ciasteczka migdałowe - 1051 przepisów (strona:47/71)

Makowiec (bezglutenowy) 156

Zapraszam do upieczenia makowca z suchego maku według mojej bezglutenowej receptury. Ciasto w niczym nie odbiega od wersji glutenowej, ale dzięki zamiennikom mąki pszennej oszczędza przykrych

Kawa z mlekiem
Owsiane batoniki z truskawkami – zdrowe i pyszne 819

Owsianka – śniadaniowy klasyk. Po wersji do picia, znów jej odmieniona odsłona – pieczona i do tego mobilna wersja owsianki. Owsiane batoniki z truskawkami możemy zabrać

Poezja smaku
Kolorowy miodownik 360

ciasto wygląda bardzo efektownie a nie jest trudne do wykonania , jest fajną alternatywą dla tradycyjnego miodownika :)Ciasto:4 szkl mąki1 margaryna2 jajka3/4 szkl cukru3 łyżki miodu1

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Migdałowe mini tarty ze śliwkami i bezą 136

Pyszne ciacha pachnące migdałami i pieczonymi śliwkami. Górę zwieńcza delikatna pianka i chrupiące migdały. Polecam do jesiennej herbatki :) Z tego przepisu otrzymałam 6 mini tart i

Smakołyki Asi
Gruszki z marcepanem w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 195

Pyszne połączenie gruszek, marcepanu, soku pomarańczowego i ciasta francuskiego <3 Mało wakacyjny zestaw, jednak wszystkie te składniki uwielbiam, więc przepis po prostu musiał się tutaj

My Culinary Art
Zapiekana owocowa owsianka 129

owsiankę. Bez mleka, za to z musem owocowym. Nie gotowaną, a zapiekaną w piekarniku.  Jestem wielką fanką płatków owsianych, klasycznej wersji z mlekiem, oraz różnych owsianych kombinacji na ciasteczkach nie kończąc. Nie mogłam przejść obok tego pomysłu obojętnie. Dokonałam drobnych modyfikacji, zwiększyłam porcje (a co tam będzie na później), zmiksowałam ulubione owoce, wykopałam pszenne zarodki i przystąpiłam do pracy(...)powstały krem mieszamy z płatkami owsianymi. Odstawiamy na około 1 godzinę aby płatki nasiąkły. Powstałą masę przekładamy do kokilek, do środka wkładamy truskawkę, kostkę czekolady itp, posypujemy cukrem, płatkami migdałowymi, polewamy miodem- co kto lubi. (Ja do tego celu wykorzystałam truskawki, a wierzch posypałam cukrem pomarańczowym.) * z powodzeniem możemy zwiększyć ilość owoców ** zamiast miodu możemy wykorzystać cukier, cukier trzcinowy, syrop

Zapiski Młodej Żony
ciasto dotyk anioła 26939

składniki na ciasto: 135 g mąki 220 g cukru 4 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Pyszny sernik wiedeński z mandarynkami. 124

Składniki :                      na tortownicę 26 cm

Przepisy i porady kulinarne
Kruche półksiężyce migdałowo-miodowe 165

U mnie w domu już świąteczna atmosfera :-) Przepis znalazłam w książce "Wielka księga ciast" przełożonej z niemieckiego dla czytelników KDC Klub Dla Ciebie. Rogaliki są pyszne

Passions hobbies life
Batoniki musli z kaszą jaglaną 117

Sama bym nie wpadła na to, że można użyć surowej kaszy do batoników, zainspirowałam się przepisem znalezionym na blogu, który co rusz robi na mnie coraz

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Łatwy makowiec 392

Najlepszy przepis na udany makowiec a przy okazji szybki w wykonaniu, ponieważ wykorzystujemy do niego puszkę gotowej masy makowej. Mak można oczywiście przygotować też samodzielnie ale

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Domowe Raffaello 189

Po cieście Snickers znów przyszła pora na odrobinę cukierniczej klasyki czyli Raffaello – wariantów jest sporo, większość z alkoholem, ja mam dla Was jednak dzisiaj wersję

Ciastkozercy
kostki kokosowo-twarogowe 107

Składniki spód 190 g- 12sztuk  Graham -pieczywo chrupkie 40 g niesłodzonego kakao 65 g z brązowego cukru 85 g masła stopiony Wykonanie Podgrzać piekarnik do175

w mojej kuchni
Czy z tej mąki będzie chleb? 152

chińskiej używana do wyrobu makaronów, * kukurydziana – mąka, która nadaje potrawom słodkawy smak, powszechnie znana w kuchni meksykańskiej do wyrobu tortilli czy taco. Znajduje również doskonałe zastosowanie do wypieków ciast, ciasteczek, placków, panierowania, zagęszczania sosów, * ziemniaczana – powstaje poprzez wypłukanie skrobi z świeżych ziemniaków, a następnie osuszenie i czyszczenie uzyskanego krochmalu, dając w efekcie postać sypkiego proszku. Wykorzystywana do przygotowywania kisielów, klusek(...)połączeniu z innymi mąkami nadaje się do przygotowania placków, ciast i sosów, * z tapioki – mąka skrobiowa uzyskiwaną z bulwy manioku, doskonała do przygotowywania deserów, kisieli, budyni czy legumin, * migdałowa – doskonale nadaje się do wypieku ciast, nawet biszkoptów, a jednocześnie bardzo odżywcza, m.in dzięki dużej zawartości wapnia, * kasztanowa - Mąka kasztanowa ma niezrównany smak, który zdecydowanie da się wyczuć w wypiekach

Pyry na Gaz