ciasteczka - 38126 przepisów (strona:802/2542)

Przepis na pączki jak u Babci 70

smażyć i na czym smażyć pączki? Jaki typ mąki najlepszy do pączków? Jakie drożdże do wypieków? Przepis na pączki jak u Babci na wszystko odpowie.   Pączki, kreple pyszne ciastka z ciasta drożdżowego. Dobre domowe pączki, które po zgnieceniu wracają do poprzedniego stanu. Lekkie, puszyste ciasto z niewielką ilością cukru. Na czym smażyć pączki? Tradycyjne pączki smaży się

Dieta moja pasja
Ciasto francuskie z kremem pistacjowym i pomarańczami 46

cukier się skarmelizuje i powstanie gęsty sos. Pomarańcze filetujemy, przekładamy na patelnię i chwilę karmelizujemy. Obtoczone słodkim sosem przekładamy na krem, a resztą sosu smarujemy brzegi ciasta francuskiego. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 210 stopniach. Smacznego :) Artykuł Ciasto francuskie z kremem pistacjowym i pomarańczami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Zupa serowa na piwie 64

Zupa serowa na piwie  zupa z sera żółtego z grzankami. Zupa serowa na piwie jest dokładnie tym, co chciałabyś zjeść na obiad, przynajmniej raz w

Cztery Fajery
Tort czekoladowy czarno - biały na biszkoptach w galaretce 60

morelowy wkładamy do rondelka, podgrzewamy, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Odstawiamy. Dno tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami  i pokrywamy warstwą powstałej żelki morelowej, wypełniajac dokładnie szczeliny pomiędzy ciastkami. Ciasto: Przygotowałam z gotowej mieszanki, którą zachwyca się moja córka. Jest niebywale puszysta, delikatna  i przekracza wszelkie skale intensywności kakaowej.  Jej wykorzystanie upraszcza i przyspiesza cały proces

Kronika Piekarnika
Wafelkowe Kuleczki 62

mleka zagęszczonego ·        100 g orzechów laskowych Sposób przygotowania: 1.               Ciastka kruszymy i blendujemy bardzo drobno, dodajemy połowę mleka zagęszczonego i dokładnie mieszamy. 2.               Masę wychodzi gęsta

Kulinarna Chwila
Smażone banany w cieście 59

Smażone banany w cieście to bardzo prosty deser lub przekąska. Z zewnątrz chrupiące, w środku mięciutkie… Najlepiej smakują na gorąco posypane cukrem pudrem lub polane

Oryginalny smak
Absolutnie czarne ciasto czekoladowe 65

Składanie ciasta: Herbatniki nasączamy, zanurzając je w soku malinowym  przelanym do miseczki. Na czekoladowy spód wykładamy połowę czarnej masy.  Wyrównujemy powierzchnię i wykładamy rzędami herbatniki. Na warstwę ciastek wykładamy drugą połowę masy, ponownie wygładzamy wierzch. Ściętą górną część ciasta kruszymy drobno lub ścieramy na tarce  i posypujemy grubą warstwą powierzchnię ciasta. Ja wyłożyłam dodatkowo chrupiące kuleczki

Kronika Piekarnika
ekspresowa napoleonka na krakersach + film krok po kroku 71

składniki: 1250 ml mleka 200-250 g masła 200 g cukru kryształu 160 g mąki pszennej 1 budyń  waniliowy 2 łyżeczki cukru z wanilią 4

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu 72

Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu  Najlepsza sałatka jarzynowa z jajkiem ogórkiem i zielonym groszkiem.  Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu od lat jest

Cztery Fajery
Sernik z musem czekoladowym 70

komponuje się bardzo dobrze. Jest słodkie, oczywiście, ale nie jest to słodycz zniechęcająca, tylko taka doskonale wyważona – z przyjemnością sięga się po kolejny kawałek. Polecam:) Spód: 2 op. ciasteczek typu Pieguski z czekoladą 60-65 g masła Sernik: 500 g dobrej jakości twarogu 500 g mascarpone 1 i 1/2 szkl. cukru 1 op. cukru wanilinowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)śmietanki tortowej 36% (ew. kremówka 30%) Dodatkowo: 400 g gęstej śmietany 12% 1 op. cukru wanilinowego biała i mleczna czekolada do dekoracji Masło roztapiamy na niewielkim ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Łączymy z przestudzonym masłem. Powstałą masą wylepiamy dno formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. W misie miksera umieszczamy twaróg, mascarpone, mąkę ziemniaczaną oraz oba cukry. Miksujemy wszystko przez chwilę

Smaki Na Talerzu
NIEBIAŃSKI CHŁÓD 203

herbatniki, by zajęły cały spod.  Budynie gotujemy w 1/2 l mleka, gdy ostygnie rozcieramy mikserem z masłem na gładką masę i wykładamy na herbatniki. Masę przykrywamy kolejną warstwą ciastek.  Na to nakładamy krówkę z puszki. Układamy krakersy i smarujemy je dżemem porzeczkowym. Schłodzoną kremówkę ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru i wykładamy na ciasto.  Na koniec

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto malinowa księżniczka 127

robić dość sprawnie, bo masa szybko zastyga). Na masę układamy ciastka, na ciastka wykładamy masę krówkową (jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta to masy możemy dać 400g), na masę znowu ciasteczka. Na ciasteczka dajemy drugą połowę masy i nakrywamy drugim blatem ciasta.  Jak galaretki zaczną nam tężeć dodajemy do nich maliny, mieszamy i tężejącą! wykładamy na wierzch ciasta. Ciasto wkładamy

kruche babeczki
Mikstura na wzmocnienie 90

Mikstura na wzmocnienie Domowy syrop wzmacniający organizm z miodem, cytryną i olejem z czarnuszki. Mikstura na wzmocnienie odporności jest niezastąpiona zazwyczaj jesienią i zimą, ale ten

Cztery Fajery
Czekoladowa tarta 93

Obliczone na podstawie wykorzystanych składników; wartości podane w gramach Przygotowanie Zaczynamy od przygotowania spodu. Herbatniki kruszymy w malakserze. Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie łączymy z ciastkami. Tak przygotowaną masą wylepiamy formę do tarty (spód i brzegi). Dobrze dociskamy i wyrównujemy powierzchnię. Spód powinien mieć grubość odrobinę mniejszą niż 0,5 cm, aby dobrze się później

Analiza Smaku
Puszyste racuszki jaglane 120

dodajemy cynamon, sodę, mąkę oraz maślankę i mieszamy wszystko do połączenia składników, na koniec ostrożnie łączymy z pianą z białek. Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ciastka. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie olej kokosowy) na złoty kolor z obu stron

Cynamonowe szczęście