ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:158/431)

Ciastka musli z jagodami goji i orzechami macadamia 157

czekoladowe perełki. Wszystko zapakowane w pięknej i praktycznej tubie. Zachęcam do stworzenia własnej mieszanki śniadaniowej. Ja postanowiłam zrobić z nich ciasteczka :)Składniki:7 łyżek sezamu4 łyżki płatków owsianych1 łyżka pestek słonecznikamieszanka  musli (w tym orzechy macadamia, goja, czekolada, morele)1 - 2 łyżki wodyokoło 3 łyżek naturalnego mioduWszystkie składniki wrzucamy do miseczki, zalewamy odrobiną wody i mieszamy. Następnie dodajemy

Bon Appetit Małgorzaty
Chrupiące pierniczki z miodem – wersja wzbogacona marmoladą 120

Uwielbiam je jeść i piec. Ten zapach unoszący się po całym domu, to zapach świąt. Niedawno prezentowałam Wam przepis na miękkie pierniczki, był też przepis na nadziewane pierniczki w czekoladzie . Dziś kolejna wersja pysznych domowych świątecznych pierników – chrupiące pierniczki z miodem. Moje pyszne chrupiące pierniczki z miodem wzbogaciłam o dodatek marmolady i polewy czekoladowej. Oczywiście dodatki śmiało możecie pominąć(...)stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od grubości pierniczków i piekarnika, dlatego zawsze należy obserwować pieczone ciasteczka. Po upieczeniu pierniczki studzimy na kratce. Pierniczki można później udekorować czekoladą i lukrem. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. W rozpuszczonej czekoladzie maczamy pierniczki (ja maczam tylko połowę) i odkładamy na papier do pieczenia, aby czekolada

Słodkie okruszki
Ciastka z czekoladą i migdałami 192

Następnie dodajemy przesianą i zagniatamy na gładkie ciasto. Odkładamy je na 40 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok 3mm i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy do zrumienienia (ok.15 minut) w 180 stopniach. Wystudzone smarujemy roztopioną czekoladą, posypujemy posiekanymi migdałami i skórką pomarańczową. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Sernik z wiśniami 168

Dzisiejsza propozycja to nieco zmodyfikowany przepis na prosty domowy sernik – na spodzie z ciasteczek czekoladowych (świetnie nadadzą się Oreo, ja użyłam czekoladowej wersji Neo z

Ciastkozercy
Serowy krem do tortów 156

zwarty i utrzymuje kształt. Łatwo można mu nadać dowolny smak dodając na przykład: - ekstrakt waniliowy lub cukier waniliowy, - roztopioną na parze i ostudzona czekoladę, - masło orzechowe, - wiórki kokosowe i 1-2 łyżki likieru Malibu, - pokruszone ciasteczka Oreo, - owoce. Niektóre jednak dodatki mogą zmienić konsystencję kremu. Jeżeli

Krokusowy Dom
Trufle piernikowe 158

dzisiaj do 9 grudnia codziennie pojawiać się będzie jeden przepis nawiązujący do świąt Bożego Narodzenia. 🙂 Moją dzisiejszą propozycją są trufle piernikowe z dodatkiem czekolady mlecznej i kremówki. Trufle piernikowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Sernik na jesienne dni 178

opakowanie jogurtu naturalnego około 200 ml 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka brązowego cukru do dekoracji: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany 18% 2 gruszki 1 łyżka masła  4 łyżki cukru szczypta cynamonu wykonanie: Ciasteczka rozdrabniamy na piasek. Dodajemy do nich cynamon i stopione masło. Dokładnie łączymy składniki aż powstanie konsystencja mokrego pisaku. Wykładamy tą mieszanką(...)mocno sernik bardzo urośnie w trakcie pieczenia, a potem nagle opadnie. Masę serową wylewamy na spód z ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 60 minut. Po upieczeniu sernik wystudzamy i odstawiamy do lodówki.  Przed podaniem przygotowujemy ganach. Czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy ją w misce razem ze śmietaną. Podgrzewamy w kąpieli wodnej

Przysmaki Karolki
Ptysie z kremem czekoladowo-śliwkowo-rumowym 161

W zeszłym roku na moim świątecznym stole największą popularnością cieszyły się ptysie z łososiowym musem. W tym roku postanowiłam na Święta również przygotować jakieś niestandardowe ptysie

UgotujmyTo.pl
Ciasteczko w prezencie 162

końcu wspólne pakowanie słodkich paczuszek. Migdałowe ciasteczka z cynamonem skladniki 250 g mąki 125 g cukru 70 g mielonych migdałów 130 g  masła 1 jajko + 1 żółtko 1 łyżka rumu ciemnego 1-2 łyżek mleka 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao 1/2 płaskiej łyżeczki sody 50 g gorzkiej czekolady opcjonalnie gwiazdki cukrowe do dekoracji wykonanie: W misce mieszamy mąkę

