Kuchnia Szwajcarska jest zaczerpnięta z kuchni włoskiej, niemieckiej i francuskiej. Moją propozycją na deser jest ciasto z ryżu używanego to tradycyjnej i znanej dla wszystkich potrawy
Kulinarne życieBabka niezwykle prosta w przygotowaniu, do tego smaczna, wilgotna i niesamowicie pachnąca. Do jej przygotowania wykorzystałam stary przepis mojej mamy na babkę na kisielach cytrynowych. Składniki
Nie tylko w kuchniTe ciastka zawsze kojarzą mi się ze Świętami Bożego Narodzenia i dlatego nie mogło ich zabraknąć również w tym roku. Składniki: • 1 jajko
To co kochamDzisiaj zapraszam Was na słodki wpis. Tarta nie wymaga zbytniej pracy a smakuje naprawdę dobrze. Użyłam kwiatów hibiskusa które możecie kupić w sklepie Skworcu.com.pl Składniki
Radość kipiąca uśmiechem.Mój mąż złożył mi zamówienie na babeczki. Ale takie zakrapiane alkoholem. I żeby były puszyste, mięciutkie i mocno aromatyczne. Podałam mu więc takie prosto od serca
Z Majeczką w kuchniIdealne ciacha do pochrupania, zarówno do szkoły, pracy, jak i do kawki w domu. Dzisiejsze w wersji przedświątecznej z nutą piernikową, z cynamonem i
Smaczne ZdroweCiasto, które nie może się nie udać. Jeżeli jesteś osobą, która boi się pieczenia i robienia mas do tortów, które trzeba łączyć poprzez miksowanie lub po
W kuchni u MonikiCiasto, które będę wszystkim polecać :) Bardzo przyjemne i szybkie do zrobienia, a przy tym jeszcze bardziej smaczne. Składniki: ( na blachę o wymiarach: 40X25cm) Ciasto:
W kuchni u MonikiPyszne ciasto na jesienne wieczory Składniki ciasto - 3 szklanki mąki - 1 kostka margaryny - 2/3 szklanki cukru - 5 żółtek - skórka starta z 1 cytryny - 2 łyżeczki proszku
W królestwie smaków BeatyDzisiejsze tarteletki to połączenie kruchego spodu z masą serową i pyszną domową galaretką malinową. Do tego świeże maliny do dekoracji – takiej kombinacji nie sposób się
CiastkozercyPomimo wypróbowania kilku różnych sposobów na sernik na zimno... uważam że ten jest najlepszy i oczywiście przepis mam od mamy, której mogę tylko pozazdrościć talentu cukierniczego
IMPRESJA SMAKUDrożdżowe ślimaczki z budyniem... Miękkie, rumiane i zakręcone ciasto drożdżowe. A wewnątrz słodki budyń z rodzynkami. Zakręcona pychota! Składniki: 500 g mąki pszennej; 50 g białego
Gospodyni MiejskaPogoda nas nie rozpieszcza, więc w takie dni lubię włączyć piekarnik, popichcić i ogrzać dom ciepłem z niego płynącym oraz zapachem, który przyciąga całą rodzinę
Zainspirowana w kuchniTa przekąska może nie jest najszybsza i najprostsza w przygotowaniu, ale mina dzieci, które rozgryzą tęczowego lizaka z pewnością jest warta naszego czasu i wysiłku. Lizaki
CiastkozercySłodkie i delikatne w smaku babeczki, idealne do popołudniowej kawki :) Składniki: - 1 szklanka mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 jajka - 100 g masła
Zainspirowana w kuchni