ciasteczka migdałowe - 1051 przepisów (strona:53/71)

A może muffinkę? 144

Odkąd zostałam obdarowana przez siostrę formą do muffinów ciągle o nich marzę i śnię :-). Mam za cel wypróbowanie jak największej liczby rodzajów tych pysznych babeczek. i

sierotka maRysia w kuchni
Szwedzkie bułeczki tosca z migdałami (Toscabullar) czyli Niedzielne Śniadanie odc.68 143

dwóch weekendach ze znikomą ilością słodkości zaszalałam!  Wczoraj powstały dwa pyszne ciasta, dzisiaj ciasteczka i bułeczki.  Przepis na bułki podpatrzyłam tradycyjnie już u Lo .  Są delikatne, pachnące, lekko chrupiące i rozkosznie słodkie!!!  Wspaniałe z gorzkim kakao lub esencjonalną herbatą :) Zdjęcia niestety, tak jak i ja, cierpią od kilku dni na niedobór światła słonecznego... Szwedzkie bułeczki tosca(...)Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Składniki nadzienia miksujemy. Ciasto odgazowujemy ugniatając rękoma, rozwałkowujemy je na prostokąt o wymiarach 70x25 cm. Na cieście rozprowadzamy masę migdałową. Ciasto ciasno zwijamy w rulon i kroimy na plastry szerokości 2 cm. Układamy je zachowując odstępy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrastania na kolejną godzinę. Przygotowujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 271

książce mamy przepisy na podstawowe ciasta - keks maderski, biszkopt Królowej Wiktorii, keks angielski na bogato, murzynek, ciasto marchewkowe są też przepisy na ciasta bezglutenowe i bezmleczne - ciasto czekoladowo-migdałowe, waniliowy biszkopt czy marchewkowe babeczki. Do każdego przepisu są podane podstawowe informacje - jakie są nam potrzebne przybory, w jaki sposób ciasto możemy przechowywać, jak możemy dane ciasto zmodyfikować oraz zawsze mamy(...)składniki czy zamienniki. Jeśli jesteście ciekawi jak zrobić różany bukiet z babeczek z instukcją krok po kroku jak wykonać różę przy pomocy tylko cukierniczej i kremu, jak udekorować lukrem ciasteczka czy jak zrobić ciasteczkowe drzewka ozdobne udekorowane cukrowymi kwiatuszkami ta książka z pewnością będzie dla Was! Każdy mniejszy tutorial to 2-3 strony, które są dokładnie opisane

Plate of Joy
Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 127

Zawsze miałam słabość do słodkości wypełnionych karmelem. W ogóle, sam karmel jest moją wielką miłością i co jakiś czas eksperymentuję z różnymi warzywami i owocami w

Fill The Bowl
Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 200

Zawsze miałam słabość do słodkości wypełnionych karmelem. W ogóle, sam karmel jest moją wielką miłością i co jakiś czas eksperymentuję z różnymi warzywami i owocami w

Fill The Bowl
Pani Walewska czyli Pychotka 146

Ostatnio postanowiłam zrobić ciasto o którym już bardzo długo myślałam. Po obejrzeniu kilku przepisów zdecydowałam się na ten  przepis  z małymi zmianami. Ciasto jest

Kulinarne życie
Piernikowe choinki i słodkie warsztaty z Kasią i Dr.Oetker 181

foremkami w formie gwiazdek o różnej wielkości wykrawamy ciasteczka. Im więcej rozmiarów tym efektowniejsze choinki. Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasteczka. Pieczemy ok. 10 minut – należy pilnować, żeby się za bardzo nie przypiekły. Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. W przypadku tego przepisu będziemy potrzebować gęstego lukru – najlepiej takiej konsystencji(...)się tam znalazłam Jeśli jesteście ciekawi innych przepisów, zapraszam do odwiedzenia strony producenta kostki do pieczenia Kasia - mojeciasto.pl, gdzie znajdziecie dużo kulinarnych inspiracji na Święta. Ja zamierzam wypróbować babkę migdałową ;).Fotografie: Ja, Michał Niwicz Post Piernikowe choinki i słodkie warsztaty z Kasią i Dr.Oetker pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Zdrowe ciastka Najeżone 115