Przysmaki Karolki
Pieguski 235

oczyszczoną.Wyrób dłońmi masę. 3. Do michy z masą dodaj drobno posiekaną ulubioną czekoladę. 4. Wmieszaj czekoladę w masę na kruche ciastka 5. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układaj uformowane w kulkę wielkości orzecha włoskiego (albo większe jeśli Ci się nie chce) ciasteczka. Następnie spłaszcz je palcami 6. Piecz około 12 minut w 180 stopniach Celsjusza w opcji grzanie

U Fiolki
Pieguski domowe 70

czekolada deserowa albo mleczna Mąkę przesiałam razem z proszkiem do pieczenia. Dodałam schłodzone masło, cukier biały i wanilinowy. Następnie wbiłam jajko i pokruszoną tabliczkę czekolady. Wszystko razem zagniotłam. Formowałam kuleczki wielkości małych pulpecików i zgniatałam dłońmi. Piekłam 14 minut w 200 stopniach w nagrzanym piekarniku. Przygotowanie zajęło mi ok. 20 minut. Moja rada dotycząca tych ciasteczek: Po upieczeniu proszę schować

Pieprzyć z Fantazją
Pieguski domowe 106

zgniatałam dłońmi. Piekłam 14 minut w 200 stopniach w nagrzanym piekarniku. Przygotowanie zajęło mi ok. 20 minut. Moja rada dotycząca tych ciasteczek: Po upieczeniu proszę schować je dobrze przed domownikami do całkowitego wystygnięcia ;) Notatki: * zamiast czekolady można dodać orzechy bądź rodzynki Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Sernik czekoladowa chmurka (bezglutenowy) 185

Naprawdę warto go zrobić! :) Nie zawiera w swoim składzie mąki, więc nadaje się dla bezglutenowców ;) Wystarczy na spód pokruszyć ciasteczka bez glutenu lub je całkowicie pominąć :) SKŁADNIKI: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg twarogu sernikowego 2 tabliczki gorzkiej czekolady (min. 70 %) 1 szklanka cukru 4 jajka 330 ml śmietany 30 % - duży kubek ulubiona czekolada na polewę - opcjonalnie(...)samym początku wstawiamy czekoladę do kąpieli wodnej, aby się powoli rozpuszczała. Mieszamy od czasu do czasu, aby proces zachodził równomiernie. Tortownicę o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, funkcja góra - dół. Ciasteczka kruszymy (można zemleć za pomocą blendera) i łączymy z masłem. Najlepiej zrobić to ręką. Wykładamy ciasteczkami dno tortownicy robiąc delikatny rant

Kuchnia od dwojga
SERNIK " LION" ( BEZ PIECZENIA ) 177

jest przepyszny :). Polecam <3  SKŁADNIKI: Spód: herbatniki kakaowe 250 gram masło 120 gram  Masa I: ryż preparowany 1 i 1/2 kubka mleko 1/4 szkl. mleka  czekolada mleczna 200 gram Masa II: twaróg chudy 500 gram masło orzechowe 300 gram mleko skondensowane słodkie 305 ml ( jedna mała puszka ) żelatyna 5 łyżeczek + mleko 1/2 szkl. mleko(...)miał. Masło rozpuścić i ostudzić. Dodać do herbatników i wymieszać ( powinna powstań konsystencja mokrego piasku ). Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać ciasteczka. Dokładnie ugnieść.  Masa I: Mleko podgrzać w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i rozpuszczać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada będzie płynna. Lekko przestudzić i dodać ryż. Wymieszać i wyłożyć na spód.  Masa

Kuchnia Paulettes
Ciasteczka owsiane jak jeżyki [bez pieczenia] 179

jest coś lepszego na poprawę humoru w ponury, deszczowy dzień niż ZDROWE ciasteczka z polewą czekoladową? Chyba nie. Te ciastka to samo dobro. Odżywcze, dodające energii i pyszne. Na dodatek nie musimy włączać piekarnika - wystarczy włożyć je na chwilę do lodówki. Ja już je uwielbiam! :) Składniki (ok. 17 ciastek): 1 szklanka płatków owsianych (górskich, najlepiej ekologicznych) 1/4 szklanki nasion chia(...)spłaszczaj i układaj je na talerzu lub desce do krojenia. Nie przejmuj się, jeśli będą się lekko rozpadać - polewa zwiąże je w całość. 4. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Delikatnie posmaruj nią wierzch boki każdego ciasteczka (najlepiej za pomocą pędzelka silikonowego). Możesz też posmarować od spodu, żeby się jeszcze lepiej trzymały (ja ominęłam ten etap).  5. Włóż ciastka

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania