składniki na spód z herbatników: 160 herbatników 60 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Gotowym
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 1000 ml mleka 500 ml śmietanki kremówki 30% 180 g cukru 3 budynie waniliowe (120 g) dodatkowo: cukier puder do
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Prosta i uniwersalna sałatka z fetą, pomidorkami, kiełkami rzodkiewki i rukolą. Świetna do obiadu, na grilla lub jako samodzielny lekki posiłek. Składniki: 1
Oryginalny smakmoje, więc w dowolnej chwili mogę sięgnąć po którąś z nich i wrócić do fabuły. W tym miesiącu aż jedenaście pysznych receptur trafiło na bloga. Kilka tortów, tarta, ciasteczka i deser. Były również wytrawne receptury, chlebek czy pyszne pasty, a nawet kopytka. Cały czas uczę się robić torty. Kupiłam trzy książki do domowej biblioteczki. Książki to moja wielka miłość(...)śniegiem nie przepadam, ale niech on będzie w zimie, a nie później na wiosnę, jak co roku. Byłam odwiedzić koleżanki w byłej pracy i upiekłam dla nich pyszne ciasteczka. Mieliśmy też niestety pogrzeb. Zmarł nam ktoś bardzo bliski. I to już tyle. Zapraszam do migawek miesiąca lutego
Izabelawkuchnijabłek 2 galaretki brzoskwiniowe 1 łyżeczka cynamonu 200 ml wody 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 60 g masła 150 g ciasteczek zbożowych Wykonanie Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię przełożyć jabłka, wlać 200 ml wody i dusić razem przez kilka minut. Pod koniec dodać cynamon, wymieszać. Na sam koniec wsypać galaretki brzoskwiniowe(...)jabłkowy. Wstawić do lodówki. Schłodzoną śmietankę kremówkę przelać do misy miksera, dodać cukier puder wymieszany ze śmietan-fix i ubić na puszystą masę. Wyłożyć na mus jabłkowy. Zbożowe ciasteczka pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem i wyłożyć na ciasto. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem. Artykuł Szarlotka z kruszonką bez pieczenia pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!tłuste ale zwarte. Wkładamy je na około 30 minut do lodówki, po schłodzeniu powinno bez problemu rozwałkować się - na grubość około 0,5 cm. Wykrawamy foremką ciasteczka - u mnie niewielkie kwadraciki. Układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy w temperaturze 170 stopni około 11 - 12 minut. Po upieczeniu są miękkie, obłędnie wypełniają(...)kuchnię maślanym zapachem. Po wystudzeniu troszkę twardnieją, ale ogółem pozostają delikatne i mięciutkie. Idealne bez dodatków, rewelacyjne też w formie markizów - ja część swoich przełożyłam bezcukrowym dżemem malinowym. Ciasteczka upiekłam dziś o poranku, jako część prezentu urodzinowo - walentynkowego. Rozpoczęliśmy nimi dzień, zdążyły się upiec przed pierwszą kawą. A dzień był wyjątkowy, ciekawy, ciepły, naprawdę dobry
Kronika Piekarnikaskładniki na ciasto serowe: 300 g sera żółtego 3 jajka 3 łyżki majonezu wykonanie: Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajka oraz majonez
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto ze szpinakiem: 200 g świeżego szpinaku 250 g mąki 3 jajka 125 ml oleju np. słonecznikowego 150 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaSERCA Składniki: 1 kg ziemniaków 3 łyżki oleju sól przyprawa do ziemniaków Jak zrobić ziemniaki pieczone w kształcie serca: Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Za pomocą foremki do ciastek w kształcie małego serca, wycinamy serca w plastrach ziemniaków. Resztki, które zostały ja wykorzystałam do ugotowania zupy. Serca ziemniaczane polewamy olejem, oprószamy przyprawami i mieszamy. Układamy na blaszce wyłożonej
Dorota SmakujeShare Pinterest Print Pudding chia mango lassi to pomysł na lekki i zdrowy deser lub śniadanie. Bardzo prosty do przygotowania i pyszny! Tak jak w przypadku
Oryginalny smakZaskocz siebie i bliskich tworząc przepis, który wymaga tylko białek, orzechów i cukru. Ciasteczka bezowe z orzechami to magia delikatnych, chrupiących ciasteczek, które rozpływają się w ustach
AniaGotuje.plpieczenia i posmaruj papier olejem. Kiedy ciasto urośnie, uderz je pięścią i kilka razy ugnieć. Rozwałkuj je na prostokąt lub okrąg o grubości ok. 1½ cm. Foremką do ciastek o średnicy 6 cm* wytnij ok. 10 kółek i przenieś je na przygotowaną blachę, zostawiając między nimi 5-centymetrowe odstępy. Rozwałkuj skrawki i wytnij jeszcze ok. 5 kółek. Przykryj
Nerds Kitchenskładniki: 500 g mąki 200 ml mleka, letniego 25 g drożdży 2 jajka 50 g cukru 80 g masła w temperaturze pokojowej 1 szczypta soli 2/3
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g mąki 200 ml mleka, letniego 25 g drożdży, świeżych 50 g cukru 80 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 szczypta soli
Domowy Smak Jedzenia