Ach, jak chciało mi się wczoraj czegoś słodkiego, a tu w domu nic, tylko gorzka czekolada, którą notabene bardzo lubię. Ale tu chodziło

To co kocham
Bezcukrowy sorbet czekoladowo-kawowy (wegańskie lody) 170

Sorbet czekoladowo-kawowy… z bananów! W smaku przypomina najlepsze kremowe lody, ale nie dodaje się do niego ani mleka, ani śmietany, ani jajek – więc

Poezja smaku
Śmietankowo-wiśniowe babeczki 142

Dziś zapraszam Was na pyszne, puszyste śmietankowo-wiśniowe babeczki . Idealne zarówno dla małych jak i dużych łasuchów. Proste w przygotowaniu, dlatego tak często przygotowuje je właśnie

Słodkie okruszki
Tort orzechowy z nadzieniem kawowo migdałowym. 228

Takie ciasto ostatnio chodziło za mną! Postanowiłam je po prostu upiec.Widząc całą tablice Mendelejewa na etykietach tych ciast które leżą w sklepach 

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji 147

Muffin (wym. mafin lub zdrobniale muffinka, muffinek) – ciastko w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami, zarówno słodkimi (np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, owocami, a nawet orzechami

mojewypiekiinietylko
Jak zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Przykładowe lekkie przepisy, pomocnicza woda lecznicza oraz inne porady. 156

mące ryżowej). Ananasowy kisiel owsiano-jęczmienny z mandarynkami. Nocna owsianka z chia, ziarenkami i owocami. Kokosowe chia z owocowym musem i migdałowymi ziarenkami Otrębowo-owsiane śniadanie (na jogurcie) w migdałowo-owocowej odsłonie Owsianka pod musem z kiwi - idealna na śniadanie  Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką w kokosowo-otrębowej posypce  Zapiekana karobowo-bananowa owsianka - zdrowe śniadanie pełne(...)cytrynowej marynacie (oczywiście bez dodatku w postaci frytek) Pomidorowy sos ziołowy z ryżem Ala'leczo - lekkie danie  Czas na obiad czyli zdrowsza wersja fast food  Desery / Słodkości: Ciasteczka słoneczka - zdrowa słodycz bez mąki, bez proszku do pieczenia Ciasteczka słonecznikowo - żurawinowe - bez mąki, bez proszku do pieczenia Pyszne i zdrowe cieciorkowe ciasteczka kokosowo-bakaliowe (na płatkach jaglanych) Cynamonowy deser

Słodkie okruszki
Sernik gotowany z mini rollsami 297

samym końcu dodając serki mascarpone. W międzyczasie w garnku z podwójnym dnem roztapiamy masło z dodatkiem cukru i cukru z wanilią. Gdy cukier się rozpuści dodajemy masę serową, esencję migdałową, ziarenka z laski wanilii i dokładnie mieszamy. Cały czas mieszając (na średnim „ogniu”) doprowadzamy do zagotowania. Proszek budyniowy rozpuszczamy w zimnym mleku bardzo dokładanie, aby nie było grudek i cały(...)RADY: Ciasto półkruche robię zawsze wcześniej i zamrażam (przygotowanie sernika idzie wtedy błyskawicznie). Jest tak dobre, że warto mieć dodatkową porcję „na wszelki wypadek” lub z przeznaczniem na ciasteczka. Tak samo robiłam i tym razem. Zagniotłam wcześniej z 1 kg mąki i podzieliłam na porcje, z tego połowę przeznaczyłam do sernika, a z drugiej będą… ciastka z dziurką. Każdy rodzaj

mojewypiekiinietylko