To nie moja pierwsza przygoda z pieczonymi pączkami, przepisem zaczerpniętym z Kwestii Smaku . Po raz pierwszy robiłam je jakieś 2 lata temu, ale są na tyle smaczne, że co jakiś czas je powtarzam. Te pączki nie smakują tak jak pączki smażone, bo tłuszcz jest nośnikiem smaku, a tutaj jest go stosunkowo niewiele w porównaniu do wersji oryginalnej. Nie mniej, to jedne z lepszych pączków, z jakimi przyszło mi się zmierzyć. Są zdecydowanie lepsze, od większości pączków dostępnych w sklepach, o składzie nie wspominaj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...