Generator pary czy żelazko parowe Czy warto kupić stację parową. Generator pary czy żelazko parowe co wybrać? Nie ma co się oszukiwać, generator pary i żelazko
Cztery FajeryZakwas z buraków i jabłek. Przepis na kwas buraczany na barszcz czerwony. Zakwas z buraków i jabłek pewnie kojarzy Ci się z Bożym Narodzeniem, ale
Cztery FajeryCiasto dla miłośników czekolady Na spodzie brownie z mielonymi migdałami, orzeźwiającą malinową galaretką i mega czekoladowym musem z tofu jedwabistego. To czekoladowa rozpusta! Smaku tofu nie
Oryginalny smakPrzepis na szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami, które można powiedzieć jest wprost błyskawiczne, a wychodzi piękne puszyste, dobrze wyrośnięte, słowem doskonałe. To jest przepis z rodzaju
Słodki Blogśmietankowe bez cukru po 40g -1/2 szklanki mąki pszennej tortowej -2 żółtka ORZECHY -ok 300g orzechów włoskich -5 łyżek miodu -100g masła -łyżka cukru pudru DODATKOWO -ciastka karmelizowane lub korzenne lub kakaowe herbatniki (ja użyłam jednego opakowania 250g Bonitków karmelizowanych z cynamonem) Biszkopt Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie wciąż miksując dodajemy stopniowo cukier, chwilę miksujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudyniowy to jeden z takich wypieków, które je się już oczami. Piękny pomarańczowy kolor przyciąga i kusi. A smak? Poezja! Spróbujcie, póki dynia świeżutka!!! Co nam trzeba? 300 g ciastek owsianych 100 g masła 350 g miąższu upieczonej dyni (u mnie hokkaido) 1 kg twarogu do sernika 250 mascarpone 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń wanilinowy
Latosiowydomgotującego się mleka i ciągle mieszając ugotowałam gęsty budyń. Budyń wyłożyłam na herbatniki i równo rozsmarowałam. Na budyniu ułożyłam krakersy solone. Ciasto obciążyłam drewnianą deską do krojenia aby ciastka nie odchodziły i odstawiłam na czas przygotowania kolejnych warstw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę zalałam gorącą wodą i odstawiłam na kilka minut do napęcznienia. Dopiero wówczas ją wymieszałam do całkowitego rozpuszczenia
Waniliowe Improwizacjesporo jabłek tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! No i cynamon – nie może go zabraknąć w szarlotkach! Koniecznie spróbujcie! Ps. tartę możecie tak jak ja przykryć ciasteczkami w kształcie serduszek lub uformować inny, dowolny kształt. Świetnie będą wyglądały również jesienne liście. Wykrawaczki do kupienia oczywiście w sklepie https://www.sweetdecor.pl/ TUTAJ! TUTAJ! Za każdym razem będzie pięknie! ( pamiętajcie(...)ziemniaczaną oraz cynamonem – mieszamy. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części, jedną wylepiamy natłuszczoną i obsypaną bułką tartą foremkę. Wkładamy przygotowane jabłka. Resztę ciasta wałkujemy na podsypanym blacie, wycinamy ciasteczka ( u mnie serduszka ). Układamy na jabłkach, pieczemy 45 minut w 180C góra-dół, b ez termoobiegu. Studzimy i zajadamy! Smacznego! Do zrobienia dekoracji użyłam silikonowych foremek TYCH! W ofercie znajdziecie
Ostra na SłodkoPrzepis na pyszną szarlotkę z połówkami jabłek, taką w której mało jest ciasta a dużo owoców. Ciasto z jabłkami trochę w innej niż zwykle wersji, bardzo
Słodki Blogpieczenia 1 szklanka startej drobno i odcisniętej marchewki 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy szczypta soli do ubijania białek kilka korzennych ciasteczek Lotus 1/2 słoiczka konfitury agrestowej Wykonanie: Jaja rozdzielamy, białka ubijamy na sztywno, dosypując szczyptę soli. Do większej miski wkładamy żółtka, wsypujemy cukier i ubijamy mikserem na wysokich obrotach(...)blat marchewkowy umieszczamy w tortownicy i zapinamy obręczą. Smarujemy cieńką warstwą konfitury agrestowej i połową masy serowej. Przykładamy drugim blatem i czynności powtarzamy. Wierzch posypujemy drobno potartymi ciasteczkami korzennymi. Stanowią proste, idealne wykończenie tego ciasta, nadajac mu korzennego, pachnacego piernikiem i cynamonem charakteru. Ja bardzo je lubię, natomiast wzorując się na wspomnianych klasykach marchewkowców można
Kronika PiekarnikaPrzepis na podpłomyki Drożdżowe podpłomyki z patelni. Przepis na podpłomyki poznałam podczas niezwykle inspirujących warsztatów Olej rzepakowy - skarbem Europy. Drożdżowe podpłomyki z przepisu Andrzeja Polana
Cztery FajeryKoktajl z jarmużem i jabłkiem Pożywne smoothie jarmużowe. Koktajl z jarmużem i jabłkiem dostarcza mi rano porcję zdrowej energii, witamin i minerałów. Jarmuż, jabłka i banan
Cztery FajeryFrancuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix tzw. święta trójca kuchni francuskiej. Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix, którą większość z nas, świadomie lub z przyzwyczajenia, dodaje do zup
Cztery Fajery