razu. Ja uwielbiam gdy takie desery są delikatnie schłodzone. Prosty i zdrowy deser z truskawkami, przepis na porcji: Składniki: 5 sztuk biszkoptów podłużnych (typu lady fingers) lub innych ciasteczek 250 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżeczki chia 3 łyżki kakao ciemnego truskawki (około 350 g) lub inne owoce 500 g serka skyr 6 łyżek pasty tahini (sezamowej) łyżeczka miodu(...)kakao i nasionami chia. Przygotowałam tą warstwę dzień wcześniej, żeby nasionka zmiękły. Jeżeli potrzebujecie deser „na szybko” to pomińcie chia. Warstwę kakaową przełóżcie na przygotowane w słoiczkach ciasteczka. Umyte truskawki kroimy i przekładamy na warstwę kakaową. Skyr łączymy z pastą tahini oraz miodem. Mieszamy i przekładamy na truskawki. Dekorujemy tym co mamy np. płatkami migdałowymi i odrobiną czekolady
RelaxtimeTurecka pizza z mięsem przepis na lahmacun pizza z patelni lub z piekarnika. Turecka pizza z mięsem mielonym jest o wiele mniej kaloryczna niż nasza ulubiona
Cztery FajeryMargaryny miksujemy i stopniowo dodajemy budyń. Cukierki drobno kroimy i łączymy z masą. Masę wykładamy na masę krówkową i ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku. 4. Ciastka smarujemy dżem porzeczkowym. 5. Przygotowujemy masę kakaową, śmietany miksujemy razem ze śnieżką, dodajemy namoczoną w małej ilości wody żelatynę i kakao. 6. Masę kakaową wykładamy
Kulinarna ChwilaPappardelle z bobem i suszonymi pomidorami to przepyszny i prosty pomysł na obiad. Sezon na bób w pełni, więc korzystam póki mogę i zjadam go w
Oryginalny smakmieszałam do jego całkowitego rozpuszczenia. Foremkę o wymiarach 12x18cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam pierwszą warstwę biszkoptów, docinając je do wymiarów formy i nasączyłam je połową kawy. Na ciastka wyłożyłam połowę budyniu i wyrównałam powierzchnię. Budyń oprószyłam połową kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ułożyłam drugą warstwę biszkoptów, nasączyłam je resztą kawy i wyłożyłam resztę budyniu. Wierzch posypałam resztą kakao
Waniliowe ImprowizacjeOgórki po koreańsku Przepis na ogórki z sosem sojowym. Ogórki po koreańsku to nic innego jak kimchi z ogórków , rodzaj koreańskiej kiszonki z ogórków, cebuli
Cztery FajeryPrzepis na pyszne ciasto ucierane z sezonowymi owocami oraz warstwą sera. Dzięki temu, jest to ciasto dwa w jednym, połączenie klasycznego ciasta z owocami i sernika
Słodki BlogJagodzianki to bułeczki drożdżowe nadziane jagodami i najczęściej dopieszczone lukrem. Bywa też,że są obsypane kruszonką,jednak ja moje udekorowałam płatkami migdał. Nie ma lata bez tego ciastka, ale jeśli jesteś całorocznym fanem tych bułeczek, równie dobrze możesz do nadziewania użyć dżemu,jagód mrożonych, lub takich z kompotu. Zapraszam po przepis na lato zamknięte w pieczywie:) Składniki: 500g mąki
Do Garów!składniki: 450 g mąki 4 jajka 200 ml kefiru 200 ml oleju 220 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok
Domowy Smak Jedzeniagotowej pizzy? Główną cechą, która wyróżniająca granitowe podkładki do pizzy od Pastone jest to, że kamienie pochłaniają nadmiar ciepła w wysokich temperaturach i stopniowego uwalniania go w czasie wypieku ciastka. Co ważne, płyta kamienna do pizzy uniemożliwia bezpośredni jej kontakt ze szkodliwymi produktami spalania oraz chemikaliami (np. niedokładnie oczyszczone wnętrze piekarnika). Oprócz jest jeszcze kilka innych rzeczy przemawiających
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!składniki: 500 g mąki 90-100 g cukru 20 g drożdży 1 jajko 220 ml mleka, letniego 80 g masła roztopionego 1 szczypta soli dodatkowo: 1
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego łodygi rabarbaru cukier brązowy 1 jajko wykonanie: Rabarbar myjemy i kroimy na ok. 10- 12 cm kawałki. Ciasto francuskie tniemy na
Domowy Smak JedzeniaKimchi ( 김치 ) to tradycyjna potrawa kuchni koreańskiej, której głównym składnikiem jest kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw i ostrej papryki Gochugaru. Kimchi spożywane jest jako dodatek
Oryginalny smakChłodnik z ogórków i rzodkiewki Przepis na szybką zupę ogórkową na zimno. Chłodnik z ogórków i rzodkiewki na kefirze smakuje obłędnie w upalne dni. Świeżości dodają
Cztery Fajerymój ulubiony przepis. Lubię wszystkie serniki, ale czym mniej ciasta, cieńszy spód, albo nie ma go wcale tym lepiej. Jeśli już decyduję się na spód, robię sernik na ciastkach lub na cienkim spodzie sypanym. Sernik bez glutenu Sernik bez ciasta to także sernik bez glutenu. Dodając budyń trzeba się upewnić, czy w swoim składzie nie zawiera glutenu? Jeśli
Dieta moja pasja