Te brioszki ujęły mnie swoim wyglądem od pierwszego wejrzenia ... cudownie zakręcone, wyglądały tak apetycznie na blogu Smak Słodyczy , że nie mogłam im sie oprzeć. Upiekłam
Walijskie Pichcenieroku. Robiłam dwie wersje: z cynamonem oraz z dodatkiem skórki cytryny. Oba są smaczne jednak mi bardziej smakuje wersja druga. Dżem można wykorzystać jako nadzienie do naleśników lub kruchych ciasteczek czy delicji. 1 kg pomarańczy szklanka cukru skórka starta z połowy pomarańczy opcjonalnie skórka starta z połowy cytryny Pomarańcze umyć i obrać. Podzielić na części i wrzucić do blendera
Niebieski kubek z kawapołowę makaroników nakładam krem, po czym przykrywam drugim makaronikiem lekko dociskając. Makaroniki najlepiej smakują następnego dnia po przełożeniu. Gotowe makaroniki można przechowywać do 3 dni, natomiast same suche ciasteczka- bezy do 7 dni. Smacznych wypieków, Klaudia
Mango Papajadodatkiem jogurtu ma świetną konsystencję jest lekki i mocno odchudzony. Spód sernika wykonany ze zmielonych płatków owsianych, z dodatkiem orzechów laskowych nie jest bardziej pracochłonny, niż zmielenie gotowych ciasteczek, a o ileż zdrowszy. Cukier tradycyjnie już zastąpił ksylitol, nie tylko najzdrowszy słodki jego zamiennik, ale uboższy o 30% kalorii. Słodka masa serowa i kwaskowate kiwi z chrupiącymi pesteczkami tworzą doskonałą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cudowny, że trudno oprzeć się pokusie zjadania ich bezpośrednio ze słoiczka. A przyznam Wasz szczerze, że zdarza mi się to naprawdę rzadko. Bo choć uwielbiam miody w ciastach, ciasteczkach i innych potrawach, to raczej nie kosztuję ich łyżeczką lub na chlebie. Tym razem było zupełnie inaczej. Miód suski spadziowy z drzew iglastych z Pasieki Ambrozja tak mnie oczarował konsystencją
Słodkie okruszkiOrzeszki to ulubione ciasteczka dzieci, ale i nie tylko. Do ich przygotowania potrzebna jest specjalna patelnia lub urządzenie przypominające gofrownicę. Składniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki
Pyszności Słodkościpominęłam). Na ciastka nałożyć trochę masy czekoladowej, a na nią masę truskawkową i znów posypać ciastem lub Oreo. Powtarzać czynność do zapełnienia słoiczków, kończąc na warstwie z ciasteczkami. Deserki można udekorować świeżą miętą. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Inspiracja/ źródło: klik
Nastoletnie WypiekanieCiasto z tych nieskomplikowanych, ale dosyć pracochłonnych. Jest jednak bardzo smaczne, a pracę przy niemu spokojnie można sobie rozłożyć na dwa a nawet trzy dni :) Kakaowy
Domowa cukiernia Ewyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kuleczki są przepyszne i idealnie nadają się na słodką przekąskę. Dla urozmaicenia kulek - w
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Poduszeczki smakują wyśmienicie i doskonale nadają się na samodzielną przekąskę oraz jako przystawka do większych posiłków
Di gotujeNasiona chia stają się w Polsce coraz bardziej popularne ze względu na swoje wyjątkowe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Od dawno miałam ochotę spróbować tych małych
Symfonia smakowaEklerki to taki deser, który kojarzy mi się z dzieciństwem i ukochaną babcią! Zawsze w sobotę wysyłała mnie do pobliskiego sklepu, gdzie była dostawa świeżutkich eklerek
Ostra na Słodkogęstego syropu*. Pozostaw do ostygnięcia i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Śliwki są jeszcze lepsze następnego dnia, a nawet dwa dni później. Możesz je podawać z kruchymi ciasteczkami, odrobiną bitej śmietany lub gałką lodów waniliowych, chociaż same też doskonale smakują. *Jeśli syrop jest za rzadki, możesz dodać trochę cukru. Jeśli natomiast wolisz, żeby syrop był bardziej „light
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDziś Kochani mam dla Was świetny przepis na cudowne rogale z ciasta półfrancuskiego. Croissanty te mają chrupiący wierzch i mięciutki, drożdżowy środek, nadziane
Rozpustne gotowanieMasło orzechowe jest nie tylko dobrym dodatkiem do kanapek czy deserów, przekładania wafli czy ciastek, można z jego użyciem wyczarować pyszne lody albo upiec ciasteczka dodając je zamiast zwykłego masła lub margaryny. Przykładowy przepis TUTAJ . Dobra wiadomość dla łasuchów- masło orzechowe można przyrządzić bez problemu w domu a do jego wykonania potrzebujemy tylko orzechów! W zasadzie niczym nie różni się
Wrzosowa Polana