Wuzetka straciatella to połączenie tradycyjnego ciastka W-Zetka z masą straciatella. To bardzo słodkie ciasto z dużą ilością czekolady, którym mogę zajadać się w nieskończoność i nigdy mi się nie przeje:) Jest wspaniałe! Czas wykonania: 2 h 30 min ( + 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 24 kawałki Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki
KuchniaWeDwoje.plUbić śmietankę kremówkę 12. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 13. Dodać do masy ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać 14. Odłożyć część masy do dekoracji 15. Do reszty masy dodać ciastka oraz orzechy 16. Biszkopt przeciać na 4 częsci 17. Ciasto przełożyć masą z dodatkami 18. Wierzch ciasta wysmarować odłożoną masą 19. Ciasto udekorować zmielonymi orzechami, starą czekoladą oraz różyczkami
KuchniaWeDwoje.plpolewy) 12. Oczyścić podprażone orzechy 13. Zmielić orzechy 14. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy i cukier 15. Całość zmiksować 16. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać 17. Dodać pokruszone ciastka kinder bueno 18. Rozsmarować masę na ciasto 19. Wyłożyć ostatnią warstwę herbatników 20. Rozpuścić resztę nutelli 21. Do nutelli dodać śmietanę 22. Całość wymieszać i odstawić do lodowki
KuchniaWeDwoje.plPrzygotowanie: Wszystkie składniki przełożyć na stolnicę, zagnieść ciasto i rozwałkować (grubość zależy od Waszych upodobań smakowych). Z ciasta wykroić romby, na ich środku zrobić nacięcie i przewlec jeden koniec ciastka przez nie. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Krok po kroku: 1. Przełożyć wszystkie składniki na ciasto 2. Zagnieść ciasto 3. Rozwałkować ciasto 4. Wyciąć
KuchniaWeDwoje.plZmienić nawyki żywieniowe! Najgorsza moja zmora to słodycze i coca-cola! Oprócz tego, że jest to żywność niezdrowa, to jeszcze droga. Napój (w 2-paku, bo “taniej”), ciastka do kawy, chipsy na wieczór do filmu i batonik przy kasie… Kilka produktów i minimum 30 zł. Oczywiście nie muszę mówić, że 2 dni później już
KuchniaWeDwoje.plskładniki: 500 ml śmietany 12% lub 18 % 250 ml mleka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią – opcjonalnie 1 galaretka czerwona np. wiśniowa + 250
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g ugotowanych ziemniaków (ugotowanych w posolonej wodzie) 1 jajko *ok. 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej wykonanie : Ugotowane ziemniaki odstawiamy do przestudzenia
Domowy Smak JedzeniaDalgona Coffee to wyśmienita, oryginalna i wyjątkowo prosta do przygotowania kawa. Wystarczą trzy składniki aby wyczarować aksamitną, gęstą, kawową piankę z nutą toffi. Należy pamiętać aby
Oryginalny smakCiastka czekoladowe to moja słabość i cały czas opracowuję kolejne przepisy na ciastka brownie idealne. Dla mnie idealne ciasteczka brownie mają delikatnie chrupiącą skórkę na wierzchu, a w środku są miękkie i wilgotne. Te są bliskie ideału, ale ja zawsze staram się coś zrobić lepiej. Ciacha są baaaardzo czekoladowe, rozpływają się w ustach, jak dla mnie idealne wraz ze szklanką(...)dużych odstępach lekko rozpłaszczając. Na wierzchu możesz wcisnąć kawałki czekolady. Piecz ciastka w temperaturze 160 C, na środkowej półce piekarnika przez 12-15 minut. Smacznego! Artykuł Wegańskie czekoladowe ciasteczka brownie, czyli ciastka idealne pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfJapoński chleb mleczny Hokkaido Przepis na chleb tostowy lub kanapkowy długo świeży. Japoński chleb mleczny Hokkaido na zasmażce wodnej tangzhong zachowuje świeżość znacznie dłużej niż
Cztery Fajerymartwcie się nadmiar kalorii spalimy na wiosnę Faworki na piwie Faworki, chrust, chruścik, chruściki, czy też kreple –ile regionów tyle nazw. Każda z nich oznacza jedno – tradycyjne, chrupkie ciastka o słodkim smaku, w kształcie złożonej kokardki, smażone w głębokim tłuszczu i posypywane cukrem pudrem. Ich tajemnica tkwi w dobrze wybitym, cienko rozwałkowanym cieście. Ja proponuję wersję na piwie
Fascynacje Aniprzekładamy do woreczka i przy pomocy wałka dokładnie kruszymy, przekładamy do miski. Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników, dokładnie mieszamy. Spód tortownicy o średnicy 24cm wykładamy papierem, przekładamy ciastka i dociskając łyzką wypełniamy dno i boki formy na wysokość ok 2cm. Wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. Na zastygnięty spód wykładamy masę krówkową. Banany kroimy w plasterki, skrapiamy
Fascynacje Anisię, gotujemy do uzyskania gęstego budyniu. Formę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników, wykładamy gorącą masę budyniową, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Pozostawiamy do wystudzenia. Masę krówkową delikatnie podgrzewamy – rozprowadzamy na herbatnikach, Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Studzimy. Posypujemy wierzch ciasta. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin
Fascynacje AniDomowe sposoby na wilgoć w domu Jak się pozbyć wilgoci Domowe sposoby na wilgoć w domu to przede wszystkim częste wietrzenie mieszkania, dobra wentylacja, zamontowanie rozszczelniaczy
Cztery FajeryProsty przepis na kruche, chrupiące, delikatne ciasteczka maślane. Składniki 250 g mąki pszennej 1 jajko 100g masła 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Wszystko zagnieść, rozwałkować na jakieś pół cm i wykrawać kółka. Piec w 180 stopniach bez termoobiegu ok. 10 min na złotawy kolor. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Autor przepisu(...)Kamila Artykuł Ciasteczka maślane pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy