Pyszne ciasteczka ,które zrobiła moja córcia Ania,pachnące cytryną ,z dodatkiem białej czekolady.....pychotka.Wyglądają jak popękane,co dodaje im uroku-polecam
Swojskie jedzonkokażdy, jest to najbardziej uniwersalne ciastko. Co powiecie na babeczki czekoladowe ze słonecznikiem? Uwielbiam takie połączenia – słodkie, z chrupiącym elementem oraz pyszną, gorzką czekoladą. Babeczki czekoladowe ze słoniecznikiem -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikkremówki ・ 500 g serka waniliowego ・ kilka herbatników pokruszonych ・ dowolne owoce,u mnie maliny i jagody ・ 1 łyżeczka żelatyny ・ 1/4 szkl ciepłej wody Wykonanie Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć dno formy. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno,następnie dodać po łyżce serka nadal miksując na niższych obrotach . Dodać rozpuszczona żelatynę( do rozpuszczonej żelatyny
mojej kuchnipomysł na lunch do pracy. Polecam Inną wytrawną propozycją przekąski z gotowego ciasta francuskiego to paszteciki z pieczarkami . Natomiast w wersji na słodko polecam ciasteczka z kremem i oowcami , z jabłkami , rabarbarem albo rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: 300 g świeżego szpinaku 1 niewielka cebula
Lamarida.plorzeźwiające i mało kaloryczne, a czasem pełne kalorii i bardzo słodkie . Taki właśnie jest ten deser. 🙂 Twarogowy, z przebijającym się smakiem chałwy i białej czekolady. Deser sernikowy z chałwą -- AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikkremówki ・ 500 g serka waniliowego ・ kilka herbatników pokruszonych ・ dowolne owoce,u mnie maliny i jagody ・ 1 łyżeczka żelatyny ・ 1/4 szkl ciepłej wody Wykonanie Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć dno formy. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno,następnie dodać po łyżce serka nadal miksując na niższych obrotach . Dodać rozpuszczona żelatynę( do rozpuszczonej żelatyny
w mojej kuchniDelikatny, piankowy sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami . Ten niebiański sernik z galaretką i spodem z ciasteczek będzie idealny nie tylko na Walentynki, ale i na przyjęcie urodzinowe i inne okazje. Gorąco polecam również mój sernik na zimno śnieżny puch z dodatkiem wiórków kokosowych
AniaGotuje.plpomiędzy ciasteczkami spore odstępy. Piec w 170 st. C. przez 12-14 minut. W gorące ciasteczka wciskać draże. Zostawić do całkowitego ostudzenia. Na ostudzonych ciasteczkach czarną farbką malować źrenice. Smacznego! Oczka można zrobić również rozpuszczoną czekoladą lub jadalnym pisakiem. Albo w ogóle kupić gotowe, cukrowe ozdoby. Ja jednak wolę draże. Wspominałam może, że mam do nich wyjątkową słabość
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKolejne pyszne ciasteczka owsiane, tym razem z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, mnóstwem orzechów i czekolady. Bez dodatku cukru lub w wersji z cukrem trzcinowym. To najlepsze z dotychczasowych ciastek, potwierdzą to wszyscy, którzy mieli okazję ich spróbować. Mega chrupiące i pyszne w smaku. Składniki: - 2,5 szklanki* płatków owsianych (u mnie górskie) - 200g miękkiego masła - 100g mąki orkiszowej typ750 - 50g mąki
Smaczne Zdrowezagranicznych, są dość długie, za słodkie i hmm... jak na mój gust mieszają za dużo smaków ;) Ja potrzebowałam czegoś minimalistycznego, żadnych akcentów w postaci czekolady, oleju kokosowego, etc., słowem - nic, co zaburzyłoby podstawowy, korzenny smak ciasteczek. Podkreśliłam więc tylko świąteczny aromat odrobiną miodu i dodałam mleko, aby krem nie był zbyt tłusty, a jednocześnie stał się bardziej lejący. Po wymieszaniu
Słodkie inspiracjeMini ptysie to małe ciasteczka z ciasta parzonego nadziewane śmietaną. Zwykle polewa się je jeszcze czekoladą, jednak dla mnie są wystarczająco słodkie posypane tylko cukrem pudrem. Nie przekrawam ich na pół, ale nadziewam szprycą z końcówką do nadziewania. Moja rada- ptysie najlepiej nadziewać przed podaniem, inaczej będą mocno miękkie. Składniki: * 125 g masła * 1 szklanka mąki * 1 szklanka wody
Zrób to smaczniełyżka ekstraktu z wanilii 2 jaja 1 żółtko 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki gorącej wody kakao do dekoracji 150 g gorzkiej czekolady 75 ml śmietanki tortowej 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej spód: 150 g ciasteczek pełnoziarnistych 50 g rozpuszczonego masła Przygotowanie Przygotujcie tortownicę 21 cm, wysmarujcie masłem lub wyłóżcie papierem do pieczenia. Ciasteczka zmiksujcie razem z roztopionym masłem(...)Wystudzone ciasto wstawcie do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przygotujcie polewę: do rondelka wlejcie śmietankę i wsypcie kawę,wymieszajcie, aby dokładnie się rozpuściła. Dodajcie połamaną czekoladę i podgrzewajcie do momentu rozpuszczenia czekolady, dokładnie wymieszajcie, aby otrzymać aksamitną polewę. Nieco przestudzoną polewą posmarujcie schłodzony sernik. Wstawcie na chwilę do lodówki, aby polewa stężała. Przed podaniem posypcie obficie
OliveandThymeMamy grudzień czas pieczenia pierniczków, słodkich marcepanów i gorącej czekolady. Na pierniczki jeszcze przyjdzie pora, więc miesiąc zaczynam od kruchych ciasteczek marcepanowych. Ciasteczka te, to idealne towarzystwo do kubka gorącej herbaty, ciepłego koca i ciekawej książki. Zestaw stworzony na jesienno - zimowy wieczory w domu. CIASTKA MARCEPANOWE Składniki: 100 g marcepanu 250 g mąki pszennej 150 g masła 50 g cukru
Bon appetit mon amiecebula to, zaraz po pomidorach, moje ulubione warzywa, a pieczywo z ich dodatkiem… Jeśli kiedyś próbowaliście, nie muszę chyba tłumaczyć ;) Miały być dzisiaj ciasteczka, bo od jakiegoś czasu chodzą za mną takie kruchutkie, z czekoladą i… Continue reading Zakręcony chlebek z czosnkiem i rozmarynem
brunetkawkuchnisłodkie, trzymające formę po upieczeniu, rozpływające się w ustach. Ciasteczka z lekko wyczuwalną goryczką mąki jaglanej. Można ozdobić je rozpuszczoną czekoladą lub lukrem, ewentualnie zjeść golutkie. U mnie w wersji wiosennej :) Przepis źródłowy tutaj . SKŁADNIKI: 1 opakowanie bezglutenowego budyniu waniliowego bez cukru – użyłam bio z mąki kukurydzianej z prawdziwą wanilią mąka ziemniaczana w takiej ilości, żeby razem z budyniem
Kuchenne zapiski Edyty