Wczoraj był sernik jak najbardziej świąteczny, a dziś przekąska zdecydowanie przedświąteczna :-) Babeczki lub jak ktoś woli muffinki w tej wersji są ideale zarówno na podwieczorek jak
Czary - gary w kuchnikawałki aż powstaną wilgotne grudki. Dodajemy jogurt i wybrane dodatki (orzechy, żurawinę, suszone śliwki, rodzynki, migdały - musicie drobno posiekać, łatwo wtedy wgniotą się w ciasto i będzie wygodniej formować ciasteczka). Całość wstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie robimy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Czary - gary w kuchniCiasteczka? W sumie to chyba bardziej małe batoniki, ale co by to nie było, są po prostu pyszne :-) Do ich przygotowania możecie użyć dowolnych bakalii, ale ja proponuję Wam właśnie takie zestawienie :-) Są aromatyczne, a dodane bakalie fantastycznie wiążą wilgoć z bananów... pycha... SKŁADNIKI 2 - 3 dojrzałe banany (w zależności od wielkości) 1 szklanka grubych płatków owsianych 1/2 szklanki
Czary - gary w kuchniO matko, jak mnie tu dawno nie było... zastanawiałam się czy jeszcze pamiętam jak się w ogóle pisze na klawiaturze ;-) ale spokojnie... tego się nie zapomina
Czary - gary w kuchnijajko – 3 szt DODATKOWO: * prawdziwe masło orzechowe – -4 łyżki * praliny kokosowe LINDOR – 1 op * wiórki kokosowe – 3 łyżki * orzechy ziemne – 1 garść SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ciasteczka miksujemy na pył, mieszamy ze stopionym masłem i wyklejamy dno natłuszczonej tortownicy. Ser biały ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 jajku i wlewamy śmietanę. Dosypujemy wiórki kokosowe i wszystko razem
Ostra na Słodkotyle trudnym, co żmudnym Bogactwo dań i posiłków, do których borówki można dodać jest ogromne. Desery, dania główne, przekąski… dosłownie wszędzie. Ciasna Kuchnia może zaproponować Wam między innymi ciasteczka chia z borówkami . Artykuł Jagody i borówki – są zdrowie i obłędnie smakują pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna KuchniaKolejny kwietniowy dzień. Niby zwyczajny, a jednak dla nas wyjątkowy. Za nami 27 wspólnych lat. Tyle wspomnień: tych pogodnych, radosnych oraz wywołujących zadumę czy cień smutku
W mojej kuchniJeszcze zanim podpisaliśmy dokumenty przypieczętowujące naszą przyszłość (i nie mam tu na myśli ślubu, ale kupno domu; choć w dzisiejszych czasach, mam wrażenie, łatwiej wykręcić się
Pożeraczka, czyli raz adobrzemuffinki świetnie się wpasowały w nasze gusta. Wykonanie cista jest bardzo proste. Wystarczy blender i kilka składników. Z racji tego, że w naszym domu bakalie są mile widziane, nasze ciasteczka zostały zrobione „na bogato”:-) Banany i masło orzechowe są podstawowymi składnikami. Daktyle natomiast dodają słodyczy. Pozostałe składniki to kwestia gustu. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać jak w przepisie
Ciasna Kuchniabiszkopty. Wyjmij z lodówki śmietanę oraz mascarpone, połącz razem. Wymieszaj dokładnie całość mikserem na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników. Połowę masy wyłóż na spód z ciasteczek, na niej układaj biszkopty porządnie namoczone w kawie i alkoholu. Posyp następnie całość kakao. Na biszkopty wyłóż pozostałą część masy serowej. Stuknij formą parę razy o blat (aby masa
Garniec Magaliewaniliowy) i mąkę wymieszać mikserem. Kawę zalać łyżką gorącej wody i dokładnie wymieszać. Odłożyć 1/3 ciasta i wymieszać z kawą. Na dno foremki silikonowej do muffinek włożyć ciastko Oreo (w całości). Następnie jedną łyżkę jasnego ciasta i jedną kawowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok 30 minut. Schłodzić w lodówce. Maliny z brązowym cukrem gotować
zadanie-gotowaniekształty. Pozostałe ciasto formujemy w podłużny chleb i układamy w foremce. Chleb smarujemy rozmąconym żółtkiem. Na wierzchu układamy wycięte ciasteczka, które również smarujemy żółtkiem. Chleb odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego
La grande e la piccola cuocaCześć Wam! Dzisiaj znowu na słodko, ale za razem bardzo pracowicie. Mini ptysie z dwoma kremami, a co tam, jak się bawić to się bawić. Pyszne
Kuba GotujeRóże zrobione z jabłek i ciasta francuskiego wyglądają bardzo elegancko i są naprawdę przepyszne. Składniki: 1 paczka gotowego ciasta francuskiego, 2 jabłka, 3 szklanki wody, 3
Zrób to smacznieBezy są bardzo smaczne ale ciężkie w przygotowaniu. Wystarczy źle ubita piana bądź zła temperatura ich suszenia i już nie wyjdą takie jakie powinny
Zrób to smacznie