brokułowa z serem 89

Zupa brokułowa z serem Przepis na zupę krem z brokułów z cheddarem.  Zupa brokułowa z serem cheddar to jedna z najlepszych zup serowych na chłodniejsze

Cztery Fajery
Koreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami 52

Koreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami włoskimi to przekąska idealna na imprezę. Koreczki nie wymagają umiejętności kulinarnych i są ekspresowe do przygotowania, a połączenie smaków

Oryginalny smak
Krakersy z serkiem i łososiem 80

przekąska. Idealna podczas wizyty niespodziewanych gości, jak również na wszelkie małe lub większe imprezy. Sprawdzi się również podczas domowego Sylwestra. Krakersy z serkiem i łososiem to słone i chrupiące ciastka, z porcją farszu na jeden gryz. Jako, iż łosoś sam w sobie jest mdły, farsz przygotowuję z dodatkiem chrzanu ze słoiczka i koperku, które perfekcyjnie komponują się z łososiem

Moja Delicja
Domowy wypiek chleba 58

przepisy od tych bardziej znanych po te wytworne, które zaskoczą Twoich gości. To m.in. przepisy na domowy chleb kukurydziany z boczkiem i tymiankiem, panettone, rzymską pizzę bez wyrabiania, smażone ciastka beignets, bagietki z mąką kukurydzianą, placki naan z grilla.. Każdy przepis, dokładnie opisany krok po kroku z wieloma poradami i objaśnienia czyni nas mistrzami domowych wypieków, nie tylko

Zasmakuj Kuchni
,,Półkula malinowa’’ 78

Pieczemy w temperaturze  180°C  około 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i po wystygnięciu  wyjmujemy delikatnie ciasto z blaszki . Gdy ciasto całkowicie wystygnie używając wykrawarki do ciastek wycinamy 6 kółek o średnicy spodu foremki. Malinowa żelka: 200 g malin 4 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelatyny Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia

Podróż w kulinaria
Sernik królewski 73

Przepis na sernik królewski, który prezentuje się zgodnie z nazwą, po królewsku. Ser ukryty jest pomiędzy dwoma warstwami kakaowego ciasta kruchego. Jest to sernik, który mi

Słodki Blog
Piernik na Guinnessie 64

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, więc czas pomyśleć nad świątecznymi wypiekami Polecam piernik na Guinnessie, który nie musi leżakować i jest bardzo prosty do

Oryginalny smak
Cytrynowy Lemon Curd 66

cytryny są najpyszniejsze w sezonie zimowym, dojrzałe, z cienką skórką i mnóstwem soku wewnątrz. Lemon curd to cytrynowy mus o konsystencji budyniu, kwaśny i słodki jednocześnie, idealnie przełamuje słodycz ciastek i sernika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Orzeźwiający Lemon Curd 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Angielska Trudność: Łatwe Ilość 1 słoiczek Przygotowanie 10 min. Gotowanie

ProstePesto.pl
Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 439

solony karmel, szybkie ciasto Całkowity czas przygotowania 2 hours 30 min. Porcje 8 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt Tortownica o średnicy 20 cm Składniki Spód 150 g ciasteczek digestive (pełnoziarnistych) 40 g masła Masa serowa 700 g twarogu 3 jaja 200 g białej czekolady 120 g drobnego cukru(...)łyżeczki soli Dodatkowo orzeszki ziemne do dekoracji Kroki Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia. Dół tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. W blenderze rozdrobnij ciasteczka, dodaj do nich masło i zmiksuj. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wysyp ciasteczkową masę do tortownicy i wyrównaj tak, żeby masa zachodziła też na boki foremki. Wstaw do lodówki

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania