Trójkąty z gotowego ciasta francuskiego , błyskawiczne w przygotowaniu . Idealne,gdy mamy przysłowiowe nic w lodówce a goście pukają do drzwi. Te kruche ciasteczka są idealne dzięki twarożkowi i dodatkowi ulubionych owoców. Polecam. POTRZEBUJEMY: opakowanie ciasta francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców
WYSPA SZCZĘSLIWArabarbaru, wsypać cukier z wanilią, wymieszać. 3. Mus rabarbarowy znów zagotować, zdjąć z ognia. Dodać masło, żółtka i dokładnie wymieszać. Nakryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Spód: 4. Ciasteczka dobrze pokruszyć ( patrz FILM ) i dodać do nich masło, dokładnie wymieszać. 5. Ciasteczkową masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównać i lekko docisnąć
Mała Cukierenkawiórki z powstałym mlekiem, przez czystą ściereczkę i nasze mleko kokosowe gotowe. Przechowujemy w lodówce, do 4 dni. Uwaga! Wiórki, które zostały Wam z mleka, możecie wykorzystać do ciast, ciasteczek, deserów, lub uprażyć je w piekarniku/na patelni i użyć jako dekoracji do ciast i tortów. Wysuszone w piekarniku i zmielone, posłużą jako mąka kokosowa do ciast i naleśników. Znalezione
NiePieprz.plPyszne, kruche ciasteczka i jeszcze ze wzorkiem. Aż trudno się od nich "oderwać". Po prostu musicie je spróbować. Składniki: 200 g margaryny 1 szklanka cukru 1 jajko 1 łyżeczek cukru waniliowego 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku pomarańczowego Margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę przesianą przez
Pyszności Słodkościmożesz pomagać sobie łyżką. Ciastka rozłóż na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika. Czas pieczenia to od 20-30 minut w zależności jaki masz piekarnik. Uważaj, aby ciasteczka się nie przypiekły. Gotowe ciastka pozostaw do ostudzenia w środku będą mięciutkie
Kukuleczkiilość śmietany i ewentualnie dodać odrobinę alkoholu, który zniweluje powstawanie kryształków wody w soku owocowym. Dodawanie do masy rzeczy ciężkich i treściwych, takich jak czekolada, orzechy, chałwa czy ciasteczka może finalnie doprowadzić do tego, że lody zrobią się bardzo ciężkie i maślane – regulujemy to, zmniejszając ilość śmietany na rzecz mleka albo używając śmietany o niższej zawartości tłuszczu (30% zamiast
Karo in the KitchenUbijać aż do wystudzenia. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką z małym otworem (ma zmieścić się w dziurce, w foremce, na patyczek) Dolną część foremki do ciasteczek wypełnić musem, włożyć małą kulkę sorbetu cytrynowego. Przykryć foremkę drugą częścią foremki (tą z dziurką) i wypełnić musem. Wstawić do zamrażarki. „ laski” rabarbaru: 2 pozostałe kawałki rabarbaru pokroić
królestwo garówPączki można smażyć nie tylko z okazji karnawału. Mogą być również z okazji weekendu jako ciasteczko do herbaty czy kawy. Dzisiaj mam dla Was takie małe co nieco czyli kasztanki. Małe pączki na jeden kęs. A jakie smaczne... Może się skusicie i usmażycie. Koniecznie dajcie znać jak zrobicie, czy smakowały. Troszkę pracy jest, ale warto. Żródło mojewypieki.com 500 g mąki
O kuchni z uczuciemJednym z moich założeń przy dodawaniu przepisów było używanie jak najczęściej i jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Właśnie zaczęły się pojawiać pierwsze szparagi (uwielbiam je
PaleoLifeKupiłam w końcu foremki do rurek. Szczerze powiedziawszy myślałam, że zrobienie ich jest trudne. Ale ku memu zaskoczeniu okazało się, że jest to bardzo proste. No
Ewa w kuchniPrzepis na ciasto parzone z którego można wyczarować ptysie lub eklerki. Składniki: szklanka wody 125g masła szklanka mąki pszennej 4 jajka
Diteczwyrzucać. Zazwyczaj wykorzystuję je do produkcji octu jabłkowego. Miałam już jednak cały blat w kuchni zastawiony słojami z octem i nie było miejsca na nowe. Piekłam również jak oszalała ciasteczka owsiane z dodatkiem tych wytłoczyn i obdarowywałam nimi rodzinę. Przyszła mi wtedy do głowy myśl by wykorzystać je także do zrobienia granoli. Tak mi posmakowała, że od tamtej pory
Wiem co jemnajlepszego gatunku papieru pergaminowego, tłuszczoodpornego, nadającego się do pieczenia . Posiada w swojej ofercie papilotki białe, kolorowe, keksowe, muffinowe, a nawet z nadrukiem indywidualnym. Specjalnie pod torty, ciasta i ciasteczka firma produkuje również papierowe serwetki, sztywne złote krążki, papierowe tacki oraz sztywne złote podkłady. Kolejnymi produktami są papierowe formy do pieczenia. PapilArt oferuje różnorodność kształtów (kwadratowe, prostokątne, okrągłe) i rozmiarów. Formy
Słodkie okruszkiUwielbiam małe słodkości, takie na jeden gryz. Takie są właśnie moje ukochane kokosanki na białkach. Odkąd je pierwszy raz spróbowałam goszczą u mnie w domu bardzo
Słodkie okruszkirozdrobnione blenderem ananasy bez syropu, mleczko kokosowe (tylko gęstą jego część) oraz ewentualnie likier kokosowy. Wszystko delikatnie zmiksować. Masę serową (jest dość rzadka) wylewać powoli chochlą na spód z ciasteczek. Masy jest bardzo dużo i piec w formie o średnicy co najmniej 28 cm inaczej się nie zmieści. Sernik podczas pieczenia zbytnio nie zwiększa swojej objętości. Piec w nagrzanym
Kuchcik gotuje