sałatka - 51035 przepisów (strona:1701/3403)

Cukiniowe krążki 186

Po raz pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym

Salonik smaków
Babka piaskowa 215

Przeglądając różne książki kucharskie zwróciłam uwagę na apetyczną  babkę piaskową . Długo się nie zastanawiałam i zrobiłam ją. Polecam wszystkim. Składniki: 200 dag masła 250 dag

Salonik smaków
Knedle jak u mamy 168

Można je przyrządzić o każdej porze roku. Dzisiaj są ze śliwkami. To wcale nie jest takie trudne. Przepis jest prosty i każdy powinien dać radę zrobić

Salonik smaków
Babka z owocami kandyzowanymi 299

Keks nie należy do łatwych ciast, dlatego dzisiaj proponuję babkę z kandyzowanymi owocami. Prosta, szybka w wykonaniu i na prawdę pyszna. Składniki: 2 szklanki mąki 4

Salonik smaków
Pancakes 160

Ależ dzisiejsze śniadanie było pyszne. Pancakes - amerykańskie naleśniki. Te delikatne placuszki są idealną propozycją do porannej kawy z mleczkiem. Składniki: 1 i 1/4 szklanki mleka 1

Salonik smaków
Tartaletki z owocami 155

Wszędzie mnóstwo smakowitych owoców. Co z nimi zrobić? Może tartaletki ? Przyozdobione sezonowymi owocami pięknie prezentują się na stole. Składniki: 1/2 kg mąki 1 szklanka cukru 3

Salonik smaków
Dżem cukiniowo-pomarańczowy 172

W naszej kuchni nie może zabraknąć przetworów: kompotów, dżemów, konfitur owocowych. Jednak nie zapominajmy o warzywach. Dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami kolejnymi przepisami. Dzisiaj

Salonik smaków
Nalewka malinowa 750

Jeśli na Waszej działce rosną owoce, wykorzystajcie je do przetworów. Polecam Wam nie tylko dżemy i konfitury, ale także nalewki. W dawnych czasach były przyrządzane głównie

Salonik smaków
Nalewka czereśniowa 149

Składniki: 1 kg bardzo dojrzałych czereśni 3/4 litra wódki 1 szklanka cukru Owoce myjemy, oczyszczamy, drylujemy i przekładamy do słoja. Dodajemy cukier i zalewamy wódką, szczelnie

Salonik smaków
Czereśnie w occie 159

Czereśnie mają właściwości lecznicze. Działają przeciwzapalnie, zapobiegają zapaleniu tętnic, czyli chronią przed chorobami układu krążenia, a tym samym chronią serce. A sezon na nie krótki, jedzmy

Salonik smaków
Śliwki nadziewane orzechami 149

Kilka lat temu znalazłam ciekawy przepis na śliwki nadziewane orzechami, a że śliwek miałam pod dostatkiem wypróbowałam go. Przygotowywałam je przez kilka dni. Praca żmudna, ale

Salonik smaków
Ogórki konserwowe 277

Czy można wyobrazić sobie zimę bez kwaszonych i konserwowych ogórków? Raczej nie. W takim razie podaję przepis na ogórki konserwowe . By ogórki były kruche i twarde

Salonik smaków
Korniszonki 175

Gdy już wszystkie przetwory z ogórków zrobione, a na pędach są jeszcze te najmniejsze (do 3 cm długości), zrywam je i konserwuję.  Składniki: 2 kg

Salonik smaków
Rurki z bitą śmietaną 142

Od dawna chciałam przygotować rurki z bitą śmietaną . Pamiętam ich smak z dzieciństwa. Co prawda można jeszcze je kupić w cukierni, ale dlaczego nie zrobić je

Salonik smaków
Pierogi z serem 178

Takie pierogi najchętniej jem u swojej mamy. Rozpływają się w ustach. Najlepiej smakują ze śmietanką, cukrem i cynamonem. Mogą być z jagodami, mięsem. Dzisiaj zapraszam na

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania